Ga naar inhoud

porrelaar

Lid
  • Items

    4.146
  • Registratiedatum

Alles dat geplaatst werd door porrelaar

  1. Nee, en dat is ook niet nodig. Clarkie is geabonneerd op dit topic. Hij krijgt dus vanzelf een notificatie via email als er gereageerd is in dit topic.
  2. Heer Lendal, u richt zich tot mij in uw laatste bericht, maar ik heb helemaal niet gereageerd in dit topic. Dat was clarkie die reageerde. Ik kan u niet helpen met dit probleem. Ik heb wel een iMac, maar die draait niet meer op Mac OS, maar op Linux Mint.
  3. Dit kan gebeuren wanneer je de map Documenten in zijn geheel wilt gaan kopiëren. Kies een andere manier: 1. Controleer eerst of er op de USB stick voldoende ruimte is voor alle bestanden die in de map Documenten zitten. 2. Is er voldoende vrije ruimte op de USB stick, maak dan op de USB stick een nieuwe map aan met de naam Documenten. 3. Ga naar de map Documenten op de harde schijf van je pc en open die map. Klik 1 keer op een willekeurig bestand in die map en doe dan Ctrl+A (dat wil zeggen: Houd de Ctrl toets ingedrukt terwijl je 1 keer op de toets A drukt). Daardoor worden alle bestanden in de map Documenten geselecteerd. Doe dan Ctrl+C (dat wil zeggen: houd de Ctrl toets ingedrukt, terwijl je 1 keer op de toets C drukt). Daardoor worden alle mappen en bestanden die in de map Documenten zitten gekopieerd. 4. Ga daarna met de Verkenner naar de USB stick en open de door jou daarop aangemaakte map Documenten. Die map is nu nog leeg. Klik met de rechter muisknop in de geopende map en kies dan Plakken. (In plaats daarvan mag je ook met de linker muisknop op een lege plek in die geopende map klikken, en dan doe je Ctrl+V (dat wil zegen: je houd de Ctrl toets ingedrukt, terwijl je een keer op de toets V klikt. En dan zullen de gekopieerde bestanden in de map Documenten op de USB stick geplakt worden. Opmerking: ik postte dit bericht gelijk met abbs...
  4. In het verleden (lees: jaren geleden) werd op dit forum vaak het gebruik van CCleaner aangeraden om het register op te schonen. Dat doen we al een paar jaar niet meer. Registercleaners zorgen soms voor problemen die moeilijk op te lossen zijn. Lees a.u.b. het volgende artikel van Menno Schoone over registercleaners eens door: https://www.schoonepc.nl/tools/cleantools.html Ik raad je aan om geen enkele registercleaner te gebruiken. Ik heb zelf het programma CCleaner nog wel op mijn pc staan, maar het onderdeel Register gebruik ik al jaren niet meer. Wel vind ik CCleaner (onderdeel Extra) nog steeds handig voor andere zaken. Bijvoorbeeld om een lijstje te maken van de items die samen opstarten met Windows of een lijstje van de items uit het contextmenu. Dat lijstje wordt dan opgeslagen als txt bestand en is makkelijk te plaatsen op een forum.
  5. Wat Patric laat zien is niet de link naar de website van Wish, maar de afzender van de nieuwsbrief, zoals die bovenaan de e-mail staat.
  6. De map Windows.old wordt automatisch na 10 dagen verwijderd. In enkele gevallen kan dat 1 of 2 dagen langer duren. Als je zeker weet dat je computer nu zonder problemen draait, dan kun je de map Windows.old ook zelf eerder verwijderen. Doe dat wel op de juiste manier. In het volgende artikel worden drie van die juiste manieren beschreven: https://www.pcwebplus.nl/veilig-de-map-windows-old-verwijderen-in-windows-10/ Ik zou kiezen voor een van de twee volgende opties: Windows.old verwijderen via schijfopruiming Vorige Windows-installatie(s) verwijderen via instellingen
  7. En welk programma wil je gaan gebruiken voor die virtuele modus? Ik noem er een paar: VMware, VirtualBox, Microsoft Virtual PC 2007. Die laatste (Microsoft Virtual PC 2007) kun je niet meer downloaden bij Microsoft, maar mogelijk nog wel elders. Ik zag hem o.a. staan op het Internet Archive: https://archive.org/details/virtual-pc Zelf heb ik zeer weinig ervaring met zulke programma's. Daar kunnen anderen jou vast beter mee helpen. Maar welke oudere XP programma's zou jij willen gaan gebruiken? De meeste programma's die voor Windows XP zijn gemaakt, werken ook nog onder Windows 7.
  8. Ik zou helemaal niet online gaan met Windows 7. Wil je toch af en toe online gaan, kijk dan in apparaatbeheer welke internetadapter er in jouw laptop zit. Wil je Acrobat Reader alleen maar gaan gebruiken om pdf bestanden mee te openen? Als dat alles is, dan raad ik je een andere (veel lichtere) pdf reader aan, namelijk Sumatra PDF; hier te downloaden: https://www.sumatrapdfreader.org/download-free-pdf-viewer Download wel de juiste versie voor jouw systeem: bijv, 32 bit, als jouw Windows 7 ook 32 bit is. Downloaden doe je op een andere pc. Breng het installatiebestand dan met een USB stick over naar de laptop.
  9. Dat hoeft niet zo te zijn. Soms zijn USB 3.0 poorten van binnen ook zwart. Kijk dan wat voor pictogram er bij staat. Als er SS (van SuperSpeed) bij staat, dan is het een USB 3.0 poort. Hieronder een voorbeeld van mijn pc:
  10. Je hoeft die recovery partitie van 17 GB niet te behouden. Die kan helemaal leeg. Wat erop staat is van Windows 10, en jij gebruikt nu Windows 11 op je laptop. Wat op die D partitie staat is dus niet noodzakelijk voor een goede werking van Windows 11. Het enige wat jij er zelf op hebt gezet is MailStore Home. Op een recovery partitie mag je zelf nooit iets zetten. Wat jij zou kunnen doen, is het volgende: Gebruik het programma MiniTool Partition Wizard. Klik met de rechter muisknop op de D partitie en kies dan Delete (= Verwijderen). Klik daarna op Apply (= Toepassen/uitvoeren). De knop Apply vind je links bovenaan. De D partitie is dan unallocated (niet-toegewezen) ruimte geworden. Daarna ga je de kleine partitie van 980 MB helemaal naar rechts slepen, zodat die aan het einde van de schijf komt te staan. Klik met de rechter muisknop op de partitie van 980 MB en kies dan Move/Resize. Sleep die kleine partitie dan helemaal naar rechts, zo ver als je kunt. Klik daarna weer op Apply. Nu staat de 17 GB niet-toegewezen ruimte tussen de C partitie en de kleine partitie van 980 MB. En dan kun je die 17 GB toe gaan voegen aan de C partitie. Klik daarvoor met de rechter muisknop op de C partitie en kies dan Extend (= uitbreiden). Voeg die gehele 17 GB toe aan de C partitie. Klik daarna weer op Apply. Passer heeft meer ervaring met MiniTool Partition Wizard dan ik. Hij kan je er waarschijnlijk wel doorheen loodsen. Mocht je er enorm tegenop zien, dan doe je het niet. Je hebt voorlopig nog genoeg vrije ruimte op je C partitie. Wat ik wel zou doen is de stationsletter verwijderen van die D partitie. Daarna is hij niet meer zichtbaar in de Verkenner en dan kom je ook niet in de verleiding om er zelf iets op te zetten. In een eerdere reactie in dit topic (op 11 april) heb ik beschreven hoe je de schijfletter/stationsletter van de D partitie kunt verwijderen met Schijfbeheer.
  11. Ik heb het vermoeden dat je de USB stick hebt aangesloten op een USB 3.0 poort. Dat moet niet, want Windows 7 heeft geen driver voor USB 3.0 aan boord. Verschil tussen een USB 2 en een USB 3 poort: de USB 2.0 poort is van binnen meestal zwart, terwijl een USB 3.0 poort van binnen meestal blauw is. 1) Wanneer u dit probleem tegenkomt, haalt u uw USB-flashdrive uit de huidige poort en sluit u deze vervolgens aan op een andere poort, die een USB 2.0 poort zou moeten zijn. 2) Wanneer u hiermee klaar bent, drukt u eerst op de knop OK om dit meldingsvenster af te sluiten. Klik vervolgens op de rode X-knop in de rechterbovenhoek om de installatie te annuleren. 3) Vervolgens zul je zien dat je terug bent in de interface waar je van bovenaf wordt gevraagd Windows 7 te installeren. Druk op Nu installeren om te beginnen. 4) Herhaal de installatiestappen die je eerder hebt doorlopen, en dan zul je zien dat je in de interface terechtkomt waar je wordt gevraagd te kiezen waar je Windows wilt installeren. Kies de schijf volgens uw behoefte en klik vervolgens op Volgende om door te gaan. 5) Wacht tot de rest van het installatieproces is voltooid. Bron (in het Engels): https://www.drivereasy.com/knowledge/no-device-drivers-were-found-when-installing-windows-7-solved/
  12. Kijk het een weekje aan. Als de melding over de scriptfout toch terugkomt, dan reageer je natuurlijk meteen in dit topic. Komt de melding niet meer terug, laat dat dan over ongeveer een week weten in een reactie. Dan kan dit topic gesloten worden.
  13. Ik heb wat rondgestruind op internet. De scriptfout die Patric te zien krijgt, wordt veroorzaakt door een onderdeel van het programma MiniTool Partition Wizard. Hier een topic over exact diezelfde scriptfout: https://www.tenforums.com/general-support/175882-mysterious-google-script-windows-login.html Patric heeft onlangs het programma MiniTool Partition Wizard Free op zijn laptop geïnstalleerd. Dat las ik in een ander topic van Patric. Een onderdeel van MiniTool Partition Wizard heet updatechecker.exe. En dat onderdeel is volgens mij verantwoordelijk voor de scriptfout. Standaard start updatechecker.exe gelijk op met Windows 11. (Of vlak daarna) Patric heeft dan mogelijk al een programma geopend, waardoor de foutmelding achter een openstaand programma verborgen is. Hij ziet de foutmelding dan pas nadat hij dat programma (bijvoorbeeld zijn e-mail app) heeft afgesloten. Hoe kom je van die melding af? Door het onderdeel updatechecker niet automatisch op te laten starten met Windows. En dat kun je regelen via Taakbeheer. Klik met de rechter muisknop op een lege plek in de taakbalk (dat is de balk helemaal onderaan). Er verschijnt een klein menu. Klik in dat menu op Taakbeheer: Als Taakbeheer geopend is, dan klik je in de linker kolom op Opstart-apps. Kijk daarna of je in het rechter gedeelte updatechecker.exe ziet staan: Nu zullen er vast wel meer programma's zijn die een onderdeel hebben met de naam updatechecker.exe. We moeten dus eerst nagaan of het hier gevonden updatechecker.exe wel echt een onderdeel is van MiniTool Partition Wizard. Klik met de rechter muisknop op updatechecker.exe en klik dan op Bestandslocatie openen: Daarna zal de Verkenner geopend worden, met daarin de map waarin updatechecker.exe staat. Je hoeft dan alleen bovenaan in dat Verkenner-venster te kijken. Hoogstwaarschijnlijk zie je dan het volgende bovenaan staan: In mijn geval zit het onderdeel updatechecker.exe dus inderdaad in de map MiniTool Partition Wizard. Bij jou ook? Dan mag je de Verkenner sluiten. Taakbeheer moet nog open staan. Klik weer met de rechter muisknop op updatechecker.exe en kies dan Uitschakelen. Voortaan zal het onderdeel updatechecker.exe niet meer automatisch opstarten, als jij de computer aanzet. P.S. In mijn voorlaatste afbeelding zie je dat bij mij niet Uitschakelen, maar Inschakelen staat. Dat komt omdat ik updatechecker.exe al heel lang geleden heb uitgeschakeld in Taakbeheer > Opstart-apps.
  14. Mooi dat je de oplossing gevonden hebt. Het was dus toch de cookiemelding die je eerst moest afhandelen. Dat was de oorzaak waar ik in eerste instantie aan dacht. Wel vreemd dat bij jou de extensie AdBlock de oorzaak is. Diezelfde extensie heb ik ook in de browser Chrome en in die browser heb ik jouw probleem niet. Ik krijg dan gewoon de cookiemelding in beeld en kan die afhandelen. Heb jij AdBlock eenmalig gepauzeerd op die website? Je kunt er ook voor kiezen om AdBlock altijd uit te schakelen voor bepaalde websites: Ik heb ook je Word bestand bekeken. Ik zie wat je bedoelt: jij kon daar niet scrollen. Ook daar was de oorzaak dat de cookiemelding bij jou niet in beeld kwam en daardoor niet afgehandeld kon worden. Bij mij wordt die pagina van HLN over Trump goed getoond. Ik krijg, ondanks een actieve AdBlock, wél de cookiemelding in beeld. Het blijft vreemd dat het bij jou niet gebeurt. Is jouw Adblock helemaal bijgewerkt? Ga naar Extensies > Extensies beheren en klik dan bij AdBlock op de knop Details: Ik zie dan dat ik versie 5.22.0 heb. Deze versie dateert van 10 april 2024: Heb jij dezelfde versie van AdBlock?
  15. Als je wilt antwoorden dan moet je klikken in het vak dat helemaal onderaan staat (met daarin de tekst 'Reageer op dit topic') Je kunt dan direct je reactie gaan typen.
  16. De extensie "I don't care about cookies" heb jij niet. Tussen de extensies die jij hebt, zie ik niet direct een schuldige. Wel weet ik dat de extensie Norton Safe Web er vrij vaak voor zorgt dat ook onschuldige websites niet getoond worden. Ga naar de website van vrt; deze dus: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/kies24/stemtest/ Kun je scrollen op die website, dan hoef je verder niets te doen. Heb je weer hetzelfde probleem met die website (niet naar beneden kunnen scrollen), schakel dan de extensie Norton Safe Web eens tijdelijk uit door te gaan naar de instellingen van Chrome > Extensies > Extensies beheren, en op het schuifje van Norton Safe Web te klikken: Vernieuw daarna de pagina van VRT door op het daarvoor bedoelde pictogram te klikken: In plaats daarvan mag je ook op functietoets F5 drukken; dat geeft hetzelfde resultaat: de pagina wordt dan opnieuw geladen. Als je daarna wél kunt scrollen op die website, dan is de extensie Norton Safe Web de schuldige. Laat maar weten wat het resultaat is.
  17. Ik ben ook even met de browser Chrome naar die website van vrt gegaan: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/kies24/stemtest/ Ik kreeg toen een cookiemelding in beeld. In de afbeelding hieronder heb ik een rood kader om die cookiemelding getrokken: Zolang ik die cookiemelding niet afhandel (door bijv. te klikken op Alles accepteren) kan ik niet scrollen op die website. Ik moet echt eerst een keuze maken. Gebruik jij misschien een extensie in je browser waardoor je die cookiemeldingen niet meer te zien krijgt? Ik denk dan aan een extensie als "I don't care about cookies"? Zo'n extensie handelt die cookiemelding onzichtbaar en op de achtergrond af. In de meeste gevallen gaat dat goed, maar in sommige gevallen slaagt die extensie er niet in om de cookiemelding op de juiste manier af te handelen en dan kun je niet naar beneden scrollen op die pagina. Vraagje: welke extensies gebruik jij in de browser Chrome? Klik daarvoor op de knop met de 3 puntjes boven elkaar (= Google Chrome aanpassen en beheren). Klik dan op Extensies en daarna op Extensies beheren. Noem in een volgende reactie alle extensies op die je daar ziet.
  18. Mooi zo. Jij kunt weer printen.
  19. Oké, Teo. Laat je ons nog weten of het met de nieuwe printerkabel wel lukt?
  20. Graag gedaan, Patric. Omdat je probleem is opgelost, zal een lid van het PCH team dit topic sluiten.
  21. Die moet gewoon passen, Teo. Voor beide printers kun je een universele printerkabel gebruiken. Volgens mij heb jij nu dezelfde printer als mijn vriendin. Zij kon ook gewoon de printerkabel van haar oude Canon printer gebruiken. Een printerkabel heeft twee stekkers: De linker sluit je aan op de computer; de rechter op de printer. De rechter stekker heeft aan de bovenkant afgeronde hoeken. Die kant moet aan de bovenkant zitten, als je die stekker in de USB poort van je printer doet. Soms gaat die stekker er wat lastig in, omdat de USB poort in de printer verzonken is. Voorzichtig voelen of de stekker juist zit en dan aandrukken. Indien nodig gebruik je eerst een zaklantaarn om mee in die USB poort te schijnen.
  22. Oké, ik snap wat jij wilt. Ik ga je uitleggen hoe je dat doet in de browser Chrome. Open de browser Chrome en open dan de website waarvan jij een snelkoppeling met favicon (= eigen icoontje van die website) op je bureaublad wilt maken. Als voorbeeld kies ik nu even voor de website van dit forum: https://www.pc-helpforum.be/ Als die website geopend is, dan moet je klikken op de menuknop van Chrome. Dat is de knop met de 3 puntjes boven elkaar. Hij staat rechtsboven. Er opent een menu. Ga in dat menu met de muispijl naar Opslaan en delen. Er verschijnt dan een submenu. Klik in dat submenu op Snelkoppeling maken. Het volgende venstertje zal verschijnen: Zet geen vinkje voor Openen als venster, maar klik direct op Maken. Daarna zal er nog een ander venstertje verschijnen dat er zo uit ziet: Jij wil alleen die snelkoppeling op je bureaublad hebben. Dus jij moet klikken op Nee, bedankt. En daarmee ben je klaar. De snelkoppeling naar dit forum staat op je bureaublad en hij heeft het eigen favicon van PCH: Herhaal deze handelingen voor de snelkoppelingen naar andere websites die jij op je bureaublad wilt hebben.
  23. Misschien gebruikte Patric het programma EaseUS Partition Master vandaag voor het eerst? Er zijn recent geen nieuwe bestanden op die D partitie geplaatst. De meeste mappen zijn van 2018. Alleen de map sources is gewijzigd op 12/11/2023.
  24. Je hebt gelijk, Passer De meeste mappen op die recovery partitie zijn van 20-03-2018. In die tijd bestond Windows 11 nog niet. Patric heeft nu wél Windows 11 op zijn laptop. Als Patric de laptop terug zou brengen naar de staat van aankoop, dan zou hij weer Windows 10 krijgen en dat lijkt me niet de bedoeling. Die recovery partitie kan dus echt wel weg (dus echt helemaal verwijderd worden). Dat kan met EaseUS Partition Master. Nadat de recovery partitie verwijderd is, moet de kleine partitie van 980 MB zo ver mogelijk naar rechts geschoven worden. Je krijgt dan 17,28 GB niet-toegewezen ruimte direct rechts van C. En je kunt dan de C partitie vergroten met die niet-toegewezen ruimte. Passer kan je daarbij wel helpen, als je dat zou willen.
  25. Over die D partitie: D is de recovery partitie die door de fabrikant zo is ingesteld. Met die recovery partitie kun je in geval van nood de pc terugbrengen naar de staat van aankoop. Op die recovery partitie mag jij zelf geen bestanden zetten! Daarom heeft die partitie normaal geen schijfletter. Normaal komen er dus nooit bestanden bij in die partitie. Je probleem is het snelst verholpen door de schijfletter te verwijderen. Daarna zal die partitie niet meer zichtbaar zijn in de Verkenner, en dan kom je ook niet in de verleiding om er zelf bestanden op te zetten. De schijfletter D verwijderen doe je zo: Klik met de rechter muisknop op Start en kies dan Schijfbeheer. Als schijfbeheer geopend is, dan klik je met de rechter muisknop op de D partitie. In het contextmenu klik je dan op Stationsletter en paden wijzigen: In het volgende venster klik je eerst op de knop Verwijderen en daarna op OK. Daardoor verliest die partitie zijn schijfletter. Hij zal dan niet meer zichtbaar zijn in de Verkenner, maar nog wel in Schijfbeheer. Als Patric geen behoefte hebt aan die recovery partitie, dan zou hij hem kunnen verwijderen. Voordeel van zo'n recovery partitie is dat je bij terugzetten van de computer naar de staat van aankoop direct alle juiste drivers al hebt, want die zitten in die recovery partitie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.