Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 12

bootmgr ontbreekt

Dit is een discussie over bootmgr ontbreekt in het forum Archief Windows , en maakt deel van de Windows categorie; ik heb een brobleem met instaleren van windows maakt niet uit welke. ik krijg altijd de melding bootmgr ontbreekt. nu ...

  1. #1
    Nieuweling
    Geregistreerd
    28 januari 2011
    Berichten
    6

    Standaard bootmgr ontbreekt

    ik heb een brobleem met instaleren van windows maakt niet uit welke. ik krijg altijd de melding bootmgr ontbreekt. nu vind ik op verschillende forums het zelfde maar bij hun is het altijd als er al een windows opstaat. maar mijn harde schijf is geformateert en is dus helemaal leeg nu weet ik dus geen oplossing wie kan mij helpen alvast bedankt.

  2. #2
    Lid filkill's schermafbeelding
    Geregistreerd
    9 december 2007
    Leeftijd
    20
    Berichten
    648

    Standaard

    Ik heb dit probleem een paar dagen geleden ook voorgehad. Wel is waar als er al een Windows versie opstond.
    Kan u misschien vertellen wanneer u deze foutmelding krijgt? Is dit voor, tijdens of na de installatie van Windows?

  3. #3
    Super Moderator clarkie's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 november 2010
    Berichten
    19.384

    Standaard

    Je moet zorgen dat je DVD-rom als first boot staat in het bios.

    Zo doe je dat. bios.pdf
    Laatst gewijzigd door clarkie; 28 januari 2011 om 21:47

  4. #4
    Ervaren Lid stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.274

    Standaard

    Download dit:
    GParted - Browse /gparted-live-stable at SourceForge.net
    Brand deze iso op een cd

    In bios moet je de cd-rom als eerste boot zetten.

    In principe is het zo.
    Maak een live cd
    Start de computer
    Steek de cd in de cd-rom.
    Dan zal het programma opstarten.



    Let op dat je juiste harddisk neemt indien je meer dan 1 harddisk hebt.
    Selecteer de schijf.
    Klik nu op de vrij ruimte
    Bovenaan of met rechtermuis maak je een nieuwe partitie en geef de grootte aan
    Kies NFTS en kies ook logical
    en dan de rest nog een partitie als je wilt.
    Als je klaar ben klik je op OK.
    Wachten tot die volledig klaar is.
    Dan vraag die om te rebooten en klik op ok of ja.

    Als je partitie goed hebt gemaakt dan hebt je geen 7,8 mb partitie en is de schijf volledig benut.

    Nu zal Windows de schijf herkennen.

    Nota: je kan ook alle partitie verwijderen en totaal nieuw maken.
    In dit geval moet je eerst alle partitie een voor een verwijderen.
    Dan een nieuw maken.
    Kies Primary voor de eerst schijf.
    En verder zoals boven beschreven.


    Installeert dan windows

  5. #5
    Nieuweling
    Geregistreerd
    28 januari 2011
    Berichten
    6

    Standaard

    dit is voor er ook maar iets op staat ik kom niet verder dan de cd er in steken heb maar een partitie en die is NFTS geformateert mijn dvd rom drive staat als eerste boot. heb dat programma GParted - Browse /gparted-live-stable at SourceForge.net gedownload maar nog steeds het zelfde bootmgr ontbreekt druk Ctrl+Alt+Delete om opnieuw op te starten wat trouwens niet gaat. dat programma doet dus helemaal niks.
    Laatst gewijzigd door bugnazet; 29 januari 2011 om 00:31

  6. #6
    Ervaren Lid stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    26.274

    Standaard

    Hebt je wel in de bios dvdrom of cdrom als eerste boot gezet?

    In de bios kan je bij opstarten van pc tokkelen op F2 of DEL
    Daar moet je bij tab boot of zo dat instellen.

    Gparted werkt volledig onafhankelijk van windows
    Tenzij uw dvdrom stuk is.

  7. #7
    Nieuweling
    Geregistreerd
    28 januari 2011
    Berichten
    6

    Standaard

    mijn dvd rom staat op first boot. maar moet je dan ook zien druk op een toets om van cdrom op te starten? want dit krijg ik wel als ik windows er in steek maar niet als ik er een andere cd in steek.

  8. #8
    Super Moderator clarkie's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 november 2010
    Berichten
    19.384

    Standaard

    Heb je de cd juist gebrand?
    Je moet kiezen brand een image.
    Je mag de iso niet als een data-cd branden.

    Maar had je al een probleem met je pc, en wou je daarom windows herinstalleren?
    Zo ja, wat was het probleem?

    En welke windows wil je installeren?
    Laatst gewijzigd door clarkie; 29 januari 2011 om 09:14

  9. #9
    Website Admin Jean-Pierre's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 juni 2009
    Locatie
    Ergens in West-Vlaanderen
    Berichten
    8.541

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door bugnazet Bekijk bericht
    mijn dvd rom staat op first boot. maar moet je dan ook zien druk op een toets om van cdrom op te starten? want dit krijg ik wel als ik windows er in steek maar niet als ik er een andere cd in steek.
    Dat is volkomen normaal dat je die melding krijgt als je opstart vanaf de windows cd.
    Voer je dat dan ook uit want je moet dan wel degelijk op een toets drukken om op te starten vanaf de cd.
    Vraag opgelost ? Druk dan op de knop "Markeer als OPGELOST".
    Als je HIER klikt kom je rechtstreeks in onze gloednieuwe VIDEOZONE: info in woord en beeld !
    Mocht u ons willen steunen bij ons "vrijwilligerswerk" op PC Helpforum, dan kan u steeds een donatie overwegen. Alles hierover kan u vinden op deze pagina.

  10. #10
    Super Moderator clarkie's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 november 2010
    Berichten
    19.384

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jean-Pierre Bekijk bericht
    Dat is volkomen normaal dat je die melding krijgt als je opstart vanaf de windows cd.
    Voer je dat dan ook uit want je moet dan wel degelijk op een toets drukken om op te starten vanaf de cd.
    Inderdaad.

    Hier enkele handleidingen voor het installeren van windows.
    Je moet enkel nog de juiste handleiding selecteren, want je hebt niet gezegd welke windows.
    Let ook op dat je installatie-cd nog goed is, dus vuil of krassen.

    http://www.pc-helpforum.be/f251/het-...ows-7-a-30520/
    http://www.pc-helpforum.be/f204/het-...s-vista-30716/
    http://www.pc-helpforum.be/f206/het-...dows-xp-10419/

Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

LinkBacks (?)


Soortgelijke discussies

  1. BOOTMGR is missing
    door DDjan in forum Archief Windows
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 10 december 2010, 17:47
  2. Bootmgr ontbreekt
    door Rewiinded in forum Archief Windows
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 30 oktober 2010, 06:57
  3. Bootmgr is missing
    door alexander marcel in forum Archief Windows
    Reacties: 8
    Laatste bericht: 24 maart 2010, 09:37
  4. [OPGELOST] laptop van mijn zoon meld BOOTMGR is compressed en start niet meer op
    door elzetakkie in forum Archief Windows
    Reacties: 24
    Laatste bericht: 20 maart 2010, 00:30
  5. Windows 7 64bit - bootmgr ontbreekt
    door pommeke in forum Archief Windows
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 17 maart 2010, 22:08

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •