Ga naar inhoud

porrelaar

Lid
  • Items

    4.112
  • Registratiedatum

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Geen info
  • Land
    Geen Info

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

19.071 profielweergaven

porrelaar's prestaties

  1. Ja, je herstelpunten blijven dan bewaard. Maar als je die ook zou willen verwijderen, dan zou je in het venster van Schijfopruiming bovenaan moeten klikken op het tabblad Meer opties. En dan zou je het volgende te zien krijgen: Je zou er dus voor kunnen kiezen om alle herstelpunten behalve de meest recente te laten verwijderen door op de onderste knop Opruimen te klikken. Of je hier veel ruimte mee wint, is afhankelijk van hoeveel herstelpunten jij hebt en hoeveel ruimte die innemen. Persoonlijk denk ik dat het behelpen blijft met deze vrij kleine SSD (want het zal wel een SSD zijn). Hij is volgens de fabrikant 128 GB groot. Omdat Windows anders rekent dan fabrikanten heeft deze SSD volgens Windows een opslagcapaciteit van 119,23 GB. Dat is normaal. In de tijd van Windows XP was dat een grote schijf. Maar met iedere nieuwere versie van Windows nam het besturingssysteem flink toe in grootte. En hetzelfde geldt voor programma's. Ook die worden bij iedere nieuwere versie weer een stuk groter. Een SSD van 128 GB is dus aan de kleine kant voor Windows, zelfs als je op die SSD alleen maar Windows en de programma's plaatst. In mijn pc zitten een SSD van 240 GB en een traditionele harde schijf van 2 TB. Mijn persoonlijke bestanden staan allemaal op de traditionele harde schijf. Toch is van mijn SSD 101 GB in gebruik, terwijl daar alleen Windows 10 en de programma's op staan. En nee, ik ben geen gamer, dus ik gebruik geen programma's die tientallen GB per stuk zijn. Op jouw SSD is nu 112,6 GB in gebruik. Dat is niet echt abnormaal veel, vind ik. Maar het is wel te veel voor jouw kleine SSD. Voor een goede werking van je SSD moet namelijk minimaal 10% (en liever nog 15%) ongebruikt, dus leeg blijven. Ik zou er in jouw geval voor kiezen om de SSD te vervangen door een grotere SSD van bijvoorbeeld 256 GB. Het is mogelijk om de inhoud van de oude SSD te klonen naar de nieuwe SSD, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
  2. Zijn deze vragen gericht aan Tamari of mag iedereen antwoorden? (Ja, ik ben wat huiverig geworden om te reageren...) Antwoord op vraag 1: ik heb niet dit hele topic nog eens doorgelezen (het is lang geworden; maar liefst 11 pagina's), maar zo voor de vuist weg meen ik me te herinneren dat de bestanden vergrendeld waren met Bitlocker en dat je ze daarom niet kon bekijken. Als ik ernaast zit, dan zal Tamari dat wel corrigeren. Antwoord op vraag 2: Ja, de tussenstap met MiniTool Partition Wizard was noodzakelijk. Oorspronkelijk stonden er 3 kleine systeempartities op van 100, 16 en 510 MB. Je kunt die kleine systeempartities namelijk niet verwijderen met een tool als Schijfbeheer. Dat lukt niet. Het lukt wel met MiniTool Partition Wizard. Maar nadat je alle partities had verwijderd, heb jij die schijf geformatteerd en dat laatste had niet gehoeven. De gehele schijf had niet-toegewezen ruimte moeten blijven. Mogelijk heeft Tamari hier nog een aanvulling of correctie op.
  3. Fijn dat het uiteindelijk gelukt is. Maar alle eer en lof komt Tamari toe. Tamari krijgt dan ook de bloemen: Tamari heeft je twee weken lang begeleid bij het oplossen van je probleem. Alleen toen het makkelijk werd, kon ik je het laatste zetje geven, waardoor je Windows kon gaan installeren. Ja, ik ben dol op makkelijke vragen; de moeilijke laat ik graag aan andere helpers over... 😄
  4. Had je ook al de optie Online herstellen uitgevoerd? Daarmee wordt Outlook namelijk geheel vernieuwd. Als je dat al gedaan hebt en dat niet geholpen heeft, dan zal Office 2016 verwijderen en daarna opnieuw installeren vermoedelijk ook niet helpen. Even voor de duidelijkheid: had jij je Hotmail account al eens verwijderd uit Outlook 2016 en daarna weer opnieuw toegevoegd?
  5. Je kunt eerst proberen om Office 2016 te herstellen: Let op: zorg er eerst voor dat alle programma's van Office 2016 (Word, Excel, Outlook e.d.) afgesloten zijn! Klik daarna achtereenvolgens op Start > Instellingen > Apps In de lijst met apps zoek je Microsoft Office 2016 op. Gevonden? Klik er dan op. Er zullen twee knoppen verschijnen. Klik op de knop Wijzigen; En daarna krijg je het volgende venster te zien: Kies eerst voor Snel herstellen. Wacht totdat het herstellen klaar is. Controleer daarna of je je mail van Hotmail weer kunt lezen in Outlook 2016. Nog steeds geen succes? Dan kies je daarna optie 2: Online herstellen.
  6. Misschien is het niet eens nodig wat Calvus schrijft. @DHZ Je deed bijna alles goed. Je loopt vast bij de laatste afbeelding. Daar moet je klikken op de knop Verwijderen. Zie de rode pijl in onderstaande afbeelding: Station 0 wordt dan niet-toegewezen ruimte. Daarna pas mag je klikken op de knop Volgende. Windows zal zelf de nodige partities aanmaken.
  7. Ik zou nog geen nieuw account aanmaken. Het gaat blijkbaar om de e-mail van een Hotmail account. Die mail kun je momenteel niet lezen in Outlook. Bedoel je met Outlook 'het nieuwe Outlook', wat de opvolger is van de gratis app Mail? Of bedoel je het grote Outlook, wat onderdeel is van het betaalde kantoorpakket Microsoft Office? Probeer je e-mails van je Hotmail account eerst eens via de browser te lezen. Klik daarvoor op de volgende link: https://outlook.live.com/mail/0/ Indien nodig moet je dan eerst nog inloggen. Klik daarvoor op de knop Aanmelden, die rechts bovenaan staat. Log daarna in met je Hotmailadres en het bijbehorende wachtwoord. Lukt dat en krijg je dan je mails te zien?
  8. Bij zulke adviezen gaat men ervan uit dat je bij een nieuwe computer ook de nieuwste versie van videobewerkingssoftware gebruikt. De nieuwste versie van Pinnacle Studio is momenteel versie 26. Jij werkt met veel oudere versies (versie 8 stamt uit 2003 en versie 10 uit 2005); hoe ouder de versie, des te lager de systeemeisen zullen zijn. Met nieuwere versies is meer mogelijk, maar dat vereist ook krachtiger hardware. Toch lijken de systeemeisen voor Pinnacle Studio 26 nog mee te vallen: Operating system: Windows 11, Windows 10, 64 bit only Processor*: Intel Core i3 or AMD A4 3.0 GHz or higher Intel Core i5 or i7 1.06 GHz or higher required for AVCHD & Intel Quick Sync Video support Intel Core i7 4th generation or later or AMD Athlon A10 or higher for Multi-camera RAM: 4 GB or higher, 8+GB highly recommended for Multi-camera Graphics card: Minimum resolution: 1024 x 768, minimum 256MB VGA VRAM, 512MB or higher recommended for hardware decoding acceleration DirectX graphics device recommended: NVIDIA GeForce 700 series / Quadro 600 (Fermi-based) or newer (CUDA-enabled required for CUDA support) ATI Radeon HD 5*** series or higher Intel HD Graphics from Ivy Bridge or higher 3D Titler requires DirectX 11 Sound card: Windows-compatible sound card Hard drive space: 10 GB HDD space for full installation Internet connection required for installation, registration and updates. Registration required for product use. * For 8K video support, an Intel 7th generation or newer CPU with Quick Sync, an NVIDIA 10 series or newer CPU, or an AMD 4000 series or newer CPU is recommended. Bron: https://www.pinnaclesys.com/en/products/studio/standard/#tech-specs Je kunt dus zelfs uit de voeten met een i3, maar een i5 of i7 is vereist voor AVCHD & Intel Quick Sync Video support En je zou een redelijk recente i7 moeten hebben voor multi-camera of 8K video support. Als jij die oude versies van Pinnacle Studio blijft gebruiken, dan hoef jij je helemaal geen zorgen te maken. Dit waren de eisen voor versie 10: Operating System: Windows XP Minimum CPU: 1.4GHz Minimum RAM: 512MB HDD Space Required for Software Installation: 500MB
  9. Nee, er is nog iets positiefs dat je hieraan overhoudt: je hebt wat geleerd! Voortaan ga je bij zeer aantrekkelijke aanbiedingen eerst controleren wat een normale prijs is voor zo'n apparaat. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld de prijzen bekijken op de website van Tweakers. Jij kocht een externe SSD van 8TB voor € 11,95. Een reële prijs voor zo'n externe SSD van 8TB is op dit moment minimaal € 500,-: https://tweakers.net/externe-ssds/vergelijken/#filter:q1bKzCtLLSoJzsgvCE7NSU0uyczPU7JKS8wpTtVRKijKTE71zQQKGOgoFRekJrtl5pSkFhUrWVUrmVgYm4HoXJC0koWBgYGegZKOUm5iBYJbW1sLAA En als je dat weet, dan weet je ook meteen dat € 11,95 geen reële prijs is. Dat kan alleen maar nep zijn. En zo'n nep-apparaat kan dan wel goedkoop zijn, maar je hebt er helemaal niets aan, dus is het weggegooid geld.
  10. Jammer genoeg heb je de procedure niet op de juiste manier doorlopen. Je had een nieuwe sleutel aan moeten maken op de volgende plaats: Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\ In plaats daarvan heb jij een sleutel aangemaakt op deze plaats: Computer\HKEY_CURRENT_USER\CLSID Zie je het verschil? Hieronder ten overvloede een afbeelding van het juiste pad: Als je de procedure op de juiste manier volgt, dan moet het lukken. Ik heb dat zojuist gedaan met goed resultaat: de Prullenbak staat op mijn Windows 10 pc nu permanent in de Verkenner: helemaal onderaan, onder Netwerk. Dus precies zoals jij dat zou willen hebben.
  11. Ja, uitschakelen van de computer gaat in Windows 11 anders dan in Windows 10. En er is wel meer veranderd. Zo heb je in Windows 11 een vereenvoudigd contextmenu, waarin alleen de meest gebruikte acties staan. Het is mogelijk om Windows 11 meer te laten lijken op Windows 10. Daar bestaan programma's voor, zoals StartAllBack: https://www.startallback.com/ Je kunt dat programma 30 dagen op proef gebruiken. Daarna moet je een licentie aanschaffen. Die kost € 4,99. Je kunt Windows 11 er dan meer uit laten zien als Windows 10, of zelfs als Windows 7, als jou dat leuk lijkt. Helemaal hetzelfde als Windows 10 zal het niet worden, maar misschien vind je het een nuttig programma. Een computer met Windows 11 sluit je normaal in 3 stappen af: Start > Aan/uit > Afsluiten: Wanneer je StartAllBack gebruikt, dan kan het met een stap minder: Start > Afsluiten: Alleen wanneer je iets anders wilt dan afsluiten, dan klik je op het pijltje achter Afsluiten en kies je bijvoorbeeld voor Opnieuw opstarten.
  12. Dat schreef ik niet. Ik schreef dat de Verkenner standaard opent in Snelle toegang. Dat is de standaard instelling van de Verkenner in Windows 10. Ik ben door mijn ideeën heen. Maar er zullen vast andere leden zijn die dit topic gaan lezen. Hopelijk hebben zij voor jou een oplossing.
  13. Ik kan me niet herinneren dat de Prullenbak ooit permanent onderaan in de navigatiekolom (= de linker kolom) van de Verkenner heeft gestaan. Volgens mij gebeurt dat alleen wanneer de Prullenbak geopend is in de Verkenner. Ik heb speciaal voor jou Google gebruikt om naar afbeeldingen te zoeken van de Verkenner in Windows 10. Op geen enkele van die afbeeldingen is de Prullenbak standaard te zien in de navigatiekolom. Zoek zelf maar eens met Google of een andere zoekmachine naar: verkenner windows 10 navigatiekolom En klik dan op Afbeeldingen. Alleen wanneer je de Prullenbak geopend hebt in de Verkenner, zul je hem zien staan in de navigatiekolom van de Verkenner en dan komt hij inderdaad onderaan te staan. Dat openen van de Prullenbak kun je ook doen in de Verkenner wanneer de Prullenbak niet zichtbaar is in de navigatiekolom: Open de Verkenner Standaard opent hij in Snelle toegang, maar je kunt er ook voor kiezen dat hij opent met Deze pc. (Ik zie dat jij zelf de naam van Deze pc gewijzigd hebt in Mijn computer, maar dat is verder niet van belang) Ga met je muispijl naar de adresbalk en klik aan de rechterkant (zie de rode pijl) in die adresbalk: De tekst in de adresbalk krijgt dan een blauwe achtergrond als teken dat die tekst geselecteerd is: Typ dan Prullenbak en druk op de Enter-toets. Daarna wordt de inhoud van de Prullenbak getoond: Op dat moment zie je de Prullenbak ook onderaan in de navigatiekolom staan: Dat is echter slechts tijdelijk. Wanneer je de Verkenner afsluit en daarna weer opent, zal de Prullenbak niet meer in de navigatiekolom staan. Misschien is er een manier om de Prullenbak blijvend toe te voegen aan de navigatiekolom van de Verkenner, maar die manier ken ik zelf niet. Wanneer je de Prullenbak opent door een dubbelklik op het icoon van de Prullenbak dat op je bureaublad staat, dan opent de Verkenner om de inhoud van de Prullenbak te tonen, en dan zul je de Prullenbak ook onderaan in de Navigatiekolom zien staan.
  14. De app Brother iPrint&Scan staat dus al op de smartphone van je vrouw. Dat is mooi! Minder mooi is dat op de smartphone van je vrouw gevraagd wordt naar het IP-adres van de printer. Ieder apparaat in je netwerk (jullie smartphones, je laptop, je printer) heeft een eigen intern IP-adres. Dat is nodig om de apparaten van elkaar te kunnen onderscheiden. Zolang een apparaat aan blijft staan, behoudt dat apparaat hetzelfde interne IP-adres. Maar wanneer je dat apparaat uitzet na gebruik en de volgende dag weer aanzet, kan hij een ander intern IP-adres krijgen. Ik vermoed dat dat bij jullie gebeurd is. Via de bedieningsknoppen van de printer zelf moet je het interne IP-adres van de printer kunnen achterhalen. En dat IP-adres moet je dan invullen wanneer daar op de smartphone van je vrouw om gevraagd wordt. Hoe je het interne IP-adres van de printer achterhaalt, kan ik je niet vertellen, want dat verschilt per merk (en type) printer. Het zal wel in de handleiding van je printer staan. Hoe voorkom je dat het interne IP-adres van de printer steeds wijzigt? Dat kun je voorkomen door de printer permanent aan te laten staan. Dan houdt de printer hetzelfde interne IP-adres. Het is ook mogelijk om de printer een vast IP-adres te geven, zodat dat adres niet wijzigt, wanneer je hem een tijdlang uit hebt staan. Ik kan je niet uitleggen hoe je dat doet, want daarvoor ontbreekt het mij aan de benodigde kennis. Momenteel heb ik alleen een USB printer. Die moet dus via een USB-kabel verbonden zijn met de computer waarvanaf ik wil afdrukken. In het verleden heb ik wel een netwerkprinter gehad. Die printer kon ik gebruiken vanaf al mijn pc's, die respectievelijk draaiden op Windows XP, Windows Vista, een iMac op Mac OS X, en Ubuntu. Alleen de Vista computer gaf problemen met het afdrukken. Die was steeds het interne IP-adres van de printer kwijt, nadat die printer een tijdje uit had gestaan. Dat interne IP-adres van de printer kon ik dan wel opzoeken via de knoppen op de printer, maar dat was veel gedoe steeds. Daarom sloot ik alleen die Vista pc op de printer aan via een USB kabel. Die oplossing is natuurlijk niet geschikt voor je vrouw, want met haar smartphone kan ze alleen via wifi afdrukken. Hopelijk vind je in de handleiding van je printer een mogelijkheid om de printer een vast intern IP-adres te geven. En anders ben ik niet de enige helper op dit forum. Er zijn ook leden die veel meer kennis van netwerken hebben dan ik. En gelukkig maar!
  15. Jij hebt dezelfde smartphone als je vrouw: de Samsung Galaxy A53. En jullie printer is de Brother DCP-7055W. Kun jij vanaf jouw smartphone afdrukken? Heb je dat al eerder gedaan en ging dat zonder problemen? Dan heb je op je eigen smartphone waarschijnlijk een app van Brother geïnstalleerd. Ik vermoed deze app: Brother iPrint&Scan. Controleer dat op je eigen smartphone. Heb jij die app op je eigen smartphone staan? Dan zul je diezelfde app ook moeten installeren op de smartphone van je vrouw. Je kunt hem hier vinden: https://www.brother.nl/bedrijfsoplossingen/mobiel-en-cloud/mobiele-apps Scrol daar omlaag naar het kopje Brother iPrint&Scan en klik daaronder op de knop Get it on Google Play. Natuurlijk moet je dat niet met je laptop doen, maar met de smartphone van de vrouw, want die app moet geïnstalleerd worden op haar smartphone. Als die app geïnstalleerd is op de smartphone van je vrouw, dan zou ze vanaf haar smartphone moeten kunnen printen. Jullie printer moet daarvoor via wifi met het netwerk (lees: de modem/router) verbonden zijn. En printen via wifi is natuurlijk alleen mogelijk wanneer je vrouw binnenshuis is, zodat haar smartphone verbonden is met jullie wifi.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.