Ga naar inhoud

best Buy Guide Januari 1


Yannick

Aanbevolen berichten

Best Buy Guide.

Hierbij presenteer ik u vol trots.. de eerste best buy guide (bbg) van pc-helpforum!!

Wij hebben deze guide gemaakt om het u, de consument,

makkelijker te maken om een keuze te maken als u een nieuwe pc wilt gaan kopen.

Gekozen hebben wij voor een budget systeem, voor de mensen die echt krap zitten maar toch een pc nodig hebben.

Er zit een home pc in, deze is goed voor alle dagelijkse taken en is sterk genoeg voor af en toe een spelletje.

Voor de volgende best buy guide van maart hebben we meer system in de planning zoals nog een ethousiast systeem voor de gamer/overklokker.. en een pc zonder budget.

De systemen zijn uitgezocht op kwaliteit, duurzaamheid, prijs en prestaties.

Let wel op dat het hier enkel om het systeem gaat en dus niet om software of randapparatuur!!

Laten we beginnen met het budget systeem.

Dit systeem is voor de arme student of mensen die niets teveel willen uitgeven.

Op deze machine moeten de standaard dingen kunnen als mail kijken en een briefje typen.

Er is gekozen voor een systeem op basis van het AMD platform, dit omdat deze in het budget segment erg goed staan en goede prestaties leveren voor hun geld!

Behuizing: Cooler Master Elite 334 €32,73

Er is voor deze behuizing gekozen omdat het een strakke nette behuizing is die niet teveel ruimte inneemt.

Dit is een degelijke kast voor zijn prijs en dus was de keuze snel gemaakt.

echter is onze mening wat mooi betreft subjectief, dit is dan ook maar een voorbeeld van wat u zou kunnen kopen

Voeding: Antec EarthWatts EA380 EC €47,75

We hebben niet voor de eerste de beste voeding gekozen.

De voeding is een erg belangrijk onderdeel van de pc, deze moet daarom dus goed zijn!

Er zit een voeding in van 380 watt, wat meer dan voldoende is voor een systeem gelijk deze.

Daar deze voeding ook een efficiëntie heeft van +80% leek ons dit een goede keuze.

Moederbord: Gigabyte GA-MA74GM-S2H €51,86

Er is voor dit moederbord gekozen wegens een paar simpele redenen.

De moederborden van gigabyte zijn van een goede kwaliteit!

Deze bordjes worden met meer dan genoeg accessoires geleverd dus je kan er alle kanten mee op.

Dit bord beschikt over meer dan voldoende aansluitingen waaronder de mogelijkheid tot 12 keer usb, gigabit internet, d-sub, dvi en zelfs hdmi!

Het voordeel van een bord gemaakt voor het AMD platform is dat deze goedkoper zijn dan de Intel varianten..

Processor: AMD Athlon X2 5050E €59,70

Voor prijsbewuste systemen blijven AMD processors nog steeds de beste keuze.

Er is bewust gekozen voor de Athlon X2 5050E gezien dit een iets nieuwere is dan bijvoorbeeld de Athlon X2 4850E en net ietsje sneller loopt. Voor die €2 kunnen we dat niet laten.

De E in het typenummer staat voor enerzie zuinig, wat de stroomrekening ook weer ten goede zal komen.

Koeler: Boxed

Vanwege het beperkte budget is er gebruikgemaakt van de boxed koeler die met de Athlon X2 5050E processor wordt geleverd. Wie ongeveer 15 euro meer wilt uitgeven in ruil voor een ietwat stiller systeem raden we aan om de Artic Freezer 64 te kopen.

Werkgeheugen: Kingston ValueRAM 2x1GB €15

Twee gigabyte geheugen is met het oog op Microsoft Vista geen overbodige luxe.

Daarnaast zijn de prijzen van geheugenreepjes dermate laag, dat het eigenlijk zonde is om niet voor 2GB geheugen te kiezen.

Videokaart: onboard

De onboard videokaart kan perfect al het grafische afhandelen wat je je kan bedenken in windows (vista). Zelfs een licht spelletje op zijn tijd is geen probleem.

Er word gebruik gemaakt van de AMD 740G chipset, wat in feite de 690G chip is alleen dan op een kleinere procedé gemaakt. Energiezuiniger dus!

Het budget systeem is dan ook niet bedoeld om te gamen, maar de mogelijkheid tot uitbreiden is er wel met dit moederbord.

Geluid: onboard 7.1

Ook het geluid zit onboard, het geluid is meer dan goed om via 7.1 een lekker muziekje op te luisteren. Het is een budget systeem en hier is het meer dan goed voor!

Hardeschijf: Samsung SpinPoint F1 Desktop Class HD642JJ €54,22

We hebben voor een hardeschijf van 640 gigabyte gekozen om de simpele reden dat het tegenwoordig eigenlijk amper meer kost dan hardeschijven met een kleinere opslagruimte. Uiteraard kan je er altijd zelf voor kiezen om alsnog zelf een kleinere schijf te nemen. Met deze heb je in iedergeval een tijdje genoeg opslagruimte.

Optisch: Samsung WriteMaster SH-S223F €17.75

De SH-S223F kan single-layer dvd's schrijven op een tweeëntwintigvoudige snelheid en is in staat om een groot aantal andere formaten te branden. De connectie met de rest van het computersysteem verloopt via een sata interface wat het aansluiten snel en gemakkelijk maakt.

Prijskaartje

Met een prijskaartje van slecht €278,70 is dit een erg leuk systeem geworden waar je zeker wel weer een tijdje mee vooruit kan!

de prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijzen van Azerty Hardware

Let wel erg goed op dat het hier alleen maar over de kast gaat, en je dus ook nog Windows moet aanschaffen (of Linux) en je er eventueel ook nog een nieuwe monitor en/of toetsenbord en muis bij moet kopen. Ook is dit systeem nog niet geassembleerd, dus als je het zo zou bestellen moet je het zelf nog in elkaar zetten.

Vervolgens hebben we de Home pc!

Deze huis pc zal een pc voor vanalles en nog wat zijn, hier moeten de kinderen op kunnen werken voor school, op kunnen msnen enzovoorts.

Ook moet dit systeem films kunnen afspelen en af en toe eens een game aankunnen.

Voor dit systeem was het erg moeilijk kiezen wat we nu moeten doen.. maar uiteindelijk is het een Intel machine geworden vanwege de erg nette prestaties die ze momenteel neerzetten.

Behuizing: Lian Li PC-A07B €98,00

Lian li, een sterk merk! Er is voor deze behuizing gekozen omdat het een nette strakke behuizing is die in een huiskamer niet zou misstaan!

Ook heeft deze kast meer dan genoeg ruimte aan de binnenkant en is van een zeer degelijke kwaliteit.

Ook hier telt net als bij de budget behuizing dat je een behuizing mooi vind of niet.. dit is dus subjectief, het kan natuurlijk dat je zelf iets anders mooi vind.

Voeding: Corsair CX400W €45,36

Hier is gekozen voor een fatsoenlijke voeding van Corsair.

Deze kan het systeem van voldoende stroom voorzien en mocht het nodig zijn later dan kan deze dat ook nog makkelijk aan.

Een goede voeding is een must, denk hier vooral niet te licht over, een slechte voeding kan leiden tot een instabiel systeem en zelfs tot defecten!

Moederbord: Gigabyte GA-EP35-DS3L €76,53

Een bekend moederbord voor sommige onder ons. We hebben het ook al vaker aangeraden op het forum.

Dit moederbord opgebouwd rond de p35 chipset is een wat prestaties en kwaliteit betreft erg goed! Het leent zichzelf uitstekend voor welke taak dan ook en is met zijn groot aantal aansluitingen overal voor te gebruiken.

Processor: Intel core 2 duo E7300 €105.02

De intel E7300, een stevige processor voor een leuke prijs. De E7300 doet zijn werk op 2,66GHZ en heeft 3MB l2-cache aan boord. Voor een prijs die rond de honderd euro schommelt is deze 45nm-processor een prima koop. Uit een test van Xbit Labs blijkt dat de E7300 gemiddeld slechts 6 procent langzamer is dan de E8200, die weliswaar dezelfde kloksnelheid, maar een dubbele hoeveelheid L2-cache en aanzienlijk hogere prijs heeft.

Koeler: artic freezer 7 pro €16.72

Wat de cpu-koeling betreft kiezen we voor de Arctic Cooling Freezer 7 Pro, een koeler die goede prestaties voor een gunstige prijs levert. Intel heeft op de boxed koelers van 45nm-processors bezuinigd omdat deze van nature koeler zijn dan hun 65nm-voorgangers , maar deze koelers maken over het algemeen iets meer geluid dan dit product van Arctic. Daarom kiezen we voor een kleine meerprijs een losse koeler.

Werkgeheugen: Kingston value ram 2x2 GB €31.39

Tegenwoordig is een flinke hoeveelheid geheugen zeer betaalbaar. Daarom kiezen we hier voor een totaal van 4GB geheugen. Hoewel 32-bit besturingssystemen dit in theorie niet volledig kunnen benutten, is de prijs hiervan zodanig dat het eigenlijk ook geen optie is om minder te nemen. Bovendien zullen op termijn de 64-bit besturingssystemen steeds algemener worden, waardoor ook dit probleem zich oplost. We kiezen voor een Kingston-geheugenkit waarin twee 2GB-modules te vinden zijn, zodat in de toekomst nog de mogelijkheid bestaat om het geheugen verder te upgraden.

Videokaart: Gigabyte GV R467D3-512I ati 4670 512MB €71.89

De ATI 4670, een nieuwe telg in de familie van ATI om het middensegment op te vullen.

Uit meerdere tests heeft deze kaart bewezen goed te kunnen presteren en met gemak alle concurrentie uit de zelfde prijsklasse te verslaan. De keuze voor deze kaart was dus snel gemaakt!

De kaart ondersteunt OpenGL 2.1 en DirectX 10.1 en maakt gebruik van 512MB eigen ddr3 geheugen. Deze communiceert met een pci-e 2.0 slot met het moederbord wat zorgt voor een razendsnelle overdracht.

Harde schijf: Samsung SpinPoint F1 Desktop Class HD642JJ €54.22

We hebben voor een hardeschijf van 640 gigabyte gekozen om de simpele reden dat het tegenwoordig eigenlijk amper meer kost dan hardeschijven met een kleinere opslagruimte. Uiteraard kan je er altijd zelf voor kiezen om alsnog zelf een kleinere schijf te nemen. Met deze heb je in iedergeval een tijdje genoeg opslagruimte.

Geluid: onboard 7.1

De onboard geluidschip kan al het geluid via de 7.1 interface schitterend afspelen, wat een aparte geluidkaart dus overbodig maakt. Mocht je echter heel veel waarde hechten aan geluid en je wilt dingen afspelen met Dolby Digital dan zou overwogen kunnen worden om een geluidkaart aan te schaffen.

Optisch: Samsung WriteMaster SH-S223F €17.75

De SH-S223F kan single-layer dvd's schrijven op een tweeëntwintigvoudige snelheid en is in staat om een groot aantal andere formaten te branden. De connectie met de rest van het computersysteem verloopt via een sata interface wat het aansluiten snel en gemakkelijk maakt.

Prijskaartje

Met een totaal van €507.89 is ook dit systeem voor een erg nette prijs aan te schaffen.

de prijzen zijn gebaseerd op de actuele prijzen van Azerty Hardware

Dit systeem is gemaakt met oog op kwaliteit en dat het nog lang mee kan.

Al met al is dit erg goed gelukt en is er vele jaren plezier te beleven aan dit systeem, en is het nog uitermate simpel om het te upgraden in de toekomst zodat je mooi up to date blijft!

Let er bij dit systeem ook goed op dat het hier alleen maar over de kast gaat, en je dus ook nog Windows moet aanschaffen (of Linux) en je er eventueel ook nog een nieuwe monitor en/of toetsenbord en muis bij moet kopen. Ook is dit systeem nog niet geassembleerd, dus als je het zo zou bestellen moet je het zelf nog in elkaar zetten.

tot onze grote spijt is deze guide nog wat kaal wat opmaak en afbeeldingen betreft.

de volgende zal wat dit betreft een stuk beter zijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.