Discussie gesloten
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 30
Overzicht bedankjes2Bedankjes

nieuwe externe hd niet zichtbaar in windows vista en xp pc

Dit is een discussie over nieuwe externe hd niet zichtbaar in windows vista en xp pc in het forum Archief Hardware algemeen , en maakt deel van de Hardware algemeen categorie; Hallo, Ik heb pas een wd elements externe harde schijf van 1TB gekocht, die heb ik geprobeerd aan te sluiten ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    1 mei 2011
    Berichten
    23

    Standaard nieuwe externe hd niet zichtbaar in windows vista en xp pc

    Hallo,

    Ik heb pas een wd elements externe harde schijf van 1TB gekocht,
    die heb ik geprobeerd aan te sluiten en dat lukt ook wel,
    het lampje gaat branden en hij zoemt zachtjes als je de stekker
    erin doet, maar op de pc gebeurt er niks???
    (dus ook niet het usb aansluitgeluidje)

    Ik heb het al in vista en xp geprobeerd maar allebei hetzelfde.

    Ondanks dat er op staat dat ze al klaargemaakt zijn voor gebruik met windows
    heb ik ook al in schijfbeheer gekeken (om eventueel te partitioneren of formateren)
    maar ook daar komt hij niet in beeld, ik zie alleen de harde schijf van de pc zelf.

    Doe ik iets fout of is hij mischien stuk?
    alles lijkt het goed te doen, hij zoemt zachtjes en het lampje brandt,
    maar daar blijft het helaas bij,

    Ik hoop dat jullie me kunnen helpen,

    Groeten kees
    Laatst gewijzigd door cjklimp; 23 mei 2011 om 23:54

  2. #2
    Super Moderator stegisoft's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2009
    Berichten
    27.289

    Standaard

    Ga naar deze site en zoek uw harddisk die je hebt.
    Klik dan op installatie en download het en installeert het.
    Dan zal het wel werken.

  3. #3
    Lid
    Geregistreerd
    1 mei 2011
    Berichten
    23

    Standaard

    Hoi stegisoft,

    Alvast bedankt voor je reactie.

    Uiteraard heb ik je raad opgevolgd en het geprobeerd maar toch werkt het nog steeds niet.

    Als ik op de website het modelnr WDBAAU0010HBK-EESN in toets krijg ik 4 progjes die ik kan downen:

    Data Lifeguard Diagnostic for Windows
    Spindown or Stop Utility version 1.0
    WD Logo Icon
    External USB/FireWire Fat32 Formatting Utility

    Ik heb de bovenste gedownload, en de instructies opgevolgd.
    Als ik het programma start met de schijf aangesloten en ingeschakeld vind ook
    dit programma hem niet, alleen mijn gewone harde schijf komt weer in beeld.

    En trouwens: bij de installation tab op die site staat ook gewoon dat ik het met
    windows zelf moet doen (schijfbeheer)

    Ik begin nu toch echt te denken dat hij stuk is ookal lijkt hij het te doen.

    En er staat echt op de doos: Formatted ntfs for XP en Vista.

    iemand nog tips???
    Laatst gewijzigd door cjklimp; 24 mei 2011 om 18:39

  4. #4
    Super Moderator clarkie's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 november 2010
    Berichten
    20.724

    Standaard

    Heb je de schijf aangesloten zoals in deze handleiding?

    Is je USB- poort in orde?
    Probeer eens in een andere usb- poort.
    Lees ook deze probleemoplossing eens.
    Is je probleem opgelost? Klik dan op de knop "markeer als opgelost" !

    Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

    Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!

  5. #5
    Lid
    Geregistreerd
    1 mei 2011
    Berichten
    23

    Standaard

    Potsieknotsie! het moet niet gekker worden,
    heb ik m achter in me pc gedaan doet hij het gewoon wel!!

    Terwijl de vorige die ik had gewoon even voorin geprikt kon worden.
    Ook niet handig, ik ben gewend om hem even voor in de pc
    te steken en snel aan te sluiten, zodat ik hem daarna op de volgende
    pc aan kan sluiten en zo de data over te brengen.

    Nu moet ik dus elke keer 2x achter in de kast gaan hangen om hem aan te sluiten,
    maarja het zij zo, ik ben allang blij dat hij het doet.

    Heb ik nog een hele belangrijke vraag,
    Is deze schijf ook goed om in een pc in te bouwen en
    windows erop te installeren?
    Dat was eigenlijk stiekem mn bedoeling,
    ik heb al gekeken en ik kan hem er zo uit schroeven,
    maar nu las ik ook dat sommige schijven meer voor opslag geschikt zijn,
    omdat ze dan eigenlijk weer niet snel genoeg zijn om echt vanaf te gaan werken.

    Wat denken jullie? kan ik hem inbouwen en windows er vanaf draaien of
    is hij daar te traag voor en is zoiets niet aan te raden?.

    alvast bedankt voor alle moeite,
    Groeten kees

  6. #6
    Super Moderator clarkie's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 november 2010
    Berichten
    20.724

    Standaard

    Let altijd op dat je de externe schijf op de correcte manier van je pc verwijderd, namelijk via het pictogram "hardware veilig verwijderen" in de buurt van je klok.

    Of de schijf geschikt is voor inbouw laat ik aan de hardware- specialisten over.
    cjklimp gaf dit bericht een bedankje.
    Is je probleem opgelost? Klik dan op de knop "markeer als opgelost" !

    Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

    Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!

  7. #7
    Lid
    Geregistreerd
    1 mei 2011
    Berichten
    23

    Standaard

    Ja dat doe ik altijd met elk usb apparaat:) eerst ff afmelden en zeker met een harde schijf.
    Maar als je de pc afsluit is het toch niet perse nodig?
    Dan gaat de schijf toch ook vanzelf uit en kun je de stekker eruit trekken?

    Ehm, die hardware specialisten, lezen die mee of moet ik die vraag dan in een
    ander forum bericht plaatsen???

    Alvast bedankt voor alles,

    Groet Kees

  8. #8
    Super Moderator Dasle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 januari 2011
    Berichten
    7.849

    Standaard

    Kan je het juiste type nummer even vermelden?

    Wat staat er op de HD vermeld bij jou in het rood omlijnde zoals in de volgende afbeelding?

    Naam: WD schijf.PNG
Bekeken: 2297
Grootte: 106,0 KB

  9. #9
    Lid
    Geregistreerd
    1 mei 2011
    Berichten
    23

    Standaard

    Hoi Dasle,

    Bij mij staat er:

    SATA / 64MB Cache
    WD10EARS

    Het lijkt me toch wel dat het zou moeten kunnen?

    Het is ook niet voor een gaming pc ofzo hoor,
    maar meer voor muziek productie,

    Ik hoor graag van u,

    Groeten Kees

  10. #10
    Super Moderator Dasle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 januari 2011
    Berichten
    7.849

    Standaard

    Je kan deze harddisk zeker als Windows schijf gebruiken maar het is geen snelheids monster.
    Het hangt er natuurlijk ook deels vanaf welke bootschijf je momenteel gebruikt, heb je een oudere en langzamere schijf zal je er op vooruit gaan.
    Heb je op het moment een snellere schijf waar je Windows op staat valt het misschien tegen.
    Welk HD gebruik je nu als bootschijf?

    Deze schijf is eerder gedacht als een energie sparende opslag schijf met natuurlijk heel wat capaciteit.
    De HD heeft een variabele spindel snelheid wat de warmte en stroomconsumptie zeker ten goede komt.

Discussie gesloten
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. opstarten windows met nieuwe externe harde schijf
    door hansop in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 8 februari 2010, 17:39
  2. start niet op met nieuwe externe HD van 1.5 TB
    door ikke0804 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 5 november 2009, 10:38
  3. 2.5" Externe Harddisk niet meer zichtbaar
    door sebbie_dh in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 15 juni 2009, 19:25
  4. Nieuwe computer met vista en externe harde schijf
    door jacque73 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 27 februari 2009, 19:33
  5. WD Externe harde schijf niet zichtbaar in verkenner !!
    door bara12 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 42
    Laatste bericht: 25 januari 2009, 16:53

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •