+ Reageren op discussie
Resultaten: 1 t/m 10 van 10
Overzicht bedankjes1Bedankjes
  • 1 Geplaatst door Sananjin

Melding bij opstarten : geen schijf

Dit is een discussie over Melding bij opstarten : geen schijf in het forum Archief Windows , en maakt deel van de Windows categorie; Hai, Telkens ik mijn pc opstart krijg ik volgende meldingen een paar keer na elkaar. Heb al weten uit te ...

  1. #1
    Fleurkemi
    Guest

    Standaard Melding bij opstarten : geen schijf

    Hai,

    Telkens ik mijn pc opstart krijg ik volgende meldingen een paar keer na elkaar.
    Heb al weten uit te vissen dat de eerste melding afkomstig is van een gedownload programma "McAfee Site Advisor" en de tweede melding zou iets te maken hebben met mijn Hp printer.

    1) SiteAdv.exe - geen schijf
    Er bevindt zich geen schijf in het station. Plaats een geschikt medium in station \Devic\Harddisk2\DR16
    en nadien :
    SiteAdv.exe - geen schijf
    Er bevindt zich geen schijf in het station. Plaats een geschikt medium in station \Devic\Harddisk2\DR18

    2) hpqthbo8.exe - geen schijf
    Er bevindt zich geen schijf in het station. Plaats een geschikt medium in station \Devic\Harddisk2\DR16
    en nadien :
    hpqthbo8.exe - geen schijf
    Er bevindt zich geen schijf in het station. Plaats een geschikt medium in station \Devic\Harddisk2\DR18

    Ik geraak er wel steeds voorbij door te annuleren maar het is "very annoying" !

    Kan iemand mij hiermee helpen. Wat kan ik doen om hiervan af te geraken ?

    Mercikes alvast.

  2. #2
    Lid Yannick's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 augustus 2006
    Leeftijd
    23
    Berichten
    7.158

    Standaard

    probeer eens om de programma's te verwijderen en dan opnieuw te starten en dan weer te instaleren

    als dat niet gaat om de een of andere reden of de meldingen blijven nog steeds komen laat het dan weer even weten aub.

    ook als het wel lukt zouden wij het op prijs stellen dat u het even ver,eld

  3. #3
    Lid Sananjin's schermafbeelding
    Geregistreerd
    5 juli 2007
    Locatie
    Oostende
    Leeftijd
    63
    Berichten
    39

    Standaard

    even checken of het proramma Dit.exe draait bij het opstarten van de computer
    .
    Start - Uitvoeren - msconfig - Opstarten

    Probeer dit.exe te disabelen.
    Herstart je computer.

    Gaf bij mij ook steeds een foutmelding: Geen schijf.....
    Fleurkemi gaf dit bericht een bedankje.

  4. #4
    Lid be_dup's schermafbeelding
    Geregistreerd
    29 mei 2006
    Locatie
    gistel city :)
    Leeftijd
    25
    Berichten
    1.539

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sananjin Bekijk bericht
    Probeer dit.exe te disabelen.
    wat is dit.exe?
    kun je wat meer info geven over deze toepassing?

  5. #5
    Lid skunky_rebel's schermafbeelding
    Geregistreerd
    6 december 2006
    Locatie
    dongen
    Leeftijd
    50
    Berichten
    296

    Standaard

    Dit dit.exe X Added by the Troj/Lazar-A backdoor Trojan. The real Dit.exe is located in the Windows folder. ... Read More


    Dit dit.exe Y "Drive Icon and Label Utility" - assigns drive icons and names to flash memory cards. Required, otherwise the drives aren't found ... Read More

  6. #6
    Lid be_dup's schermafbeelding
    Geregistreerd
    29 mei 2006
    Locatie
    gistel city :)
    Leeftijd
    25
    Berichten
    1.539

    Standaard

    @skunky: dit vond ik op de site dat je meegaf

    Fix dit.exe errors: Try a Registry Scan

  7. #7
    Fleurkemi
    Guest

    Standaard

    Sananjin,

    Bedankt voor je tip :
    Start - Uitvoeren - msconfig - Opstarten
    Probeer dit.exe te disabelen


    Heb dit geprobeerd en inderdaad tis weg.
    Alleen geeft hij nu wel telkens aan bij opstarten dat je iets hebt verandert (dit.exe) uitgevinkt en of je dit opnieuw wilt herstellen.

    Is daar iets aan te doen?
    Als je dit enabled, kan je dan geen problemen krijgen. Maw ene probleem opgelost maar misschien een ander probleem gecreeërd omdat dit toch standaard op uw pc staat aangevinkt.

  8. #8
    Lid be_dup's schermafbeelding
    Geregistreerd
    29 mei 2006
    Locatie
    gistel city :)
    Leeftijd
    25
    Berichten
    1.539

    Standaard

    kun je van die fout eens een print screen meesturen?
    kan vanalles zijn op m'n eerste idee afgaand...

  9. #9
    Lid Sananjin's schermafbeelding
    Geregistreerd
    5 juli 2007
    Locatie
    Oostende
    Leeftijd
    63
    Berichten
    39

    Standaard

    Att. Fleurkemi

    Heb je een computer waarop een card reader is aangesloten die verschillende formaten van geheugenkaartjes kan lezen?
    Dit.exe regelt in principe, voor zover mijn informatie klopt, het herkennen van die kaartjes.
    Bij dit.exe ge-enabled zou de computer rechtreeks zo'n kaartje moeten herkennen als je het in de card reader stopt. Dit zou enkel moeten geactiveerd worden op het moment van plaatsen in de card reader. Door één of andere reden ( misschien bug in de registry ) gaat dit.exe je card reader gaan lezen op het moment van opstarten van de computer en vindt er geen kaartje in zodat die foutmelding: Geen schijf in..... eigenlijk correct is.

    ( ter vergelijking: in verkenner eens proberen je lege cd rom te lezen ---> resulteert ook in een foutmelding --> geen schijf gevonden of zoiets )

    Gebruik je weinig geheugenkaartjes in de card reader kan je opteren voor het permanent disabelen van dit.exe. In de nieuwe foutmelding die je meldt zal er wel in die popupwindow een plaatsje zijn waar je kan aanvinken: dit niet meer tonen.
    Steek je dan een memorycard in je card reader zal het lampje flikkeren en zal je computer dit kaartje niet kunnen lezen. Je moet dan je computer herstarten met de smartcard erin.

    Waarom dit.exe niet correct werkt heb ik tot nu toe niet kunnen achterhalen.
    ook een registry scan en correctie via het programma registry mechanic kon dit niet oplossen.

  10. #10
    Voorzitter PCH vzw karel's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 mei 2006
    Locatie
    Wondelgem
    Leeftijd
    29
    Berichten
    5.466

    Standaard

    Dit onderwerp bevindt zich in het ARCHIEF. U kan NIET reageren in het archief.

    Het onderwerp is ofwel opgelost of er was geen activiteit na 1 maand.

    Hebt u een gelijkaardig probleem? post een nieuw onderwerp in:
    Windows - Pc helpforum
    Is uw probleem OPGELOST?
    Laat dit weten met een reactie aub en druk op de OPGELOST knop!!!

    - Volg PC-Helpforum op Facebook & Twitter
    - Download onze mobiele applicaties voor Android, iOS en BlackBerry hier

+ Reageren op discussie

Soortgelijke discussies

  1. melding bij opstarten windows
    door Repins in forum Archief Windows
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 20 mei 2008, 17:03
  2. fout melding bij opstarten xp
    door pd2hkz in forum Archief Windows
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 30 december 2007, 11:36
  3. melding bij opstarten ==> 16-bits MS-Dos-subsysteem
    door Dr4c in forum Archief Windows
    Reacties: 8
    Laatste bericht: 28 december 2007, 10:43
  4. melding die ik krijg na het opstarten
    door kweetnie_2 in forum Archief Windows
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 28 december 2007, 10:43
  5. [OPGELOST] Melding opstarten Windows (XP)
    door Markvz in forum Archief Windows
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 28 december 2007, 10:27

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •