Ga naar inhoud

Computer van iemand anders onder netwerklocaties


justineh

Aanbevolen berichten

Hallo

Wanneer ik mijn verkenner open komt er onder netwerklocaties de computer staan van mijn kotgenoot, we hebben op kot internet via LAN-kabels en ik vermoed dat ik zijn computer zie omdat we op hetzelfde netwerk zitten.

Echter, nu ben ik thuis en staat zijn computer er nog steeds...

Kan hij op één of andere manier in mijn bestanden kijken ofzo?

Ik hoop dat ik op het juiste forumonderdeel zit en alvast erg bedankt!

Justine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Nee de naam van je kotgenoot zijn / haar pc is gewoon opgeslaan.

Maar let wel op als je verbonden bent met de internetverbinding op je kot dat je medekotgenoten die verbonden zijn met dezelfde internetverbinding in je bestanden kunnen kijken en kunnen zien welke activiteiten je uitvoert op het internet.

Indien alles voor je duidelijk is kan je dit topic als opgelost markeren zo is het overzichtelijker voor iedereen op dit forum.

Arthur

aangepast door arthur575
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zult niet kunnen zien of weten dat kotgenoten je pc bekijken. En instellen dat ze het niet doen lukt ook niet. Je kan wel een andere internetverbinding aanvragen (enkel voor u) en dan zullen de andere kotgenoten niet op je Pc geraken. Indien het aanvragen van een andere internetverbinding geen optie voor u is kun je wel maatregelen nemen. Gebruik een firewall. Een goede firewall zorgt ervoor dat ongewenste data en gasten niet op uw pc binnenkomen. Sommige anti-virus software's beschikken al over een goede firewall. Zorg ervoor dat je pc en software up-to-date zijn. Krijg je op kot een melding dat je software niet up to date is. Wacht dan tot je thuis bent en date dan alle software ( of je pc) up. Knoei niet me je security instellingen. De meeste van je security instellingen zijn al goed ingesteld knoei dus zelf niet met de instellingen. Gebruik adressen met https. Staat er 'https' in plaats van 'http' voor een websiteadres? Dat betekent dat je veiliger online bent. Zorg ervoor dat als je aan online-Banking doet dat er https voor het webadres staat. Ook mail je beter op deze manier. Maar natuurlijk doe je online banking en andere prive zaken beter thuis op een beveiligd netwerk. Gebruik een vpn zo is je internetverkeer versleuteld. Zet automatische wachtwoorden. Zorg ervoor dat je altijd je mail uitgelogd hebt en geen wachtwoorden hebt opgeslaan. Je doet dit ook beter met website's zoals facebook.com enz... Indien je geen verbinding maakt met het internet. Verbreek dan de verbinding. En maak terug verbinding als je het internet wilt gebruiken.

Arthur

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.