Ga naar inhoud

java en windows


Guy

Aanbevolen berichten

Hallo, ik merk dat vaak bij velen een verouderde versie van java op hun pc staat. Het gebeurd wel vaker dat java een "gaatje" heeft, maar ik vind java, ondanks de gaatjes soms, best betrouwbaar. Er wordt steeds aan gewerkt om die gaatjes zo snel mogelijk te dichten. Voorwaarde is dan wel dat je de nieuwste versie op je pc hebt staan.

Hier kan je checken of de nieuwste versie van java op je pc staat, is dat niet kan je meteen de nieuwste versie downloaden:

Java-versie controleren

Tevens heeft java een <control-pannel>, te vinden bij <alle programmas> <Java> submap <Configure Java> . Op dit venster onder de tab <update> kan je checken of "auto-update" aangevinkt is. (Standaard zou dat zo moeten zijn).

Heeft iemand andere mening over Java?

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

En nog wat, onder <programmas en onderdelen> zou nu moeten staan "Java7 update60" als je java op je pc hebt staan. Normaal worden oudere versies van java verwijderd , maar mocht je nog iets anders van java in <programmas en onderdelen> vinden, dan moet je dat verwijderen op de normale manier . Dus rechtsklikken erop en dan verwijderen klikken. (= instructie van Java zelf). Deze oudere versies kunnen gebruikt en/of misbruikt worden als je die erop laat staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat ons zeggen dat mijn geloof in JAVA als betrouwbaar programma al lang verdwenen is. Er zijn iets te veel problemen mee geweest ... en het feit dat er constant updates zijn uitgebracht geworden is in dit specifieke geval geen goede zaak. Deze zijn er telkens gekomen omdat werd vastgesteld dat er - ondanks de updates - nog serieuze lekken in JAVA zaten. Logisch dat je dan snel tracht deze te dichten ... maar op korte termijn werden dan weer nieuwe lekken ontdekt ... waardoor je alleen maar kan twijfelen aan de kennis achter het programma. Met Adobe is JAVA zowat de recordhouder wat het openen van gaatjes in de bescherming van de PC betreft.

JAVA is hier al jaren van de PC verdwenen ... en op enkele kleine uitzonderingen na, zijn er niet veel programma's die er nog om vragen. Terecht trouwens ... want wie nu nog ontwikkelt met JAVA is niet echt goed snik. En als er dan toch zo'n programma vraagt om JAVA, dan wordt dat snel gedownload en daarna snel weer verwijderd. Safety first !

aangepast door kape
Link naar reactie
Delen op andere sites

vraagje: java waarom heb je dat nodig op pc aub
JAVA is een basistaal waarmee programma's of tools gebouwd worden. Indien je een programma wil gebruiken dat ontwikkeld is met JAVA, heb je uiteraard JAVA nodig om de gegevens op je PC te krijgen en het programma of tool te kunnen laten draaien.
Link naar reactie
Delen op andere sites

dus is het beter van te laten staan dan ofniet?
Een suggestie: verwijder de bestaande JAVA via Configuratiescherm -> Software. Mochten er meerdere versies in Software aanwezig zijn, dan verwijder je ze allemaal. En dan gebruik je de PC gewoon ... en kijk je uit of er ooit een programma naar JAVA vraagt. Die kans is redelijk klein ... maar mocht dit gebeuren, dan download je op dat moment de meest actuele versie van JAVA ... en loop je tussendoor geen enkel gevaar dat JAVA voor moeilijkheden zorgt ;-)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.