Discussie gesloten
Pagina 1 van 5 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 50

Windows Verkenner werkt niet meer

Dit is een discussie over Windows Verkenner werkt niet meer in het forum Archief Windows , en maakt deel van de Windows categorie; Hallo allemaal, Ik ben sinds kort in het bezit van een Asus K93S (etc.). Nu heb ik aan het begin ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    22 november 2011
    Berichten
    24

    Standaard Windows Verkenner werkt niet meer

    Hallo allemaal,

    Ik ben sinds kort in het bezit van een Asus K93S (etc.). Nu heb ik aan het begin wat overbodige software verwijderd en sindsdien heb ik problemen met o.a. Windows verkenner (na 5 seconden de melding Windows verkenner werkt niet meer). Soortgelijke melding wanneer ik bijvoorbeeld in Word een document wil opslaan, vreselijk irritant.

    Na wat onderzoek lijkt het te komen doordat ik enkele Games van Oberon via het configuratiescherm heb verwijderd, zie ook een eerder topic op dit forum: http://www.pc-helpforum.be/f167/wind...14/index3.html

    Mijn probleem is echter dat ik allemaal software (word, virusscanner, etc.) sindsdien op mijn laptop heb gezet en er ook voor mijn werk al flink mee bezig ben geweest. Ik wil dus in feite wel terug naar het punt dat die Oberon Games er nog opstaan zodat de problemen niet meer opduiken, maar dan wél met behoud van mijn huidige programma's/werkvoortgang. Ik heb een externe harde schijf voor de nodige opslag indien noodzakelijk. Wie kan mij uitleggen hoe ik dit het beste kan aanpakken, of waar ik precies die Games weer vandaan kan halen, o.i.d.?! Help help

    Mvg

  2. #2
    Ervaren Lid Kurtt's schermafbeelding
    Geregistreerd
    1 juli 2007
    Berichten
    6.406

    Standaard

    Of dat die melding echt te maken heeft met Oberon Games betwijfel ik. Je kan dit proberen:

    - ga naar het startmenu en typ het woord cmd
    Druk nog NIET op enter. Klik bovenaan in het menu dat je krijgt op cmd en kies "Als administrator uitvoeren".
    - Typ daarna in het zwarte scherm het commando sfc /scannow

    Windows controleert nu de systeembestanden en herstelt ze indien nodig.

  3. #3
    Lid
    Geregistreerd
    22 november 2011
    Berichten
    24

    Standaard

    Probleem is dat wanneer ik nog niet eens klaar ben met het typen van cmd hij de windows verkenner foutmelding al geeft en het startmenu dus weer afsluit. Een andere manier om bij cmd te komen?

  4. #4
    Lid Gerjannn's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 november 2011
    Locatie
    Barneveld (NL)
    Leeftijd
    21
    Berichten
    841

    Standaard

    Je zou kunnen proberen om met systeemherstel je pc weer te herstellen. Ben je hier bekend mee?

  5. #5
    Ervaren Lid Kurtt's schermafbeelding
    Geregistreerd
    1 juli 2007
    Berichten
    6.406

    Standaard

    U kan proberen het commando rechtstreeks in te typen in het menu:

    - klik op het startmenu en typ sfc /scannow en druk op enter.

  6. #6
    Lid
    Geregistreerd
    22 november 2011
    Berichten
    24

    Standaard

    @ Gerjannn: Systeemherstel ben ik helaas niet bekend mee. Echter, mocht ik daar mee gaan werken, dan verlies ik toch ook alle sindsdien door mijzelf geinstalleerde programma's en mijn werk? Dat is niet de bedoeling.

    @ Kurtt: Ik heb het geprobeerd, echter het zwarte scherm verschijnt dan enkel een oogopslag, sneller dan dat ik met mijn ogen kan knipperen verdwijnt het weer.

  7. #7
    Lid Gerjannn's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 november 2011
    Locatie
    Barneveld (NL)
    Leeftijd
    21
    Berichten
    841

    Standaard

    Klopt, dat is het nadeel. Je bestanden blijven ongewijzigd maar de programma's die je in de tussentijd geïnstalleerd heb zullen verwijderd worden.

  8. #8
    Super Moderator Asus's schermafbeelding
    Geregistreerd
    21 juni 2010
    Berichten
    16.487

    Standaard

    Hoe je een herstelpunt terug zet in Windows 7 kan je bekijken als je hier klikt.

    De software die nadien werd geïnstalleerd ga je moeten herinstalleren...opgeslagen documenten, foto's, enz... blijven behouden.

  9. #9
    Ervaren Lid Kurtt's schermafbeelding
    Geregistreerd
    1 juli 2007
    Berichten
    6.406

    Standaard

    Waarschijnlijk geeft een geinstalleerd programma (of het proces daarvan) een conflict met de windows verkenner.

    Je kan deze werkwijze proberen en de "dader" zoeken:
    VistaBits - Windows Verkenner (explorer.exe) is gestopt en wordt afgesloten

    Meer info: http://answers.microsoft.com/nl-nl/w...9-e92f2dfec176
    Laatst gewijzigd door Kurtt; 22 november 2011 om 15:50

  10. #10
    Lid
    Geregistreerd
    22 november 2011
    Berichten
    24

    Standaard

    Ik heb overigens geen Vista, weet niet of dat uitmaakt. Echter met dat programma vind ik direct 257 shells... Er is geen mogelijkheid om de verwijderde spellen ergens weer vandaan te halen en er weer op te zetten?

Discussie gesloten
Pagina 1 van 5 123 ... LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. [OPGELOST] Windows verkenner werkt niet meer
    door Dubz in forum Archief Windows
    Reacties: 23
    Laatste bericht: 6 november 2011, 14:32
  2. Windows verkenner werkt niet meer
    door Bammens in forum Archief Windows
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 26 november 2010, 12:46
  3. Windows verkenner werkt niet meer
    door hennieson in forum Archief Windows
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 24 juni 2010, 12:27
  4. windows verkenner werkt niet meer
    door Iwan in forum Archief Windows
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 26 januari 2010, 13:20

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •