Discussie gesloten
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten: 1 t/m 10 van 21

Firewall inschakelen lukt niet meer

Dit is een discussie over Firewall inschakelen lukt niet meer in het forum Archief Bestrijding malware & virussen , en maakt deel van de Bestrijding malware & virussen categorie; Hier ben ik weer Ik heb McFee virus scanner. Hij meldt me dat er een beveiligingsprobleem is omdat de firewall ...

  1. #1
    Lid
    Geregistreerd
    25 maart 2012
    Berichten
    130

    Standaard Firewall inschakelen lukt niet meer

    Hier ben ik weer

    Ik heb McFee virus scanner. Hij meldt me dat er een beveiligingsprobleem is omdat de firewall niet is ingeschakeld. Ik probeer die echter in te schakelen (druk op knop 'inschakelen'), maar in een fractie van een seconde zie ik die van 'Aan' terug op 'Uit' schakelen.

    Ik weet niet juist hoe lang dit probleem zich al voordoet, maar ik vermoed zeer recent.

    Ik heb eerst gezocht op jullie forum, en er zat een gelijkaardige discussie in, maar ik werd er niet veel wijzer uit. Ik vermoed dat het resultaat was dat McFee opnieuw moest worden geinstalleerd, maar de analyse die tot leidde stond niet in de discussie te lezen.

    Graag even opnieuw jullie adies.

  2. #2
    Lid
    Geregistreerd
    25 maart 2012
    Berichten
    130

    Standaard

    En nu blijkt dat ik mijn nas-server niet meer kan vinden.

  3. #3
    Website Beheerder
    Geregistreerd
    23 december 2007
    Locatie
    Kapellen
    Berichten
    39.962

    Standaard

    Heb je - vermits het probleem zich nog maar net voordoet - al eens geprobeerd om de PC naar een eerder herstelpunt terug te zetten via systeemherstel ? Dat zou al je problemen (mogelijk) kunnen oplossen.



  4. #4
    Lid
    Geregistreerd
    25 maart 2012
    Berichten
    130

    Standaard

    Ik vrees dat ik geen systeemherstel heb. Tja, druk leven, geen tijd voor die dingen. Was al een ganse opdracht om die laptop opnieuw aan de praat te krijgen na die HDD failure. Blame it on me

  5. #5
    Website Beheerder
    Geregistreerd
    23 december 2007
    Locatie
    Kapellen
    Berichten
    39.962

    Standaard

    Verwijder MCAfee eens via deze Removal Tool en download en installeer een cleane versie.

    En geen enkel herstelpunt ? Ook niet na één of andere download die je ondertussen eventueel zou gedaan hebben ?



  6. #6
    Lid
    Geregistreerd
    25 maart 2012
    Berichten
    130

    Standaard

    Vergeef me mijn dwaasheid Ik weet eigenlijk niet hoe ik zo'n herstelpunt moet terugvinden.

    Anyway, er zijn enkele rare dingen aan de hand. Als ik McFee opendoe, dan staat op de hoofdpagina (Security Center) dat de Firewall "aan" staat. Ga ik echter naar instellingen, dan staat bovenaan Firewall "Uit", en probeer ik die aan te zetten, dan gaat die even "Aan", en een fractie van een seconde later terug "Uit".

    Het pingen van mijn nas-server lukt nu weer wel.

    Als ik de windows verkenner open, en ik ga naar netwerk, dan zie ik enkel "Multimedia apparaten". Ik dacht toch dat daar vroeger ook mijn nas-server en zo stond. Dit blijkt nu niet meer het geval. Of zie ik hier nu spoken?

  7. #7
    Lid
    Geregistreerd
    25 maart 2012
    Berichten
    130

    Standaard

    Het verwijderen van McFee laat mij alvast toe via de windows verkenner mijn computers terug te zien. De malfunction blijkt dus wel degelijk door McFee veroorzaakt.

  8. #8
    Website Beheerder
    Geregistreerd
    23 december 2007
    Locatie
    Kapellen
    Berichten
    39.962

    Standaard

    Welke Windows-versie gebruik je ? Dan kunnen we eens kijken waar je de herstelpunten kan vinden.



  9. #9
    Lid
    Geregistreerd
    25 maart 2012
    Berichten
    130

    Standaard

    Windows 7 Home Premium

    Ondertussen McFee opnieuw geinstalleerd. Mijn netwerk-problemen blijken opgelost. Ping'en van mijn nas-server lukt. Ik zie nu ook alle computers in mijn netwerk. 'k Ga nu nog eens een virusscan doen.

    Maar de firewall is nog steeds een probleem. Als ik trouwens de Firewall vanuit windows wil inschakelen, krijg is steevast de melding:

    "Windows Firewall kan niet alle instellingen wijzigen. Foutcode: 0x80070424".

  10. #10
    Lid
    Geregistreerd
    25 maart 2012
    Berichten
    130

    Standaard

    Ondertussen met de nieuw geinstalleerde McAfee een full virusscan gedaan. Hij meldt mij dat mijn PC een beveiligingsrisico heeft. Er blijkt namelijk iets in de "desktop.ini" files te zitten, die hij niet kan verwijderen. Als ik naar de details kijk, blijkt het iets te maken te hebben met "ZeroAccess" (Trojaans paard). Die desktop.ini zit zowel in C:\Windows\assembly\GAC_64\Desktop.ini als C:\Windows\assembly\GAC_32\Desktop.ini.

    Niet zeker of mijn firewall probleem daar iets mee te maken kan hebbben?

Discussie gesloten
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

  1. [OPGELOST] netwerk adaptor kan niet meer inschakelen.
    door martinha in forum Archief Bestrijding malware & virussen
    Reacties: 44
    Laatste bericht: 3 juli 2012, 10:31
  2. Ik kan wifi niet meer inschakelen.
    door Jannes01 in forum Archief Hardware algemeen
    Reacties: 25
    Laatste bericht: 27 september 2011, 16:59
  3. Reacties: 57
    Laatste bericht: 14 juli 2011, 05:21
  4. Firewall inschakelen
    door emiel007 in forum Archief Windows
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 23 april 2010, 20:47
  5. streamen lukt niet meer
    door knightgangsta in forum Archief Windows
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 19 januari 2010, 14:54

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •