Ga naar inhoud

Canon 4200 F


aristo7000

Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

Ik heb reeds een aantal jaren een scanner Canon 4200 F waar ik zeer tevreden over ben. De scanner werkt prima en is nog in zeer goede staat. Ik heb deze scanner indertijd aangeschaft omdat deze in eerste instantie moest dienen om dia's in te scannen en in tweede instantie om met OCR software te werken. Begin vorig jaar heb ik echter een nieuwe PC aangeschaft en hier werd Windows 8 op geïnstalleerd. Omdat ik veel software heb die met Windows XP werkt; vroeg ik de verkoper om een dualboot systeem te maken met Windows 8 / XP maar daar ik enkel over een OEM licentie van XP beschikte (van mijn vorige PC) meldde men mij dat ik als ik persé een dualboot Windows 8 /XP wou hebben dat ik dan naast de Windows 8 versie van mijn nieuwe PC, ook nog eens extra een retailversie van Windows XP moest aanschaffen. Daar ik spijtig genoeg niet, zoals de heer Bill Gates over bijna onuitputtelijke financiële middelen beschik, besloot ik dit echter niet te doen. Bovendien werkte mijn oude PC met daarop Windows XP nog vrij goed dus waarom de scanner en de software niet gewoon verder op de oude PC te blijven gebruiken? Probleem is dat mijn oude Windows XP onlangs is gecrashed a.g.v. verwijderen van een virus. Ik krijg de PC niet meer aan de praat (blijft opstarten en BSOD geven) dus geen XP meer. Ik heb Canon gevraagd om advies of de scanner onder Windows 8 kan werken maar daar krijg ik geen antwoord.

Kan je de Canon 4200F scanner op Windows 8 laten werken? Zoja! Hoe doe ik dat dan?

Alvast bedankt voor jullie advies.

MVG

Aristo7000

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 28
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@ Aristo,

Ik heb een (oud beestje) CanoScan Lide 70 scanner voorheen aangesloten aan Windows XP desktop.

Canon beschikt niet over de driver voor Mac computers.

Middels VueScan kan ik nu vanaf mijn Mac de scanner gebruiken.

Het is een géén freeware maar het werkt.

VueScan is geschikt voor meerdere merken scanner en besturingssystemen.

Neem deze link VueScan Scanner Software eens door, wellicht biedt VueScan een oplossing.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanks iEscape. Ik ga eens kijken.

Uit de oude XP computer geraak ik niet wijzer. Het ingebouwde CD)rom station staat in het bios niet bij dus dacht ik Ik koop een USB-CD/DVD drive en steek de Windows CD daar in maar dat gaat blijkbaar ook niet. Blijkbaar gaat het bij mij altijd wel heel grondig fout want ALLES maar dan ook ALLES wijkt op mijn PC af van wat het op internet of in handleidingen te lezen staat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Aristo,

Betreft VueScan software: u hoeft niet meteen aan te schaffen, ik had toen ook eerst met de "trial-versie" gespeeld.

Indien de software naar wens is dan kunt u alsnog aanschaffen.

Betreft uw Windows XP computer: ik zal een collega (hardware expert) vragen om naar dit topic te kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste,

Het gaat om een samengestelde Pentium 4 PC. De PC bevat o.a. Moederbord Intel D 915 GUX Er zijn 4 slots voor het geheugen waarvan 2x 512 en 1 x 2024. Er zit een optisch station van LG in dat ik in het BIOS niet kan terugvinden. De Windows staat op HD van 120 GB die verdeeld is in 2 partities. Er stak ook nog een tweede HD van 400 GB in waar "Mijn Documenten"op stonden, maar die heb ik er uitgeschroefd daar er belangrijke documenten op stonden (Heb een HD dockingstation aangeschaft) Er staat Windows XP Pro op.

De oude PC werkte goed maar er zat een virus in. 5Ik weet niet meer juist welke) Na verwijderen virus ging het eerst goed maar op gegeven moment kreeg ik BSOD waar iets stond van in den aard van "Bad pool en nog vanalles. Als ik PC opstart krijg ik Windows startscherm met dat bewegend balkje dan een leeg BSOD en dan sluit hij af en begint opnieuw.

CD-rom station vind ik in BIOS niet terug. Ben externe CD/DVD gaan kopen omdat ik had gelezen dat men dat voor netbooks gebruikt daar deze geen ingebouwde CD rom hebben maar dat wil ook niet lukken. (Die externe CD speler zie ik wel in het BIOS)

Toch nog even melden dat ik absoluut geen ervaring heb met installeren, drivers, programmeren, enz...

Alvast bedankt voor uw hulp

Groetjes Aristo

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik moet dan F2 drukken om naar mijn BIOS te gaan Daar staat in Boot Sequence iets van Samsung HD en USB Als ik mijn externe USB CD station aansluit zie ik dat er ook bij staan Ik heb al geprobeerd mijn Windows CD in de externe cd speler te steken en zo proberen op te starten maar hij blijft ofwel hangen ofwel start hij gewoon van harde schijf Misschien doe ik iets fout want ik ben daar niet in thuis hoor

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook meld ik er nog even bij dat enkel monitor, mouse en keyboard op de oude PC zijn aangesloten !

Ik heb de doos van het moederbord hier ook nog liggen Dus hier nog wat info dat daar op staat

Micro ATX

800/533 Mhz FSB

PCI Express x 16 Graphics

Dual channel DDR2 533/400 Mhz support

Intel 915G

Gigabit LAN

Op de PC werd Farstone Restore It Lite geinstalleerd (Deze software stond op de CD die bij het moederbord zat)

Windows systeemherstel heeft echter nooit gewerkt. Heb dit meerdere malen gemeld eerst aan de erkend verkoper waar ik de PC heb gekocht en nadien aan een erkend it-specialist die een herinstallatie heeft uitgevoerd en die kregen zogezegd niet in orde.

Hopelijk hebt U wat aan deze bijkomende info.

MVG Aristo

Link naar reactie
Delen op andere sites

post-24526-1417705655,4359_thumb.png

Zorg dat je externe dvd drive is aangesloten op je pc, start je pc en druk op de F2 toets om in het BIOS te geraken.

Navigeer in het BIOS naar het tabblad BOOT vervolgens ga je naar Boot Device Priority en druk op Enter.

Als daar je externe dvd drive word vermeld stel deze dan in als eerste opstartbaar medium druk op F10 om de wijzigingen op te slaan en bevestig deze keuze.

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.