Ga naar inhoud

probleem met gateway en ip


LuckyLukaz

Aanbevolen berichten

Volgens de eerste afbeelding gaat het om de netwerkadapter van virtualbox.

Ga naar start - alle programma's - bureauaccesoires.

Zoek het icoon van het opdrachtprompt en klik er op met de rechter muisknop en kies dan in het lijstje voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen.

In het opdrachtprompt typ je ipconfig /all > c:\ipconfig.txt en druk enter.

Let op de spatie voor de / en voor en na de >.

C is de schijfletter van de systeemschijf; deze kan je aanpasssen indien de systeemschijf niet de letter C heeft.

Open de verkenner en klik op de C schijf.

Open het bestand ipconfig.txt en plak de inhoud in je volgend bericht of voeg het bestand ipconfig.txt toe aan je volgend bericht.

Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

In jouw eerste afbeelding staat het ip-adres van jouw VirtualBox virtuele Netwerkadapter. Dat deze geen gateway heeft dat klopt, deze adapter is ook alleen bedoeld om in virtualbox een verbinding aan te leggen met jouw pc (ad-hoc verbinding).

ik denk dat hetgeen wat je wit hebt gemaakt, dat daar jouw ip-adres in staat, of als je nog wat naar boven scrolt dat je daar je IP-adres terug vindt.

In jouw 2e afbeelding gebruik je de flag "-l 5000". Dit houdt in dat je de buffer veranderd, google (en andere websites/servers/routers) reageren hier niet op. Met dit commando zou je servers kunnen overbelasten en een buffer overflow kunnen genereren waardoor de server, router, firewall, etc. plat komt te liggen. Wat je hier probeert te doen kan je dus maar beter niet doen, aangezien dit ervoor kunt zorgen dat je met illegale praktijken bezig kunt zijn.

Wat je hier dus probeert te doen zou gelijk kunnen staan aan een zogenaamde 'Ping of Death'. Tegenwoordig is zo goed als elke server, router, firewall, etc. hier tegen beveiligd. Vandaar dat je dus ook geen reactie krijgt van de andere kant (google in jouw geval) en er dus een time-out ontstaat.

Pingen is gewoon toegestaan, maar gebruik de normale buffer groottes (verander dus niets). Gebruik gewoon

ping google.be -t 

Hiermee ga je wel een reactie krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.