+ Reageren op discussie
Resultaten: 1 t/m 3 van 3
Overzicht bedankjes1Bedankjes
 • 1 Geplaatst door superjona

Antec EarthWatts EA-450 Platinum

Dit is een discussie over Antec EarthWatts EA-450 Platinum in het forum Hardware Reviews , en maakt deel van de Reviews - Recensies categorie; In deze review testen we uitvoerig de Antec EA-450 Platinum voeding, dit opmerkelijk product belooft onder andere fantastische efficiŽntiewaardes van ...

 1. #1
  Super Moderator superjona's schermafbeelding
  Geregistreerd
  17 mei 2009
  Locatie
  Oostende
  Leeftijd
  17
  Berichten
  3.560

  Standaard Antec EarthWatts EA-450 Platinum

  In deze review testen we uitvoerig de Antec EA-450 Platinum voeding, dit opmerkelijk product belooft onder andere fantastische efficiŽntiewaardes van minimaal 89 procent.
  Laatst gewijzigd door superjona; 5 augustus 2012 om 13:53
  Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
  Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

  GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

 2. #2
  Super Moderator superjona's schermafbeelding
  Geregistreerd
  17 mei 2009
  Locatie
  Oostende
  Leeftijd
  17
  Berichten
  3.560

  Standaard Antec EA-450 Review

  Van Antec ontvingen wij een zeer opmerkelijke 450-watt voeding, de EarthWatts EA-450 Platinum. De ‘EarthWatts’ reeks van Antec is voornamelijk gericht op de lichtere pc’s, en zijn tevens milieuvriendelijk. De Platinum reeks is echter een compleet nieuwe generatie van EarthWatts voedingen, want deze leveren namelijk een zeer hoge efficiŽntie, tot maar liefst minimum 93 procent! In dezelfde Platinum reeks zijn ook een 550 en 650 watt voeding verkrijgbaar. De voedingen zijn non-modulair.

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_1171.jpg 
Bekeken: 196 
Grootte: 35,6 KB 
ID: 20301

  De voeding heeft een 80 Plus Platinum certificatie meegekregen. Dit betekent dat de EA-450 ten alle tijde een minimaal efficiŽntieniveau van 89 procent behaalt. Op halve belasting zijn voedingen het meest efficiŽnt, dan kan de efficiŽntie oplopen tot 93 procent. Hoe hoger de efficiŽntie, hoe meer je bespaart op de energiefactuur en hoe minder energie er verspild wordt. Dat is ook het hele principe van de Antec EarthWatts Platinum reeks. De voedingen zijn wat duurder in aanschaf, maar bij lang gebruik kan die meerpijs terugverdiend worden. Verder op in de review gaan we daar dieper op in. Eerst gaan we kijken naar de verpakking en inhoud.

  Verpakking en inhoud

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_1159.jpg 
Bekeken: 183 
Grootte: 37,9 KB 
ID: 20302 Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_1164.jpg 
Bekeken: 191 
Grootte: 57,1 KB 
ID: 20303

  De verpakking is relatief klein voor een voeding, milieuvriendelijk. Aan de voorkant kan je duidelijk zien met welk model je te maken hebt, en uiteraard springt de 80 Plus Platinum certificatie uit het oog. De belangrijkste kenmerken worden ook nog eens benadrukt. Aan de achterzijde van de doos staan alle specificaties van de voeding is vijf verschillende talen. Links is een handige ‘besparings-tabel’ geplaatst, en het geeft je een mooi overzicht van de totale energiekosten van deze voeding en de concurrentie. Aantal kabels zijn ook mooi af te lezen op de verpakking. Voor de liefhebber zijn er ook de wat technische specificaties (voltages, veiligheid...) te vinden op de doos.

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_0970.jpg 
Bekeken: 206 
Grootte: 48,8 KB 
ID: 20304

  Binnenin de verpakking vinden we naast de EA-450 zelf een klein overzicht van de verschillende connectoren, enkele schroefjes en de stroomkabel. Wat karig, maar het is uiteraard alles wat je nodig hebt. De voeding is nog eens verpakt in plastic en eco-vriendelijk karton.

  Een kijkje dichterbij

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_0974.jpg 
Bekeken: 185 
Grootte: 31,2 KB 
ID: 20305

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_0978.jpg 
Bekeken: 182 
Grootte: 42,4 KB 
ID: 20306 Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_0976.jpg 
Bekeken: 179 
Grootte: 42,2 KB 
ID: 20307
  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_0979.jpg 
Bekeken: 191 
Grootte: 39,0 KB 
ID: 20308 Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_1182.jpg 
Bekeken: 190 
Grootte: 42,7 KB 
ID: 20309

  De voeding is gekleurd in zwart-grijs en is sober uitgevoerd. Geen opvallende afbeeldingen, gewoon een nette label met de nodige informatie en bescheiden Antec-logo. Net zoals de meeste Antec-voedingen is de EA-450 Platinum van een hexagonaal patroon voorzien om de geproduceerde warmte beter af te voeren. Uiteraard vinden we een aan/uit schakelaar en de stroomingang terug. De 120 mm ventilator staat niet geheel in het midden, vermoedelijk om de luchtcirculatie van het toestel wat te verbeteren.

  Kabels
  De Antec EA-450 Platinum is niet modulair uitgevoerd. Alle kabels zijn dus vastgemaakt aan de voeding en niet verwijderbaar. Dit heeft als gevolg dat je waarschijnlijk niet alle kabels zal kunnen benutten, en dus ook wat meer kabels in je systeem zal hebben. De niet-essentiŽle kabels kunnen echter in een degelijke behuizing netjes weggewerkt worden. Alle kabels van de EarthWatts zijn netjes gesleeved, de lengte is ook meer dan voldoende. Hieronder vind je een handig overzichtje met alle beschikbare connectoren.

  Naam: kabels.png
Bekeken: 182
Grootte: 278,3 KB

  Voor een 450 watt voeding is het aantal aansluitingen meer dan voldoende. Er is maar liefst een duo aan 8-pin connectors aanwezig voor PCI-e kaarten, zelfs een mid-range grafische kaart is geen enkel probleem voor deze voeding. De kabels voelen solide aan en zijn netjes weg te werken.


  Specificaties
  Voltages en vermogen
  De specificaties zijn vaak doorslaggevend of een voeding al dan niet je aanschaf waard is. Wat betreft het vermogen en voltages houdt Antec haar belofte, de volledige 450 watt kan doorlopend geleverd worden. Sommige B-merken houden ervan om het vermogen te bepalen a.d.h.v. een piekmoment. In onderstaande tabel zie je de nodige informatie over de verdeling van het vermogen over de verschillende lijnen en voltages. De EA-450 heeft een tweetal 12-volt rails.

  Naam: tabel.png
Bekeken: 202
Grootte: 5,0 KB

  Een dikke 400 watt kan geleverd worden door de 12-volt lijnen, meer dan voldoende voor de stroomvoorziening van de belangrijkste onderdelen in een computer. Wat betreft de 3.3V en 5V rails kan er 85 watt geleverd worden, eveneens meer dan voldoende voor de gemiddelde set-up.

  Ingebouwde beveiligingen
  De Antec EarthWatts Platinum heeft een groot scala aan beveiligingen en certificaten, zeker iets waarop Antec trots op mag zijn. Ingebouwde beveiligingen zijn uiterst belangrijk voor een voeding, zo kan je bijvoorbeeld een kortsluiting voorkomen. In onderstaande afbeelding vind je de volledige lijst van fail-safes en veiligheidsmaatregelen.

  Naam: safetys.png
Bekeken: 173
Grootte: 10,6 KB

  Verder zijn ook de No Load Operation (NLO) en Brown-Out Protection (BOP) technieken aanwezig. De voeding heeft ook volgende certificaties: 80 Plus Platinum, UL, cUL, CB, CE, FCC, T‹V, BSMI, CCC, C-Tick, Gost-R en KCC. Het is duidelijk dat Antec goede veiligheidsimplementaties heeft geÔnstalleerd, wat zeker niet onbelangrijk is. De gemiddelde levensduur (MTBF) van de voeding bedraagt 100.000 uren, goed voor 11 jaar continu gebruik.

  EfficiŽntie
  EfficiŽntie is een maatstaaf in de voedingenwereld om te kijken hoeveel energie effectief wordt gebruikt in de computer. De energie tussen het elektriciteitsnet en de computer is namelijk niet perfect, dat moet nog omgezet worden in een formaat dat compatibel is met de verschillende computerdelen. Dat is uiteraard de taak van de voeding; echter gaat er altijd tussen de omzetting energie verloren in de vorm van warmte. Een voeding met een gemiddelde efficiŽntie van 85 procent zal dus bijvoorbeeld 15% energie 'verliezen'. Hoe hoger de efficiŽntie van de voeding, hoe minder energie er verloren gaat, en dat heeft natuurlijk een positief effect op de elektriciteitsfactuur.

  Er is een organisatie die zich bezighoudt met het testen van voedingen op hun efficiŽntie. Ze stellen een aantal bepaalde eisen om een 80 Plus certificaat te mogen ontvangen; alle verschillende soorten labels zie je hieronder in de tabel. Het verschil tussen bijvoorbeeld een 80 Plus Bronze en een Silver voeding loopt niet bepaald hoog op, maar het is natuurlijk altijd prettig. Niet elke voeding haalt een minimum van 80, sommige voedingen geraken zelfs niet aan 65. Dan loopt het verschil natuurlijk wel aardig op.

  EfficiŽntie is absoluut het hoogtepunt van deze voeding. Er zijn erg weinig voedingen verkrijgbaar met een 80 Plus Platinum certificaat, wat in principe eigenlijk 90 Plus betekent. Als je de EA-450 vergelijkt met een voeding met 65% efficiŽntie, zal je door de extra effciŽntie veel meer besparen op energie. Ook het verschil tussen een basis 80 Plus en Platinum voeding is groot, goed voor enkele tientallen euro’s per jaar. De Antec EarthWatts 450 is geen goedkope voeding, je wint de hogere aanschafprijs absoluut terug als je de voeding plaatst in een veelgebruikte computer voor een aantal jaren. Je kan het zien als een investering op lange termijn.

  Even een handig tabelletje met alle 80 Plus certificaties:

  Naam: efficiëntietabel.png
Bekeken: 173
Grootte: 9,6 KB


  Testresultaten
  We hebben de EA-450 uitgebreid getest in verschillende scenario’s. Onze bevindingen met betrekking tot de stabiliteit/voltages, efficiŽntie en geluidsproductie lees je hier.

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: IMG_1063 png.jpg 
Bekeken: 254 
Grootte: 48,8 KB 
ID: 20314

  Testsysteem:
  ∑ Intel Core i5 3570K @ Stock
  ∑ Standaard Intel-koeler
  ∑ ASRock Pro3 Z77
  ∑ GTX 560 SE
  ∑ Corsair Vengeance LP 8GB 1600Mhz
  ∑ Samsung 830 128GB SSD
  ∑ Samsung Spinpoint HM641JI 640GB HDD
  ∑ Antec ONE behuizing
  ∑ Windows 7 Ultimate 64 bit

  EfficiŽntie: Uiteraard gaan we even kijken of de efficiŽntiewaardes van de voeding daadwerkelijk behaald kunnen worden. En de resultaten vallen absoluut niet tegen, we hebben hier duidelijk te maken met een efficiŽntie-monster.

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: efficiency.png 
Bekeken: 195 
Grootte: 3,0 KB 
ID: 20315

  De waardes zijn zelfs wat hoger dan de minimumvereisten van het 80 Plus Platinum certificaat.

  Stabiliteit: Elke voeding heeft een 3.3V, 5V en 12V lijn. Het is de bedoeling dat de effectieve waardes voor de voltages ook zo dicht mogelijk blijven bij het originele getal. Als de 12V lijn bijvoorbeeld een waarde van 11V heeft, zal de voeding niet stabiel zijn. Deze voltages zijn erg belangrijk voor de stabiliteit van de voeding. Als de gemeten waarde 5% afwijkt, dan kunnen we besluiten dat de zich voeding in de 'gevarenzone' bevindt. Hieronder vind je onze gemeten waardes voor de EA-450 voeding:

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: volts.png 
Bekeken: 177 
Grootte: 2,8 KB 
ID: 20316

  De voeding is uitermate stabiel, de waardes zijn uitmuntend. Alle lijnen leggen prima resultaten neer. Ook in de praktijk hebben we zelfs na langdurig en intensief testen geen enkele crash gehad.

  Geluidsproductie: Deze voeding produceert amper geluid. De standaard casefans komen altuid boven de EA-450 uit. Op idle kan je het product absoluut niet horen. Op maximale belasting wordt de voeding hoorbaar, maar het geluid is absoluut niet storend. We kunnen concluderen dat deze EarthWatts voeding erg stil zijn werk doet.

  Eindwoord
  De Antec EarthWatts 450 is een opmerkelijk product. De prestaties zijn uitstekend, de voeding is ook erg stabiel en het ding maakt amper geluid. Als we de EA-450 in ťťn woord moeten beschrijven, is het efficiŽntie.

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: banner450.jpg 
Bekeken: 193 
Grootte: 24,8 KB 
ID: 20317

  De voeding is extreem efficiŽnt, waardoor je wat kan besparen op de energierekening. Reken er wel op de aanschafprijs van de EA-450 een flink stuk hoger ligt dan de gemiddelde 450-watt voeding. Als je de voeding jarenlang wil gebruiken in een computer die dikwijls aanstaat, ga je er absoluut profijt uit halen.

  Klik op de afbeelding voor een grotere versie. 

Naam: Antec EA-450.png 
Bekeken: 200 
Grootte: 148,9 KB 
ID: 20318

  Vanwege de hoge aanschafprijs komt de voeding net niet in aanmerking voor de zilveren medaille, maar een Performance Award is hier absoluut op zijn plaats.
  Laatst gewijzigd door superjona; 5 augustus 2012 om 13:54
  Jean-Pierre gaf dit bericht een bedankje.
  Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
  Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

  GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

 3. #3
  Super Moderator superjona's schermafbeelding
  Geregistreerd
  17 mei 2009
  Locatie
  Oostende
  Leeftijd
  17
  Berichten
  3.560

  Standaard Praktische info

  Naam: antec25_logo.png
Bekeken: 182
Grootte: 24,4 KB


  Deze review is gesponsord door Antec, waarvoor onze dank.
  Neem ook zeker een kijkje op hun website om het volledige Antec-assortiment te bekijken.

  De Antec EA-450 is het goedkoopst verkrijgbaar bij 4Launch.nl voor €82,50.
  Laatst gewijzigd door superjona; 5 augustus 2012 om 14:11
  Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
  Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

  GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

+ Reageren op discussie

Soortgelijke discussies

 1. [OPGELOST] live security platinum?
  door Lentzie in forum Archief Bestrijding malware & virussen
  Reacties: 5
  Laatste bericht: 19 juni 2012, 19:27
 2. [OPGELOST] live security platinum
  door Luuk24 in forum Archief Bestrijding malware & virussen
  Reacties: 18
  Laatste bericht: 12 juni 2012, 20:06
 3. Reacties: 37
  Laatste bericht: 3 januari 2012, 22:56

Labels voor deze discussie

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •