Ga naar inhoud

ethernetkabel wordt niet gevonden


Rhedyn

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

vandaag heb ik voor de eerste keer mijn laptop aangesloten op het internet van mijn werk (ethernetkabel in laptop gestoken). Alles werkte goed en wel. Nu kom ik thuis en sluit mijn laptop terug aan op mijn thuisnetwerk (alweer met kabel). Nu wil deze echter mijn kabel niet detecteren: lampjes branden niet, adapter geeft aan dat er geen kabel is aangesloten, geen internet/netwerk, ... Draadloos werkt wel nog steeds zoals het moet.

Ik heb de netwerkadapter opnieuw geïnstalleerd en de drivers ge-update, alles eens opnieuw opgestart,...

Aan de kabel zelf ligt het ook niet deze heb ik nog eens getest. Ik heb mijn laptop ook eens rechtstreeks op de modem aangesloten(router er vantussen gehaald) met hetzelfde resultaat. Ik heb wel gemerkt dat ik op mijn werk vrij hard aan de kabel moest duwen om deze in de poort te krijgen, hopelijk heb ik hiermee niets beschadigd?

Iemand die mij hiermee zou kunnen helpen.

Alvast bedankt :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb wel gemerkt dat ik op mijn werk vrij hard aan de kabel moest duwen om deze in de poort te krijgen, hopelijk heb ik hiermee niets beschadigd?

Dat zou je opnieuw moeten testen op uw werk of met netwerkkabel wel wilt werken.

Netwerkkabel moet je altijd rustig kunnen insteken.

Misschien heb je op uw werk de netwerkkabel onderste boven ingestoken en dat mag niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net uitgetest op het werk: ethernetkabel en internet werken perfect, lichtjes branden, ...

Wat ik nu wel merk is dat de contacten op deze ethernetkabel helemaal aan het oppervlak liggen terwijl deze bij mij thuis veel dieper verzonken zitten in de stekker. Zou het kunnen dat de contacten in de poort hierdoor te ver zijn omgeplooid en deze bij mij thuis gewoon geen contact meer maken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo zien de meeste internetstekkers eruit:

53f339b2c3ce2-zonder_hoesje.jpg

Wanneer je die stekker in de pc of laptop duwt, moet je het klikje horen, waarmee de stekker vergrendeld wordt. Hoor jij dat klikje wel wanneer je thuis de internetkabel in je laptop steekt? Wanneer je de vergrendelingsklik niet hoort, dan zit de stekker nog niet diep genoeg. (Of het vergrendelingsmechanisme is afgebroken)

Om de stekker eruit te halen, moet je het lipje (zie de rode pijl) goed indrukken om de stekker te ontgrendelen.

Sommige internetstekkers hebben een hoesje om het uiteinde. Het nut daarvan ontgaat me volledig. Vaak heb je dan juist veel meer moeite om de stekker in te steken. Dat plastic hoesje wordt op de duur hard en dan kun je het lipje (dat onder het hoesje zit) nauwelijks meer indrukken. Bovendien heb je door dat hoesje minder ruimte om de stekker makkelijk in te steken, wanneer er USB-poorten naast de RJ45 poort (= de internetpoort) zitten.

Dit is zo'n stekker met hoesje:

53f33aa59993f-uiteinde_met_hoesje.jpg

Ook op de internetkabel die ik voor een van mijn pc's gebruik, zit zo'n hoesje. Soms kun je zo'n hoesje over de kabel terugschuiven. Daarna verloopt het insteken en eruit halen van de stekker veel makkelijker. Dit is een foto van mijn pc met teruggeschoven hoesje:

53f33b1658fd4-hoesje_teruggestroopt.jpg

Kijk eens na of dat bij jouw internetkabel ook kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probleem gevonden. De contactjes in de poort zijn beschadigd door de kabel te forceren en maken nu enkel nog contact met bepaalde kabels. Bedankt voor de antwoorden stegi en porre.

Kleine bijvraag nog, kan deze poort appart vervangen worden(enkel dat blokje waar de fiche inplugt) of moet hiervoor de volledige netwerkkaart vervangen worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stegisoft geeft een prima advies voor een desktop pc, maar het gaat hier om een laptop.

Het blokje waar Rhedyn het over heeft, is de RJ-45 poort (de netwerkkabelconnector). Die is niet zo makkelijk te vervangen in een laptop. De laptop moet waarschijnlijk helemaal gedemonteerd worden en dan moet je goed kijken hoe de RJ-45 poort bevestigd is. Het lijkt me eerder werk voor een specialist. Wanneer het een losse poort is die via een kabeltje met een stekkertje op het moederbord bevestigd wordt, dan is hij nog wel zelf te vervangen. Als hij op het moederbord gesoldeerd is, wordt het een ander verhaal.

Rhedyn, geef eens het merk en de volledige type-aanduiding van jouw laptop (bijvoorbeeld HP PAVILION DV7-2250ED), dan kunnen we kijken of we een service manual kunnen vinden, waarin staat hoe jouw laptop gedemonteerd moet worden.

Maar als je toch niet van plan bent om dat zelf te gaan doen, dan kun je hem beter direct naar een goede computerzaak brengen, die een eigen reparatieafdeling heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb zelf ondertussen een tussenstukje gemaakt (RJ-45 poort naar UTP fiche die wel nog contact kan maken). Daar kan ik momenteel nog mee verder. Later doe ik hem wel eens binnen in de winkel en laat ik hem tegelijkertijd eens volledig uitkuisen. Alleszins hartelijk bedankt stegi en porre voor de hulp :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.