Ga naar inhoud

Avast: consument moet onveilige router vervangen


Aanbevolen berichten

Consumenten die een router hebben gekocht waarin beveiligingslekken aanwezig zijn doen er verstandig aan die te vervangen door een veilig model, zo adviseert anti-virusbedrijf Avast. De virusbestrijder wijst naar onderzoek van beveiligingsbedrijf TripWire dat vorig jaar werd uitgevoerd en waaruit bleek dat 80% van de 25 meest verkochte routers op Amazon lek waren, alsmede aanvallen die de afgelopen maanden op routers plaatsvonden.

"Omdat veel routers zoveel ongepatchte beveiligingslekken bevatten, is het vervangen van de router door een veilig model de eenvoudigste manier om je thuisnetwerk te beveiligen", zegt Lisandro Carmona. Consumenten doen er volgens hem wel verstandig aan om eerst te controleren of er geen firmware-updates beschikbaar zijn om eventuele kwetsbaarheden op te lossen.

Aangezien routers geen automatische updates uitvoeren houdt dit wel in dat gebruikers zelf moeten controleren of er updates beschikbaar zijn. Een proces dat niet voor iedereen is weggelegd. Onlangs lanceerde Avast een nieuwe versie van de eigen virusscanner die ook de router-instellingen controleert. Hierbij krijgen gebruikers ook het advies om de router te updaten of in z'n geheel te vervangen als blijkt dat er kwetsbaarheden aanwezig zijn.

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.