Ga naar inhoud

Kan je een laptop formatteren door gebruik de maken van de recovery partitie?


Fredman

Aanbevolen berichten

Ik wilde een laptop formatteren met gebruik van de recovery cd/dvd. In het begin ging het goed maar ik kom telkens vast te zitten op een scherm met in grote letters ERROR.

Ook als de computer opgestart wordt zonder de cd/dvd kom ik op dat scherm terecht. Ik zit dus helemaal vast.

Ik heb ooit gehoord dat je een laptop ook kan formatteren door gebruik te maken van de recovery partitie. Hoe werkt dat dan precies? Want dat kan wel een oplossing voor mij zijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom wou je de laptop formatteren? Indien je volledige schijf geformatteerd wordt zou je recovery partitie ook wel eens weg kunnen zijn.

Indien de recovery partitie nog aanwezig is, dus niet gewist kan je de laptop terug zetten naar fabrieksinstellingen. Je laptop wordt dan terug gezet zoals de dag van aankoop.

Verder vraag ik me af wat je bedoelt met recovery cd/dvd?

Wat staat er juist op die schijf vermeld? Of waar heb je ze vandaan?

Geef ook het merk en model/nummer door van je laptop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik bedoelde de c-partitie formatteren en windows en alles er terug op installeren. Normaal heb ik nog niks geformatteerd. Er staat nog belangrijke data op de D:-partitie, maar ik wil enkel de C-partitie terug instellen.

Ik zie nu dat ik een foute Recovery DVD heb gebruikt. Stom van me. Op de recovery dvd staat Vista terwijl op de laptop een sticker van Windows 7 plakt. Die horen dus niet samen. Op de Dvd staat:

Recovery DVD ASUSTeK Computer Inc. Windows Vista Recovery Media for Windows Vista Products 32-bit. The software included on the Recovery DVD was pre-installed on your hard drive at the factory and may only be used for backup and recovery of your ASUS computer system.

Probleem is dus wel dat ik niet meer in Windows geraak...

De laptop is een ASUS N73SM

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit komt uit de handleiding van de Asus N73SM:

Jij moet dus bij stap 5 kiezen voor "Windows alleen herstellen naar de eerste partitie", zodat je andere partities intact blijven.

post-484-1417705735,9401_thumb.jpg

post-484-1417705735,9721_thumb.png

post-484-1417705736,2089_thumb.png

Handleiding van je computer Asus N73SM:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/N73SM/DU5459_N73SM_eManual_Z103.zip (uitpakken en kiezen voor 0413.pdf, dit is de handleiding van de Asus N73SM)

Bron: http://www.asus.com/nl/support/Download/3/267/N73SM/30/ , asus.com

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

De recovery is op dit moment bezig. Ik heb gedaan zoals je zei in je vorige post en dit lijkt te werken. Als het gelukt is, krijg je een bedankje ;)

- - - Updated - - -

Heb je jouw systeem gerecoverd met de verkeerde recovery disk of heeft de recovery nog NIET plaatsgevonden?

Omdat het de verkeerde recovery disk was, had hij nog niet plaats gevonden en dat is wellicht ook de reden dat ik telkens die ERROR kreeg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De recovery lijkt goed te zijn gedaan. Maar de laptop zit nu vast in een oneindige cirkel, waarbij hij constant opstart om dan eens windows gestart automatisch terug af te sluiten en terug her op te starten... Wat zou hiervan de oorzaak zijn, want de laptop is onbruikbaar op deze manier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit kan vele oorzaken hebben, bijvoorbeeld hardware probleem (er wordt iets te heet en uit veiligheidsoverwegingen zal de cpu de pc herstarten) of het ram geheugen, of de drivers.

Wacht even op de reactie van de hardware specialisten op dit forum.

U kan ook proberen om tijdens het opstarten (voordat het logo van windows verschijnt), op de F8 toets te drukken en te kiezen voor "Laatst bekende juiste configuratie". Zijn ook alle cd's uit de cd-rom?

Het kan ook zijn dat de recovery niet goed gelukt is. U mag gerust de procedure in vorig bericht opnieuw uitvoeren. Er wordt automatisch geformatterd (met behoudt van je partities, kies dus voor "windows alleen herstellen naar de eerste partitie"

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is gelukt. Je moet hem gewoon enkele keren laten heropstarten (keer of 5) en dan stopt die cirkel vanzelf :D

Ik heb in het hele proces wel de D:-schijf met alle data verloren. Ben ik dat voor goed kwijt? (Ik heb wellicht één keer geklikt op "windows herstellen naar de hele harde schijf")

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.