Discussie gesloten
Resultaten: 1 t/m 7 van 7
Overzicht bedankjes4Bedankjes
  • 1 Geplaatst door swake
  • 1 Geplaatst door Darthia
  • 1 Geplaatst door maarten08
  • 1 Geplaatst door Darthia

taakbeheer

Dit is een discussie over taakbeheer in het forum Archief Windows , en maakt deel van de Windows categorie; Hoi, Vroeg mij keer iets af. Als je het taakbeheer start en je klikt dan op processen, hé. Wat mag ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    18 februari 2008
    Locatie
    Somewhere
    Berichten
    273

    Standaard taakbeheer

    Hoi,

    Vroeg mij keer iets af. Als je het taakbeheer start en je klikt dan op processen, hé.

    Wat mag er daar eigenlijk allemaal instaan? Bij mij is dat toch redelijk lang, hoor, denk dat het daarom is dat mijn pc redelijk vertraagd is.

    Groetjes Keppetje

  2. #2
    Lid
    Geregistreerd
    14 april 2007
    Locatie
    Pajottenland land van lambiek, geuze en kriek
    Leeftijd
    56
    Berichten
    487

    Standaard

    Tja heeft ook heel wat te maken welke software je geïnstalleerd hebt en welke processen er draaien. Processen die een hoog CPU gebruik vragen zou ik toch enigszins al uitschakelen.
    Keppetje gaf dit bericht een bedankje.

  3. #3
    Lid Darthia's schermafbeelding
    Geregistreerd
    15 juli 2007
    Locatie
    zeeland
    Leeftijd
    27
    Berichten
    625

    Standaard

    Je kunt allicht eens bij Windows Defender kijken.

    Bij "Hulpprogramma's" kun je bij de "Softwareverkenner" kijken. Als je voor de categorie : "Programma's in de map Opstarten" kiest, zie je alles wat opgestart wordt bij het aanmelden bij Windows op jouw computer. Hier kun je ook uitzetten wat overbodig is. Als je het niet zeker weet, kun je allicht een screenshot maken van deze map, en eens in de volgende post neerzetten.

    MVG,

  4. #4
    Lid
    Geregistreerd
    18 februari 2008
    Locatie
    Somewhere
    Berichten
    273

    Standaard

    Hoi,

    Bij het opstarten van mijn pc start limewire ook op. Vroeger gebeurde dit niet. Heb keer gekeken om het uit te zetten maar limewire staat niet in de lijst. Weet je soms niet hoe ik dit kan uitzetten?

    Groetjes Keppetje
    rechts onderaan staat het ook altijd uit, zodanig dat limewire volledig afgesloten is.

  5. #5
    Lid Darthia's schermafbeelding
    Geregistreerd
    15 juli 2007
    Locatie
    zeeland
    Leeftijd
    27
    Berichten
    625

    Standaard

    Dan moet je dit in Limewire zelf afsluiten. Dit zal over het algemeen bij Opties staan.
    Bij het opstarten van je Vista, zal hij de taakbalk vullen met de pictogrammen van de software die geladen moet worden. Dit kost zijn opstartkracht. Als je het zoveel mogelijk weet in te perken, scheelt het aanzienlijk.
    Keppetje gaf dit bericht een bedankje.

  6. #6
    Lid
    Geregistreerd
    30 oktober 2008
    Leeftijd
    23
    Berichten
    14

    Standaard

    Heb zelf ook al gekeken om bepaalde programma's uit te schakelen via Windows Defender, maar wat ik al gemerkt heb is dat je bij soms niet op de "Uitschakelen" knop kan duwen. Dit is waarschijnlijk een beveiliging.
    Ik wist dat de programma's niet nodig waren voor het opstarten van de computer dus ben dan maar een andere manier gaan zoeken. Deze heb ik ook gevonden.
    Klik op de Start-knop, typ "Uitvoeren" in het zoekvenster en start dan "Uitvoeren". Hier tik je "msconfig" in en druk op "OK" (je hebt administrator-rechten nodig). Nu kom je in "Systeemconfiguratie", daar klik je op "Opstarten". Nu zie je alle programma's die worden opgestart als jij de pc opstart, je zou ze allemaal kunnen uitvinken zoals bij Defender niet het geval is. Als je een programma wil uitschakelen, maak dan dat je ZEKER bent dat de pc het niet nodig heeft bij het opstarten, anders kan je grote problemen veroorzaken. Vink de programma's die je niet wil laten opstarten af en druk op "Toepassen", daarna druk je op "OK". Hierna wordt gevraagd om de pc opnieuw op te starten.
    Grtz
    Keppetje gaf dit bericht een bedankje.

  7. #7
    Lid Darthia's schermafbeelding
    Geregistreerd
    15 juli 2007
    Locatie
    zeeland
    Leeftijd
    27
    Berichten
    625

    Standaard

    zoals Maarten08 zegt, msconfig is wel handig (word ook in XP gebruikt), maar pas op dat je het juiste doet. Kijk voor zekerheid eerst hier eens, zodat je weet wat MSCONFIG is. Anders kun je fouten krijgen in je systeem. Overigens wel een betere optie als Defender.
    Keppetje gaf dit bericht een bedankje.

Discussie gesloten

Soortgelijke discussies

  1. [OPGELOST] explorer.exe aangetast en taakbeheer uitegeschakeld.
    door tibzie in forum Archief Bestrijding malware & virussen
    Reacties: 7
    Laatste bericht: 25 april 2008, 19:02
  2. wtf waar is taakbeheer naar toe
    door bart 16 in forum Archief Windows
    Reacties: 21
    Laatste bericht: 15 april 2008, 19:24
  3. taakbeheer
    door dewarre in forum Archief Windows
    Reacties: 8
    Laatste bericht: 8 april 2008, 09:05
  4. taakbeheer
    door radiotorentje in forum Archief Windows
    Reacties: 7
    Laatste bericht: 28 december 2007, 10:42
  5. [OPGELOST] taakbeheer is "leeg".
    door Clownkiller in forum Archief Windows
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 28 december 2007, 10:35

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •