Ga naar inhoud

Philipp

Lid
  • Items

    85
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Philipp's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

0

Reputatie

  1. Oke, geen probleem, alleszins bedankt voor de hulp tot hiertoe. (14.04 op de live cd gaf trouwens ook problemen met de resolutie. 12.04 niet.)
  2. Inderdaad, maar ik heb ook een toets op het toetsenbord voor dit te doen (fn+f5). Als ik dit doe krijg ik de helderheidsinstelling op mijn scherm te zien, zie screenshot. Dit doet niets aan de helderheid op dat moment zelf, maar ik kan hem wel instellen zodat na opnieuw opstarten de schermhelderheid effectief veranderd is. 265 Updates zijn geinstalleerd, upgrade naar 14.04 doe ik liever niet.
  3. Ja, dat heb ik gedaan, is misschien niet zo duidelijk verwoord in mijn vorige post. In chronologische volgorde: 1)Ubuntu geinstalleerd voor de 1ste keer 2)Driver post release 304-updates geinstalleerd via additional drivers 3)opnieuw opgestart gaf slechte schermresolutie 4)Bumblebee geinstalleerd via https://wiki.ubuntu.com/Bumblebee 5)Opnieuw opstarten gaf nog lagere en slechtere resolutie 6) Via http://askubuntu.com/questions/549915/how-to-install-nvidia-drivers-with-bumblebee-on-ubuntu-14-04 installatie geprobeerd. Alles ging naar wens, maar in stap 10 werd duidelijk dat de installatie mislukt was. 7) Resolutie was terug zoals in stap 3 8)Schijf in Windows geformatteerd 9) Ubuntu opnieuw geinstalleerd 10) Post #20 geschreven. 11)Commando ubuntu-drivers devices | grep recommended uitgevoerd Sinds post #20 heb ik dus een nieuwe, verse installatie, met een goede schermresolutie en unity 3d. Helaas kan ik dus niet de helderheid van mijn scherm aanpassen.
  4. Uitkomst commando: ubuntu-drivers: command not found Volgens de extra driver is er wel versie 304 actief, zie ook de afbeelding. Maar de schermverlichting werkt dus niet, evenals dat het beeld soms hapert onder firefox(ligt misschien aan firefox zelf). Dit wordt mede bevestigd door de 2de afbeelding. Ik had het inderdaad beter even gevraagd, maar ik dacht dat ik met de commando's sudo apt-get remove --purge nvidia* Terug naar de beginsituatie zou kunnen terugkeren.
  5. Ik meen ergens gelezen te hebben dat dat de enige (goede) manier is om de grafische kaart werkende te krijgen. Omdat NVIDIA ubuntu niet zou ondersteunen. Deze website spreekt dat wel tegen (vind ik nu pas): http://www.nvidia.com/object/linux-display-amd64-304.51-driver (het is nvidia gt650) Waarom gebruikt men dan meestal dingen zoals nouveau, bumblebee,...? Ik zou dus eigenlijk gewoon deze driver kunnen downloaden en installeren volgens:
  6. Oke, bedankt, maar dat is helaas niet helemaal wat ik zoek, zie onderaan. Ik heb vandaag nog geprobeerd de videokaard driver te installeren, wat geëindigd is in het opnieuw installeren van Ubuntu. Standaard werkt alles redelijk gaat, maar ik heb de indruk dat Ubuntu geen videokaart herkent. Bumblebee etc op verschillende manieren proberen te installeren gaf als enige resultaat dat ik met een zeer lage resolutie in unity 2D zat. Met dit ben ik geëindigd, helaas in stap 10 kreeg ik te horen dat nvidia niet geactiveerd was. http://askubuntu.com/questions/549915/how-to-install-nvidia-drivers-with-bumblebee-on-ubuntu-14-04 Ik dacht dus dat de videokaart de schermhelderheid beheerde. Immers ik zie wel een menu verschijnen rechtsbovenaan met de helderheidinstelling als een soort scroll-bar, maar deze verandert dus niets aan de helderheid. Ik kwam ergens een soortgelijk probleem tegen, en daar lag het aan het niet geactiveerd zijn van nvidia. Ook bv het geluid dat uit de laptop komt is vele slechter dan met Windows. In ieder geval, ik laat het voorlopig zoals het is, ik heb unity 3D, mijn video's werken perfect en ik heb toch aparte luidsprekers in de jack zitten. Ik ga niet nog meer tijd van u vragen voor dit op te lossen. Het enige vervelende is dat ik niet even snel de helderheid van het scherm kan veranderen. Uw methode is inderdaad een goede oplossing, maar nogal onhandig als bijvoorbeeld de zon even op mijn scherm schijnt.
  7. Oke, de msdia80 heb ik kunnen verwijderen, voorlopig zonder problemen, en de sdb heb ik ineens volledig geformateerd, dus ook de recovery erafgegooid. Het leek me toch beter om zoals u zei fysisch 2 verschillende schijven te hebben. Mbv gparted partities aangemaakt, en op deze manier herkende de Ubuntu installer de sdb gelukkig wel. Er zijn nog een paar mankementen in Ubuntu (geen schermhelderheid, geen scrollfuntie met muis, is nvidia wel goed geinstalleerd? Werkt de rapid storage zoals hierboven vermeld? en een vreemd scherm van intel bij het opstarten, ventilator blaast precies wel meer dan op WIndows,...) Ubuntu heeft gelukkig wel volledige toegang tot de Windows schijf, omgekeerd (uiteraard) niet. Maar zelfs met wat simpele operaties zoals foto's bekijken en internetten merk ik al een redelijk groot verschil qua snelheid.
  8. -Nee, is meer dan enkel een snelkoppeling als ik het goed voorheb. Iedere zoekterm ingevuld in Dash home (dus vanuit de desktop) wordt doorgestuurd naar een 3de partij, indien een internetconnectie aanwezig is. -Laptop heeft wel i7, maar is ook al niet meer van de jongste (3de generatie i7 is ondertussen ook voorbijgestreefd dacht ik, tijdens berekeningen kan ik de laptop ook gebruiken als verwarming). Daarom dat ik juist wil overgaan naar Ubuntu, dan zijn snellere berekeningen mogelijk. 12.04 of 14.04 Maakt al niet uit, als ik 12.04 installeer kan ik altijd nog ''upgraden'' naar 14.04. -32GB mSATA SSD w/ Intel Smart Response Bedankt voor het opzoekwerk. Zelf dacht ik dus dat er geen SSD inzat. Blijkbaar is dit een tussenstap naar 1 harde schijf te vervangen door SSD. Maakt deze processor daar dan ook gebruik van als ik Ubuntu installeer? (De sda dus partitioneren in Windows, en sdb te laten voor wat het is.)
  9. Schijfcontrole mbv Windows op de 2 partities van sdb leverde geen problemen op (bijgevoegd) sdc kan ik niet vinden in Windows.
  10. -Maar die 21.8 Gb van sdc staat toch niet in het Speccy log? (Misschien makkelijker zo http://speccy.piriform.com/results/p74QaQzqsUjtXYl4fWhBPNz De rappid storage zou dan 30 Gb zijn? -Oke, dat unmounting weinig kwaad kan wist ik niet. Ik had er misschien nog wel moeten bijzeggen dat het ging over ''unmounting of sda''. Bedoelt u daarmee een manier zoeken voor de .DLL file te verwijderen, en daarna te herformatteren? Lijkt het u ook niet verstandiger van de sda te partitioneren? De sdb kan ik dan in beide OS openen en bv gebruiken voor foto's en video's op te slaan (+-200 Gb). De recovery voor windows blijft behouden, en de visual basic heeft dan ook geen aanpassingen nodig. Ik zal alvast eens proberen een schijfcontrole in Windows op de sdb uit te voeren.
  11. Maar sdb en sdc zijn toch dezelfde fysische HDD? Deze zijn dus al gepartitioneerd op voorhand? De sdc is leeg volgens Windows verkenner (12.1 vd 12.2 Gb is vrij). Op de sdb staat msdia80.dll (884 kB) Blijkbaar is dat een bug van WIndows visual basic, maar ze zomaar verwijderen levert blijkbaar wel wat problemen op. -https://support.microsoft.com/en-us/kb/927665 -Wat een andere oplossing aanreikt http://www.blindnero.com/forums/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=1288 -Wat de vorige oplossing in twijfel trekt: http://www.nucia.eu/forum/threads/51162-Kan-ik-msdia80-dll-verwijderen/page2?s=04a3fc788d73b77d6f65f9de6e127e26 De sdb wordt dus inderdaad niet herkend tijdens de installatie. (Hoewel ik gisteren toen ik install ubuntu op de desktop aanklikte, nadat ik eens gparted had opgestart, de melding kreeg dat het mogelijk was een schijf te unmounten. Ik ben er toen maar afgebleven. Het betreft deze melding : http://askubuntu.com/questions/456535/what-does-unmounting-partitions-do
  12. In bijlage Gparted van sda sdb en sdc + de mogelijkheden tijdens de installatie als ik op '' iets anders '' klik.
  13. Bedankt voor het snelle antwoord. -Zorin ziet er inderdaad ook een zeer goed OS uit, maar ik gebruik Unity sinds de 11.10 en ik vind deze interface logischer dan Windows, waarvan Zorin op het eerste zicht veel van weg heeft. -Mijn vorige laptop, die nu helaas kapot is heeft 12.04, en ik zou verder willen met deze versie omwille van volgende redenen: 12.04 heeft altijd perfect gewerkt, en wordt nog ondersteund tot 2017. 14.04 heeft een krachtigere computer nodig, en is niet altijd sneller http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_1404_desktop&num=2 14.04 reclame maakt. (o.a. Amazon?) Wat ik begrepen had is dat wel uit te schakelen, maar de filosofie van een veilig OS en privacy is wel verdwenen. -Speccy log in bijlage - HDD zijn inderdaad 2 interne schijven -Ubuntu op de 2de HDD zetten is dan inderdaad misschien de beste optie. Een screenshot van Gparted komt er straks aan. Let wel: De recovery file van Windows staat nog wel op deze schijf! -Is inderdaad niet duidelijk in mijn vorig bericht. Ik heb gekozen voor iets anders. Daar zag ik de /dev/sdb dus niet staan. Scrollen was niet mogelijk als ik het me goed herinner. Ik bekijk dat ook eens opnieuw. -De harde schijf fysisch verwijderen lijkt me niet echt een goed idee, dat risico lijkt me groter dan de volgorde veranderen in het BIOS. Wel een opmerking: Als ik de sdb dus eerst zet dan start de recovery van Windows op. -Ik maak dus nu een screenshot met Gparted. LAWRENCE-PC.txt
  14. Hallo PC-helpforum, Graag had ik wat advies over hetvolgende: Ik heb een goed werkende dell inspiron 17r se laptop met windows 7 en ik zou graag een dual boot hebben met Ubuntu 12.04. De laptop heeft 2 harde schijven van elk +- 750 Gb. De verdeling bij mijn computer ziet er als volgt uit: Lokale schijf C(530 vd 698 Gb beschikbaar) Recovery D (12,1 vd 12,2 Gb beschikbaar) OS(E:) (686 vd 686 Gb beschikbaar) (ik heb ook een recovery cd van windows die bijgeleverd was) Mijn eerste idee was van ubuntu op de OS(E:) te zetten, maar miscchien dat het extra partitioneren van de C-schijf beter is (wordt precies vaker gedaan op tutorials?) Er staan redelijk belangrijke programma's op de laptop, daarmee dat ik wat voorzichtiger ben dan bij mijn vorige linux-installatie (daar heb ik WIndows gewoon verwijderd). Tijdens het opstarten van de installatie cd heb ik 3 mogelijke dingen geprobeerd: Een installatie naast Windows 7, met een handmatige cursor voor schijfruimte toe te kennen. Ik zag hier enkel sda (wat overeenkomt met C:?) Daarna kreeg ik een waarschuwing en heb ik voor een andere methode gekozen. Partitioneren op deze manier is niet goed blijkbaar? Dan zei hij plots dat het mogelijk was van ''unmounting of partitions'' Dat heb k maar geannuleerd, maar nu was de optie alongside WIndows 7 niet meer mogelijk. Daarna heb ik voor een speciale installatie gekozen, maar ook hier zag ik de sdb niet staan, enkel de sda. Tot slot heb ik Gparted opgestart (nog altijd in linux). Daar is de sdb wel zichtbaar. (een klein deel unallocated, een groot deel unused maar FAT32 of NTCS, ik weet het niet meer). -Kan ik deze dan verdelen mbv Gparted, of gaat windows de schijf dan niet meer herkennen? -Gaat het installatieprogramma deze keer dan wel de sda herkennen? Bronnen: http://www.pc-helpforum.be/topic/59289-dualboot-desktop-linux-ubuntu-windows-7/page-11 http://linuxbsdos.com/2014/05/31/dual-boot-ubuntu-14-04-windows-7-on-a-pc-with-2-hdds-and-uefi-firmware/ http://askubuntu.com/questions/456535/what-does-unmounting-partitions-do Nogmaals, ik heb reeds Ubuntu geinstalleerd, maar dat was met een oudere, experimentele laptop. Graag jullie advies.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.