Ga naar inhoud

Al dan niet stukken vervangen?


Aanbevolen berichten

Mijn pc is nu ongeveer 2 jaar oud en ik vraag me af of er ondertussen al iets aan zou moeten vernieuwd worden. De voeding die erin zit is ondertussen wel al een jaar of 5 oud.

Dit is mijn huidige setup:

Voeding: Antec 650W earthwatts

Processor: Intel I5 3570K

Moederbord: Asrock Z77 Extreme4

Grafische kaart: Gigabyte GTX670

ProcessorKoeler: H100I Corsair

Geheugen: Corsair Vengeance LP 16Gb

Case CM 690 III Window

Muis: Steelseries Rival (net gekocht)

Toetsenbord: Logitech G110

SSD: Crucial M500 128Gb

HD: Seagate 500Gb

Indien er iets veranderd kan worden wat mijn pc echt beter maakt, had ik het graag geweten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, als amateur zie ik alleen 2 mogelijk zwakke punten, je HDD en je oudere voeding. Als die PC van mij moest zijn zou ik de oude seagate vervangen door 2 nieuwe HDD van 1Tb . Dat heb ik net gedaan met een desktop van mij, ook 2jaar oud en i5-core. Ik heb 2 nieuwe Western Digital SATA harde schijven gekocht van 1Tb elk, voor samen 130 euro. Tevens heb ik een simpel usb HDD-docking-station gekocht voor 25euro. Zo kan je jou oude schijf nog gebruiken voor back-ups en systeemkopie of wat dan ook.

Ik weet niet wat besturingssysteem erop staat ? Dat docking-station laat je toe je oude systeem zo over te zetten op je nieuwe schijf als je er nog tevreden van bent en het nog perfect werkt.

Wat de voeding betreft, 650W is best een stevige voeding en zal niet snel rode wangetjes gehad hebben, die kan best nog heel poosje meegaan. PC- voedingen zijn "schakelende voedingen" (=voedingen zonder transformator maar puur elektronisch), hoe lang die nog zal meegaan heb je beetje glazen bol voor nodig. Maar een voeding vervangen kan je altijd, dat merk je wel als die defect is. Zelfs ik ben erin geslaagd om enkele jaren geleden een voeding te vervangen .

enne!!!! als je jou PC open doet denk aan de statische elektriciteit !!!!! Dat kan in minder dan een milli-seconde een ramp veroorzaken zonder dat je het merkt. Google eens hierover, dat is beslist de moeite waard. Dat behoort zo tot die dingen die je kunt doen en er goed vanafkomt , maar eens heb je zeker tegenslag als je enkele simpele regeltjes niet volgt. Je nieuwe onderdelen zijn niet voor niks in anti-statische zakjes verpakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, dank voor de snelle reactie.

Is er iets waarop ik moet letten bij een nieuwe voeding? Ik had graag terug minimum een 650W gehad omdat ik later misschien nog een tweede videokaart zal bijsteken. Misschien een merk dat je kan aanraden? Voor de hdd zou ik eventueel wel overwegen om een nieuwe te kopen en misschien nog een 2de ssd bij te steken. Zou ik dan best een ssd van hetzelfde merk nemen, of mag dat bv een Samsung Evo 240Gb zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, als je nieuwe voeding koopt van 650W (van kwaliteit en merken heb ik geen benul) zullen er zeker voldoende aansluitingen zijn , best toch vragen bij aankoop. Anders moet je al zo met splitters gaan werken.

Stekkers kan je in princiepe niet verkeerd steken, denk aan de vergrendeling van sommmige stekkers dat je niet moet wringen. Kijk goed dat de overige stekkers nog correct zitten en indien van toepassing vergrendeld zijn.

Een plezierige job vond ik het niet maar is best te doen. (Zorg dat je een kniptangetje hebt en enkele nieuwe colsonbandjes dat je alless netjes terug kan bundelen).

Wat ssd betreft elk zijn idee erover, ik ben nog steeds voorstander van SATA HDD. De ssd fabrikanten liggen snachts nog steeds wakker van de problemen die ze er met hebben , door het soort "sleet" dat ontstaat bij intensief schrijven en overschrijven. Sommige beweren zelfs dat sdd met huidige produktie methoden geen heel lang leven beschoren is.

nahh, dat is puur mijn idee, en mijn ondervinding bij vervangen van die voeding, en ik ben zeker geen specialist.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Wat ssd betreft elk zijn idee erover, ik ben nog steeds voorstander van SATA HDD. De ssd fabrikanten liggen snachts nog steeds wakker van de problemen die ze er met hebben , door het soort "sleet" dat ontstaat bij intensief schrijven en overschrijven. Sommige beweren zelfs dat sdd met huidige produktie methoden geen heel lang leven beschoren is.

Aanvullend op de reactie van superjona een paar concrete cijfers, deze komen uit de topsegment van de SSD-markt: de levensduur van een SSD wordt inderdaad gemeten aan de hand van het aantal schijfbewegingen (lees: het volume in TB, Totaly Bytes Written of TBW) ... deze maand nog komt de nieuwste Samsung 850 Pro op de markt, Samsung voorziet 150TB TBW voor deze SSD waarvoor men een garantieperiode van 10 jaar (!) gaat hanteren.

Uit tests met deze 850 Pro is gebleken dat de SSD nog in prima conditie verkeert nadat de kaap van 8000TB (!) werd overschreden.

Bij een eerdere test (2008) met een Samsung 840 Basic, die midden vorig jaar nog verkocht werd voor €80 in 120GB versie, werd de kaap van de 331TB overschreden ... als we rekenen aan 10GB per dag (wat totaal onrealistisch veel is voor een gewone gebruiker ...) komen we al aan een levensduur van 94 jaar.

Ik heb momenteel gedurende zowat 2 jaar een Samsung 840 Pro SSD in (intensief) gebruik: er werd al een keer een image teruggezet, ze werd 1 x gewist via Secure Erase om een tweede clean install uit te voeren, werd al in 2 verschillende laptops ingebouwd en ze "zit" momenteel amper aan 1.71TB TBW ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.