Beste bezoeker,
Welkom op PC Helpforum!

Ben je op zoek naar GRATIS hulp voor je computerprobleem?

Word vandaag lid, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt je graag verder.
Je kan lid worden als je hier klikt. Meer dan 40.000 leden deden reeds beroep op onze expertise. PC HELPFORUM vzw HELPT JE GRATIS !

Bent u reeds lid, en u ziet dit bericht? Klik dan rechtsbovenaan op inloggen of klik hier indien u uw wachtwoord bent vergeten.

+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 13

Ram, geheugen, vergroten

Dit is een discussie over Ram, geheugen, vergroten in het forum Archief Hardware algemeen , en maakt deel van de Hardware algemeen categorie; Hallo allemaal, Weet iemand, wat er loos is, als ik 2 modules van 2 Gb in mijn ACER ASPIRE 9305awsmi ...

  1. #1
    Nieuweling
    Geregistreerd
    18 juni 2009
    Leeftijd
    53
    Berichten
    7

    Standaard Ram, geheugen, vergroten

    Hallo allemaal,

    Weet iemand, wat er loos is, als ik 2 modules van 2 Gb in mijn ACER ASPIRE 9305awsmi LAPTOP zet en hij niet opstart. Ik heb beide sloten geprobeerd, verschillende manieren om ze erin te stoppenMaar helaas, niets helpt. Ik weet zeker, dat hij 4Gb kan hebben.
    De bios is goed, dus dat is het niet. Beide sloten werken gewoon.

    Heeft er nog iemand te maken gehad met dit probleem?
    Groeten Mark

  2. #2
    Supervisor kweezie wabbit's schermafbeelding
    Geregistreerd
    16 juli 2007
    Locatie
    Down the Wabbit Hole
    Leeftijd
    55
    Berichten
    23.615

    Standaard

    Start hij wel op met 1 module?
    Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
    Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


    Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !

  3. #3
    Nieuweling
    Geregistreerd
    18 juni 2009
    Leeftijd
    53
    Berichten
    7

    Standaard RAM geheugen

    Hoi Kweezy Wabbit,

    Bedankt vast voor je snelle reactie.

    Ja, hij start wel op 1 module op in beide slots.



    Groeten Mark

  4. #4
    Supervisor kweezie wabbit's schermafbeelding
    Geregistreerd
    16 juli 2007
    Locatie
    Down the Wabbit Hole
    Leeftijd
    55
    Berichten
    23.615

    Standaard

    Het zijn toch 2 dezelfde modules?
    Misschien is een van de geheugenmodules defect.
    Test met 1 module in slot 1 en dan dezelfde module in slot 2.
    Doe dan hetzelfde met de andere module.
    Als hij telkens normaal opstart zijn beide modules goed.
    Probeer het dan nogmaals met beide module samen.
    Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
    Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


    Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !

  5. #5
    Nieuweling
    Geregistreerd
    18 juni 2009
    Leeftijd
    53
    Berichten
    7

    Standaard

    Ik heb beide modules in beide slots geprobeerd en dat deed het goed, maar met 2 niet.
    Groeten Mark

  6. #6
    Lid
    Geregistreerd
    19 juni 2009
    Leeftijd
    21
    Berichten
    41

    Standaard

    het zou kunnen dat het dual channel modules zijn ondersteunt jou moederbord dat ?

  7. #7
    Nieuweling
    Geregistreerd
    18 juni 2009
    Leeftijd
    53
    Berichten
    7

    Standaard

    Ik zou het niet precies weten, maar volgens mij wel. Het vreemde is, dat er al eens 2x2 GB op heeft gezeten en toen was de laptop bij Acer geweest, voor een defect aan de rechtermuistoets. Dat was verholpen, maar ik kreeg 1 module terug met de opmerking, dat die stuk was. Heel gek, want hij is daar 'heel' naar toegestuurd.

  8. #8
    Lid
    Geregistreerd
    19 juni 2009
    Leeftijd
    21
    Berichten
    41

    Standaard

    zijn de sloten verschillend van kleur?
    zo ja dan zou je moederbord het normaal moeten onder steunen

    kreeg je in plaats van je 2 modules 1 module ?
    ik hoop toch met de capaciteit van die 2 modules

  9. #9
    Nieuweling
    Geregistreerd
    18 juni 2009
    Leeftijd
    53
    Berichten
    7

    Standaard

    Hoi Koeke,
    De slots zijn hetzelfde en ik heb 2 modules van 2 GB.
    Er staat op beiden 2 GB DDR2 667 CL5 van TakeMS
    Het vreemde is, dat er 2 x 2 GB in heeft gezeten en dat functioneerde goed.
    Toen ging hij naar Acer voor een reparatie aan de rechtermuistoets. Dat is verholpen, maar 1 module was eruit gehaald met de mededeling, dat hij stuk was. Wat op zich al vreemd was vond ik, daar hij er goed werkend naar toeging.
    Er zijn nu 2 nieuwe ingezet door mij en nu werkt hij niet meer. Wel op 2 x 1 GB of 1 module van 2 GB op 1 slot. Op beide slots doet hij het gewoon, maar 2 x 2 GB dus niet.
    In een PC winkel hebben ze ook alle soorten variaties geprobeerd, maar geen succes.
    Ik hoop dat je er iets aan hebt.
    Groeten Mark

  10. #10
    Lid
    Geregistreerd
    19 juni 2009
    Leeftijd
    21
    Berichten
    41

    Standaard

    kijk sommige combinaties gaan niet
    ik denk zoals bij pc moederborden het bij voorbeeld
    een module van 2 gb in één dimm-slot kan nemen maar niet in 2
    zodat je 4 gb hebt
    dit hangt af van je geheugen modules (fabrikant,..)
    kun je niet de naam van je moeder bord geven a.u.b.
    dan kan ik het opzoeken

    bv. met everest home edition

    download : Download EVEREST Home Edition 2.20 - FileHippo.com

+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. partitie vergroten
    door ludo44 in forum Archief Windows
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 31 maart 2009, 22:55
  2. geheugen vergroten
    door peetje_2007 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 19 maart 2009, 10:38
  3. foto vergroten zonder te wazig
    door geoffke001 in forum Archief Andere software
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 8 mei 2008, 23:27
  4. [OPGELOST] Afbeelding vergroten...
    door aussie in forum Archief Andere software
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 9 maart 2008, 21:49
  5. Hoe gedeeld geheugen grafische kaart vergroten?
    door jupiler2006 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 5 april 2007, 21:30

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •