Ga naar inhoud

pc wil niet meer opstarten


Aanbevolen berichten

Mijn pc wil niet meer opstarten.

Hij doet compleet niets meer lampje dat op voeding zit blijft pinken als ik stekker van moederbord trekt blijft lampje branden zoals normaal steek ik stekker terug in begint dit lampje terug te pinken.

Heb meerdere voedingen geprobeert steeds zelfde probleem .1 keer is hij terug aangeslagen maar daarna niet meer.

Iemand een idee wat dit is of is het moederbord kapot zoals ik denk?

alvast bedankt mvg,

kristof

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Kristof,

Ik vrees ervoor dat we in dit geval vanop afstand weinig kunnen doen... In het slechtste geval zit je met een defect moederbord. Een PC hersteller en/of een hardware specialist in de buurt, of terug gaan naar de winkel waar je PC vandaan komt, zal hoogstwaarschijnlijk voor meer duidelijkheid kunnen zorgen en zal dan ook de beste oplossing zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok alvast bedankt voor de hulp heb het probleem ondertussen gevonden er zit vochtschade op de videokaart en op het moederbord.Dit zal waarschijnlijk kortsluiting gegeven hebben met mijn gsm onlangs ook voorgehad :-).

Weten jullie in hoeverre een kortsluiting van deze gevolgen kan geven aan de rest van de computer oa. processor,ram geheugen,hardeschijf en dergelijke zal ik deze ook moeten vervangen of beginnen bij het moederbord videokaart.Of bestaat de kans als een van de andere componenten ook kapot is dat ik de nieuwe hardware ook ga kapot doen?

Alvast bedankt voor de hulp :top:.

Groetjes,

Kristof

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn ervaring is dat gevolgschade, dus dat de ene component de andere kapotmaakt, niet zo vaak voor komt. Wél overigens in powerelektronica (geschakelde voedingen bv,) omdat daar een aantal componenten wel sterk van elkaar afhankelijk zijn en de spanningen hoog kunnen zijn.

Wat betreft vochtschade: als elektronica nat wordt van schoon water, maar niet wordt ingeschakeld, kan na drogen de schade meevallen. Heb je bv. cola of fris, dus iets met veel suiker, geknoeid, dan is het een ander verhaal. Dan moet de elektronica grondig worden schoongemaakt.

Heb je de elektronica wél ingeschakeld dan hangt het helemaal af van de functie van de elektronica. Signaalelektronica kan wel wat hebben omdat de gebruikte spanningen laag zijn, maar powerelektronica is ook hier weer een ander verhaal. Daar zijn de spanningen hoger, tot zo'n 400 V DC.

Ik verwacht dat als je je mobo en videokaart vervangt (want repareren is ondoenlijk of erg kostbaar), je een redelijke kans hebt dat de zaak is opgelost.

Een waarschuwing is echter op zijn plaats: Omdat je nooit zeker weet of de rest in orde is, moet je even goed nadenken welke andere componenten/kaarten je nog in gebruik hebt en of die nog voor problemen kunnen zorgen, want je wilt niet dat die je mobo opnieuw beschadigen. Nogmaals, ik denk niet dat die kans groot is, maar ik wil niet op mijn geweten hebben dat ik je verkeerde aanwijzingen heb gegeven en je met nieuwe schade zit.:embarassed:

Weet veel niet, daarom slechts garantie tot op de stoep winky.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.