Ga naar inhoud

SteelSeries Siberia v2 Gaming Headset


superjona

Aanbevolen berichten

De SteelSeries Siberia v2 Gaming Headset werd gesponsord door SteelSeries, waarvoor onze uiterste dank. Many Thanks to SteelSeries for supplying the reviewsample.
 

250c.jpg

 

 

Inleiding :

250b.jpg250a.jpg

 


SteelSeries staat bekend voor hun hogekwaliteits Gaming-producten, en van hun kregen we de kans om een 'nieuwe' headset te reviewen; namelijk de SteelSeries Siberia v2 White. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een geüpgradede versie van de originele Siberia headset. De eerste Siberia was al een uitstekend modelletje. SteelSeries heeft een aantal belangrijk upgrades uitgevoerd, zoals betere en heldere geluidskwaliteit, comfort én de microfoon. Van zodra we de headset onder de loep nemen zien we een opmerkelijke sticker; deze headset werd als geschenk weggegeven aan de deelnemers van de 52ste Grammy Awards. En uitzonderlijk voor een headset, virtueel 7.1 surround sound. We zullen eens kijken of de Siberia v2 een waardig product is, die z'n geld waard is.

Verpakking en inhoud :

600ac.jpg


Aan de voorkant vinden we de headset zelf, en enkele features opgesomd. We vinden ook onze Grammy Award sticker terug, en zwart-oranje kleurcombinatie. Zoals de meeste producten van SteelSeries is dit een "Pro GAMING" product.

600bi.jpg

Aan de achterzijde vinden we enkele foto's terug alsook een inhoud- afbeelding. Ook de meeste specificaties en features ontbreken niet.

Aan de bovenzijde zien we dat er werd samengewerkt met professionele gaming teams. Ondere andere SK Gaming, Fnactic Team, MBR, en Evil Geniuses hebben met SteelSeries samengewerkt.

600c.jpg

Aan de onderzijde is er niets speciaals te zien, alleen een SteelSeries logo met bedrijfsinformatie.

500c.jpg

 

500e.jpg

In de doos vinden we - uiteraard - de headset zelf, een verlengkabel, een SteelSeries-catalogus, een sticker en een waarschuwing voor het opzetten van maximaal geluid. Omdat niet iedereen zijn audio-ports vooraan zijn PC heeft staan, heeft SteelSeries een verlengkabel meegeleverd van 2 meter.

Specificaties en Features :

We zullen eens kijken of de Siberia v2 op papier veel te bieden heeft.

Headset :

  • Frequentie 10 - 28.000 Hz.
  • Impedantie 32 Ohm.
  • SPL@1Khz, 1V rms 112 dB.
  • 1 meter kabel, 2 meter verlengkabel.
  • 3.5mm gold-plated jacks.

500dd.jpg

Microfoon :

  • Frequentie 50 - 16.000 Mhz.
  • Gevoeligheid -38dB.
  • Pick-up pattern.

De features zullen we later in deze review bespreken. Op papier ziet de headset er veelbelovend uit, maar is dat ook in de praktijk zo ?

De headset nader bekeken :

500cc.jpg

 

500ai.jpg

Het valt meteen op dat de Siberia een zeer lichte headset is. Ze is ook erg comfortabel door o.a. grote drivers van 50mm. Die moeten zorgen voor het kristalhelder geluid. De bouwkwaliteit is uitstekend te noemen, het plastiek voelt niet totaal niet goedkoop aan, en het leren bandje heeft een mooi effect.

500h.jpg

Microfoons kunnen nogal lastig zijn, zeker als je ze niet gebruikt. Gelukkig heeft SteelSeries de flexibele microfoon verwerkt in één van de oorschelpen. De ruisonderdrukking in de microfoon werkt goed, je stem klinkt 'helder' tijdens een Video-chat of dergelijke.

500bf.jpg

500f.jpg


De headset past erg goed op zowel op kleine als grote hoofden, maar heeft een klein beetje moeite met brillen. Desondanks blijft het comfort-niveau erg hoog.

200ii.jpg200if.jpg

Een mooie feature is de microfoonschakelaar en volumeregelaar. Die zitten beiden verwerkt in een klein paneeltje met de 'mic' aan/uit knop.

Tests :

PS3-test : Call of Duty 5 : World at War.


Voor de verandering gebruiken we Call of Duty 5 om explosies, granaten en andere geluiden te beluisteren. Dankzij de virtuele 7.1 krijg je verschillende klanken in je linker- en rechteroor; wat met een gewone 'stereo' headset of luidsprekers niet mogelijk is. Verder kliken de explosies en dergelijken erg realistisch. Voetstappen hoor je zachtjes, terwijl de explosies luider zijn. Zo hoort hét.

Comfort-test :

De comfort van deze headset ligt erg hoog. We hebben de Siberia een uurtje of twee op ons hoofd gelaten - mét bril - en we zouden haast vergeten dat we iets op ons hoofd hebben. Dankzij het erg lage gewicht en de grote drivers hebben wij totaal geen last. Maar we voelen wel dat de headset mét bril een minder ideale opstelling is dan zonder bril.

Conclusie / Conclusion :

De SteelSeries Siberia v2 is een extreem goede gaming-headset dat performance én comfort biedt. Voor de ultieme gamer is dit een juweeltje. Dankzij de virtuele 7.1 functie klinkt geluid glashelder, en ook de lage tonen worden goed verantwoord. Ten opzichte van de Siberia v1 : The best just got better. Ook de prijs valt goed mee, 79 euro als adviesprijs.

The SteelSeries Siberia v2 is an extreme quality gaming-headset with great performance and comfort. Thanks to the virtual 7.1 function, everything sounds crystal clear. The Siberia v1 was good, so : The best just got better!.

PC-Helpforum : AANRADER!
PC-Helpforum : RECOMMENDED!

 

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoor je echt een groot verschil tussen een 7.1 headset en een 2.0?

Daar is namelijk heel veel commentaar over. Een 7.1 zou puur marketing zijn aangezien je de locatie van het geluid opneemt via 2 punten (Linker en Rechter oor).

Ik vraag het me gewoon af want ik weet niet wat ik moet geloven.

BTW: Zeer mooie review!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Meeste gamers gamen liever met 2.0 (stereo) omdat ze daarop getraind zijn.

Ik persoonlijk vind die surround dingen een beetje onzin, ik ben er zelf ook ingetrapt.

Desalniettemin is de Sibera V2 een van de betere headsets voor die prijs, en ik overweeg hem ook aan te schaffen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.