Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 15

Win XP NTLDR ontbreekt

Dit is een discussie over Win XP NTLDR ontbreekt in het forum Archief Windows , en maakt deel van de Windows categorie; Hoi, ik heb laatst mijn oude pc voorzien van een nieuwe install (win XP) heb windows na een format herinstalleerd ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    23 juli 2010
    Berichten
    11

    Standaard Win XP NTLDR ontbreekt

    Hoi,

    ik heb laatst mijn oude pc voorzien van een nieuwe install (win XP) heb windows na een format herinstalleerd en toen hij de bestanden gekopieerd had ging hij terug opstarten.
    Ik krijg, zoals normaal, de vraag klik op een toets om vanop cd op te starten. DA
    at doe ik dus niet en dan krijg ik "NTLDR ontbreekt" druk ctrl+alt+del om opnieuw op te starten.
    Dan kreeg ik opnieuw die melding.

    Wat kan ik doen?

    Alvast bedankt.
    Captainsparrow

  2. #2
    Ervaren Lid
    Geregistreerd
    6 april 2009
    Leeftijd
    27
    Berichten
    3.771

    Standaard

    Kan je wel normaal opstarten zonder cd-rom in de pc? Kijk ook nog eens de opstartvolgorde in je bios na.

    Heeft je pc een diskettestation? Zo ja, is dit leeg?

  3. #3
    Lid
    Geregistreerd
    23 juli 2010
    Berichten
    11

    Standaard

    Ik kan niet opstarten zonder cd rom. Heb opstartvolgorde al eens veranderd, ook hier haalt niets uit. Pc heeft diskettestation en die is leeg!

  4. #4
    Ervaren Lid
    Geregistreerd
    6 april 2009
    Leeftijd
    27
    Berichten
    3.771

    Standaard

    Probeer dan eens het volgende:

    Plaats de windows-xp cd in je pc. Start de pc opnieuw op via de cd.
    Wanneer je in het setup-menu bent druk je op "R"
    Kies de juiste windows-installatie door op 1 te drukken.
    Typ nu het volgende:
    copy d:\i386\ntldr c:\
    copy d:\i386\ntdetect.com c:\

    "d" is de letter van je cd-romstation.

    Als dit is gedaan mag je de cd-rom verwijderen en de pc opnieuw opstarten.

  5. #5
    Lid
    Geregistreerd
    23 juli 2010
    Berichten
    11

    Standaard

    Bovenvermelde gedaan, dit is gekopieerd maar wanneer ik terug heropstart krijg ik weer ntldr ontbreekt

  6. #6
    Ervaren Lid Kurtt's schermafbeelding
    Geregistreerd
    1 juli 2007
    Berichten
    6.406

    Standaard

    Ik ga er van uit dat je de WinXP CD in je CD-rom station D:\ hebt gestoken, en daarna de PC opstart met in de BIOS je D:\ (dus je CD-Rom station) als 1st boot device.

    Typ nu copy D:\i386\ntldr c:\ zodat je volgende bekomt:

    C:\Windows\>copy D:\i386\ntldr c:\ en druk op enter

    Dit moet werken. Je doet beslist iets fout.

    en voer daarna ook copy D:\i386\ntdetect.com C:\ uit.

    Dit zijn NIET dezelfde commando's als hierboven in de post. Dus misschien lukt dit wel.

    Bekijk ook deze link:
    http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
    Laatst gewijzigd door Kurtt; 30 juli 2010 om 18:40

  7. #7
    Lid
    Geregistreerd
    23 juli 2010
    Berichten
    11

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door wouterskurtt Bekijk bericht
    Ik ga er van uit dat je de WinXP CD in je CD-rom station D:\ hebt gestoken, en daarna de PC opstart met in de BIOS je D:\ (dus je CD-Rom station) als 1st boot device.

    Typ nu copy D:\i386\ntldr c:\ zodat je volgende bekomt:

    C:\Windows\>copy D:\i386\ntldr c:\ en druk op enter

    Dit moet werken. Je doet beslist iets fout.

    en voer daarna ook copy D:\i386\ntdetect.com C:\ uit.
    Mijncd rom is e:

    heb dus getypt copy e:\i386\ntldr c:\

    hij vraagt om bestand te overschrijven

    ik typ j en enter dan

    dan toont hij dat er 1 bestand gekopieerd is.

    Zelfde met nt detect.

    dan doe ik exit en start opnieuw op.

    Dan weer zelfde probleem... hmmm heeft het niet met de bios te maken?

    ---------- Post toegevoegd om 16:46 ---------- Vorige post was om 16:39 ----------

    Ik wil nog even vermelden hoe alles begon. Deze pc zat vol van de virussen, nadat een AV alles netjes verwijderde en in quarantaine gezet had, startte de pc niet meer op. Dan maar een volledige format gedaan (met Gparted en de HD in 2 partities gedeeld). Dan xp willen installeren, na de bestanden te hebben gekopieerd, wilde hij niet meer opostarten vanaf de hd, met bovenvermeld bericht als gevolg.

    'k weet niet of dit alles er iets mee te maken heeft maar 'k wil het gewoon weer oplossen.

  8. #8
    Ervaren Lid Kurtt's schermafbeelding
    Geregistreerd
    1 juli 2007
    Berichten
    6.406

    Standaard

    Kijk eens in de BIOS:
    staat bij First Boot Device: C ? Zodat hij van harde schijf kan starten?

    Misschien is je "Master Boot Record" corrupt? Dit herstel je als volgt:
    "Boot from the windows XP CD, press the "R" key in the setup in order to start the restoration console. Select your windows XP installation from the list, and enter the administrator password. (of laat dit leeg als je geen paswoord ingegeven hebt)
    Enter the command: "FIXMBR" (without the quotes) at the input prompt and confirm the next question with a "Y" (without the quotes). Use exit to restore the computer.


    Als dit niet lukt, zou ik terug formatteren en een andere cd rom van Windows XP nemen en terug installeren. Het kan zijn dat jouw Windows XP-cd bijvoorbeeld niet de NTLDR heeft kunnen kopieren (door krassen op de Win cd?). Een andere optie is om de mbr te fixen, misschien is de mbr corrupt (werkwijze zie boven)

    Als je formatteert dan kunnen er normaal geen virussen meer op de harde schijf zitten, wel kunnen ze de MBR (het "Master Boot Record) veranderd hebben of corrupt gemaakt hebben. Vandaar dat je die via bovenstaande manier de MBR eens moet proberen te "fixen".
    Laatst gewijzigd door Kurtt; 30 juli 2010 om 18:56

  9. #9
    Lid
    Geregistreerd
    23 juli 2010
    Berichten
    11

    Standaard

    zelfs master boot record brengt geen soelaas, 'k word hier stillaan wanhopig.

    Heb al 2 cd met xp geprobeerd, dus daaraan zal 't ook niet liggen. Geen enkel krasje of stofje aanwezig!

  10. #10
    Ervaren Lid Kurtt's schermafbeelding
    Geregistreerd
    1 juli 2007
    Berichten
    6.406

    Standaard

    Ik heb wat informatie opgezocht. Het is veel werk. Als je veel tijd hebt, zou ik het uitproberen:

    http://support.microsoft.com/kb/320397
    http://pcsupport.about.com/od/findby...rmissingxp.htm (in elke bios is er een optie waar je de bios op default waarden kunt zettne, misschien dat dat helpt?)
    http://tinyempire.com/shortnotes/fil...dr_missing.htm


    Doe deze commando's eens:
    http://www.leerwiki.nl/Hoe_los_je_NT...met_Windows_XP


    Lukt niet?
    Dan zou ik een disk wiping utility kiezen zoals killdisk.com (of via de windows cd, zie link onderaan), dat echt alle data op je schijf wist. (die virussen kunnen er inderdaad voor zorgen dat zelfs na een format je schijf niet helemaal gewist is, vandaar dat ik zou voorstellen om je harde schijf te "wipen".) OPGELET: je hebt toch in de BIOS gezien dat de bootvolgorde juist staat?

    Lees het stukje "Wiping your hard drives clean"
    http://www.pcuser.com.au/pcuser/hs2....256EA80038C9A7
    Laatst gewijzigd door Kurtt; 30 juli 2010 om 20:04

Discussie gesloten
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

LinkBacks (?)

  1. 22 februari 2013, 09:31

Soortgelijke discussies

  1. [OPGELOST] ntldr ontbreekt windows 7
    door psychodixie in forum Archief Windows
    Reacties: 5
    Laatste bericht: 26 maart 2010, 17:38
  2. [OPGELOST] "NTLDR ontbreekt" fout
    door Burna in forum Archief Windows
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 15 augustus 2009, 12:28
  3. ntldr ontbreekt
    door kevin66002 in forum Archief Multimedia
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 11 augustus 2009, 12:37
  4. NTLDR ontbreekt, computer start niet meer op
    door schattemaudje in forum Archief Windows
    Reacties: 7
    Laatste bericht: 25 mei 2009, 23:10
  5. ntldr ontbreekt
    door lothar in forum Archief Windows
    Reacties: 7
    Laatste bericht: 21 januari 2008, 13:22

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •