Ga naar inhoud

PC Crashes, oorzaken


Hensyr

Aanbevolen berichten

=youtube_share;F9Om-dma2-o]



Wat zijn zoal de meest voorkomende oorzaken van systeemcrashes of BSOD (Blue Screen Of Death)

post-42696-1417705799,3502_thumb.jpg

Mogelijke oorzaken voor een BSOD zijn:


[*=1]Defect geheugen. (Memtest86+)

Met Memtest86+ kun je idd een defect geheugenlatje of een defect geheugenslot ontdekken. Door het onderling wisselen van de geheugenlatjes in de verschillende sloten kan men dan uit het resultaat opmaken of een geheugenlatje, slot of beide defect zijn.

Het is bij het testen met Memtest86+ belangrijk om de test overnacht te laten lopen, daar het ook gebeurt dat een defect pas zichtbaar wordt bij het toenemen van de temperatuur van het geheugen alhoewel dit minder voorkomt.
Een goede handleiding voor het gebruik van de memtest+86 kunt u hier terug vinden: Memtest86+ geheugencontrole


[*=1]Geheugenconfiguratie - Vaak moeilijk te achterhalen maar door uitproberen met wisselen van geheugen kom je een heel eind. Dit is niet te testen met Memtest86+ daar hier meestal de geheugencontroller in de fout gaat.

Vaak zie je dat mensen geheugen bijsteken, hetzelfde geheugen niet kunnen vinden en dan van een andere leverancier en/of grootte bijplaatsen. Dit zie je helaas ook vaak terug in nieuwe systemen van de meeste OEM-producenten zoals HP, Dell, Packard Bell, enz, enz ... . Dit wil wel eens problemen geven die vaak moeilijk te achterhalen zijn daar hier de geheugencontroller problemen heeft met zo een geheugenconfiguratie en je dit meestal niet kunt ontdekken door Memtest86+ uit te voeren. Het geheugen is perfect in orde en als de controller problemen geeft wordt dit niet gezien door Memtest. Meestal vraag ik dan om het geheugenlatje met de kleinste capaciteit eens te verwijderen om te kijken wat dit als effect heeft.


[*=1]Te hoge temperaturen van systeem onderdelen, CPU, GPU moederbord, HD's enz.....

post-42696-1417705807,2222_thumb.jpg

Te hoge temperaturen van een PC / laptop worden meestal veroorzaakt door een te hoog stofgehalte. Om dit op een veilige manier te verwijderen verwijzen we graag naar deze zeer duidelijke uitleg.

Hier kan Speccy goed voor gebruikt worden, mocht een sensor niet worden ondersteund door Speccy of bestaat er twijfel zijn er voldoende alternatieven.

 


 

Een goede handleiding om Speccy te downloaden en te gebruiken kunt u hier terug vinden: Speccy - Handleiding


[*=1]Defecte hardware.

Dat hangt af van de hardware, een HD en geheugen is makkelijker te testen dan b.v een moederbord of grafische kaart.
Uitwisselen van hardware indien mogelijk kan dan makkelijk zijn om onderdelen te kunnen uitsluiten.


[*=1]Defecte of te zwakke voeding.

I.v.m een voeding verwijs ik graag naar dit topic, is ze defect of te zwak kan een voeding doormeten opheldering verschaffen onder belasting.
Plots uitvallen van een PC zonder verdere foutmelding al dan niet bij een grote belasting als de temps in orde zijn kan wijzen op een defecte voeding.
Een defecte voeding kan wel eens voor de gekste dingen zorgen, die je niet gelijk in verband brengt met een defecte voeding.


[*=1]Corrupte drivers of andere software conflicten

In apparaatbeheer kan altijd gekeken worden naar de status van hardware en hun drivers met een eventuele foutmelding.
Ook Windows logboeken kunnen je wel eens op de goede weg helpen en niet te vergeten "Blue Screen View" als er BSOD's zijn.
Ook het gebruik van sommige software zoals Virtualbox kan roet in het eten gooien.


[*=1]Malware.

Kan men hier op het forum best achterhalen met RSIT, een programma dat onze malwarespecialisten gebruiken om hardnekkige virussen te verwijderen.

 

Met dank aan: Dasle, iEscape, Asus, Kweezie Wabbit en Kape voor de gegeven informatie

aangepast door Hensyr
foto toevoegen
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.