Ga naar inhoud

Wat is het verschil tussen een i5 processor van de tweede en derde generatie?


Mike_

Aanbevolen berichten

Bij bijvoorbeeld Dell betaal je voor nagenoeg dezelfde laptop met een i5 processor van de derde generatie 100 euro meer dan een laptop met een tweede generatie i5 processor. De derde generatie zal wel iets sneller zijn maar heeft iemand een idee of dit verschil 100 euro (20%) waard is?

Ik ben een gewone laptop gebruiker. Gebruik hem wel heel vaak en heel lang maar geen ingewikkelde spellen of videobewerkingen. Hoogstens af en toe een foto bewerken.

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zijn afwegingen die men moet maken bij de aankoop, voor een laptop zou het me die 100€ waard zijn voor een desktop systeem niet zo meteen.

De 3de generatie Core I5/I7 is wat sneller, verbruikt minder stroom en blijft hierdoor vaak koeler.

Bij een laptop zie je dan gelijk enkele voordelen, de processor doet zijn taak sneller en verbruikt minder stroom wat dan tevens weer zijn weerslag heeft op je batterij die minder snel leeg is en je laptop blijft iets koeler.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.