Hensyr

Medewerker
 • Aantal items

  2.373
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Hensyr won de laatste dag op 16 oktober 2016

Hensyr had de meest gelikete inhoud!

Over Hensyr

 • Titel
  Videomedewerker
 • Verjaardag 15-10-63

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  België

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 • Monitor
  2 Medion monitors: 1920x1080 en 1680 x 1050
 • Moederbord
  MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD MS-7502 (Socket 775)
 • Processor
  Intel Core 2 Duo E7400 @ 2,80GHz Wolfdale 45nm Technologie
 • Geheugen
  6,00 GB Dual-Kanaal DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15)
 • Grafische Kaart
  512MB GeForce GT 230 (MSI)
 • Harde Schijf
  625GB Western Digital en 1954GB Seagate
 • Voeding
  Corsair CX Series Modular CX500M ATX 12V 2.3/ EPS12V - 500 Watt 80 Plus Bronze
 • Geluidskaart
  Realtek High Definition Audio
 • Behuizing
  zelf gemaakt

Contact Info

 • Website URL
  http://nederlands.zorin.be/

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

739 profielweergaven
 1. Als u de computer terug brengt naar fabrieksinstellingen dan bent u alles kwijt. Dan krijgt u een fonkelnieuw besturingssysteem alsof je hem juist gekocht hebt en voor de eerste keer opstart.
 2. Hoi beste Spike666, Hebt u iets gevonden om uw oude computer nieuw leven in te blazen?
 3. Beste Passer, Gelieve niet mijn naam te gebruiken in open forum a.u.b. Ik heb nog eens gecontroleerd en de afspeellijsten zijn inderdaad apart opgeslagen. Maar dat is goed nieuws als ik WMP verwijder en her installeer wat ik een te drastische oplossing vind voor een waarschijnlijke instelling die niet goed zit. Ik blijf er dus bij dat er iemand met kennis van WMP dit even verder onderzoekt. Wat een klein beetje heeft geholpen is dit advies dat ik op google heb gevonden: Ga naar extra > opties. Op het tabblad Privacy ga je naar het onderdeel Geschiedenis Daar vink je alles uit en klik op de knoppen "Geschiedenis wissen" en "Caches leegmaken" Gevolg daarvan is dat de onderbreking op het einde van het liedje nauwelijks nog hoorbaar is maar het is er wel nog voor een tiende van een seconde. Het is dus niet volledig weg. Maar ik kan er mee leven mocht hier verder niemand nog een workaround hebben.
 4. Die afspeellijsten zijn eigen aan WMP, die worden dus niet ergens apart opgeslagen. Een herinstallatie van WMP vind ik echt een heel drastische ingreep terwijl het euvel misschien met een instelling kan opgelost worden. Ik wacht dus liever nog even af tot er iemand met meer kennis van WMP de zaak even onder de loep houdt.
 5. Uninstall van WMP zie ik echt niet zitten, ik heb een hele boel afspeellijsten en die wil ik echt niet kwijt.
 6. Hoi beste Spike666, De oplossing die u aangeboden werd op het Ubuntu forum is deels een goed antwoord maar... U schrijft dat het een Pentium is van 1.70 GHz en amper 512 MB RAM. Daarvoor is uw computer te oud Wat u nodig hebt is een lichtere versie zoals Zorin OS 6 Lite of Puppy Linux of antiX Een vriend van mij heeft me deze link ook nog eens doorgestuurd met een lijstje van verschillende lichte distro's: 9 Verschillende lichte distro's noemt het, kijk er eens naar, er zit ongetwijfeld wel een distro voor uw prinsesje.
 7. Goeie dag allen, Op mijn Windows 7 computer heb ik Windows Media Player voor het afspelen van mijn muziek collectie. Het rare is dat elk liedje vóór het einde (ongeveer 5 seconden voor het einde) even onderbroken wordt voor 1 seconde, dan speelt het liedje verder af tot het einde. Het is heel vervelend. Weet er iemand waaraan dit gelegen kan zijn?
 8. Als u vragen hebt twijfel dan niet en vuur maar los
 9. Hoi beste Spike666, Het is in feite heel eenvoudig als u weet hoe het moet, maar er bestaat een handleiding voor beginners. Geen nood! Ik help u er doorheen als u vragen hebt. Het komt er hier op neer: 1) Leer hoe u de opstart volgorde kan manipuleren van het BIOS: het komt er hier op neer dat u moet in staat zijn om de opstartvolgorde van het BIOS éénmalig aan te passen zodat de computer van USB-stick of DVD opstart. Weet u hoe u dit moet doen? 2) Leer hoe u een opstartbare USB-stick of een opstartbare DVD moet maken: het komt er hier op neer dat u eerst het .ISO-bestand van Zorin of Ubuntu of Linux Mint download (u kunt kiezen) en het daarna met speciale software zoals Rufus op een USB-stick of DVD wegschrijft, het gewoon kopiëren en plakken is dus niet voldoende! Weet u hoe u te werk moet gaan? In een notendop: 1) downloaden van het juiste .ISO-bestand van een Linux distro. 2) het .ISO-bestand op fouten controleren met de MD5-checksum. 3) het .ISO-bestand op een USB-stick of DVD wegschrijven met Rufus of ImgBurn . 4) de computer klaar maken zodat hij opstart van USB of DVD (BIOS instellen). 5) de computer opstarten vanaf USB-stick en in de live modus het nieuwe besturingssysteem testen. 6) het nieuwe besturingssysteem installeren (desgewenst volledig alleen of naast Windows XP dual boot). 7) de computer herstarten en genieten van een spiksplinternieuw besturingssysteem dat veiligheidsupdates ontvangt tot april 2019. U vertelt mij dat uw computer van 2002 is met 2 GB RAM geheugen en een harde schijf van 80 GB. Kunt u mij ook vertellen hoe snel de processor is? Kijk naar de specificaties en daar staat vermeld hoeveel GHz of MHz de processor heeft als snelheid. Met de huidige specificaties kan het zijn dat uw computer wat aan de lage kant ligt wat betreft het RAM geheugen. Ik zou u daarom aanraden even bij de pc-boer (computerwinkel) te gaan met uw computer en vragen om het RAM geheugen uit te breiden naar 4 GB. Wilt u dit niet doen dan kan het zijn dat u de lite versie van Zorin OS 9 Lite zult moeten installeren. Het wissen van de harde schijf moet u zelf niet doen, dat wordt vakkundig uitgevoerd bij de installatie van het Linux derivaat. Als u vragen hebt stel ze gerust.
 10. Hey Spike666, Het topic ben ik al een paar dagen aan het volgen en eigenlijk kan ik hier geen meerwaarde aan bieden. Maar hebt u al eens gedacht om er een nieuw Linux distro op de computer te installeren? U bent dan wel Windows en Microsoft Office kwijt maar u krijgt er een virus vrij en modern besturingssysteem voor in de plaats met de volgende mogelijkheden: - Firefox webbrowser waarmee u het internet op kan. - LibreOffice, een Office pakket gelijkwaardig aan Microsoft Office. - Thunderbird e-mail programma waarmee u mails kunt ontvangen en versturen van uw provider. - Rhythmbox waarmee u naar uw favoriete muziek kunt luisteren. - Brasero waarmee u uw favoriete muziek op een cd kunt branden. En nog een hele reeks programma's zoals een teksteditor (Kladblok), rekenmachine, wereldklokken enzoverder... Kortom een besturingssysteem speciaal ontworpen voor mensen zoals u die Windows gewoon zijn en toch graag een nieuw besturingssysteem op hun oude XP computer willen hebben. Zou dit misschien iets voor u kunnen zijn? Kijk even naar dit filmpje als voorbeeld:
 11. Hoi beste Badlegend, Het feit dat je nu Windows en Linux Mint kan kiezen in uw opstarten duid er op dat uw Grub2 juist is geconfigureerd. Alles hangt er een beetje van af hoe je de installatie hebt uitgevoerd. Heb je bij de installatie gewoon gekozen om Linux Mint naast Windows 8.1 te installeren dan zal de installer zelf de partitie voor de bootloader gaan selecteren zonder dat u die zelf moet gaan kiezen. Heb je bij de installatie gekozen voor de optie "Iets anders" dan moet je zelf de partitie gaan selecteren voor de bootloader. Wat hebt u gedaan? En wat is die regel die u hebt toegevoegd aan de Grub2?
 12. Ja ik heb daar ervaringen mee. Linux Mint is zeer stabiel en eenvoudig te installeren. Maar de vraag is wat wilt u juist weten want hier kan veel over geschreven worden.
 13. De kersverse Zorin OS 12 Core LTS en de Ultimate zijn door de Zorin Group uitgebracht. Deze keer heeft het developers team van Zorin Group voor een heel nieuwe desktop gekozen, namelijk de Zorin Desktop 2.0 dat aangevoerd wordt door Gnome. Het is gebaseerd op Ubuntu 16.04 en maakt gebruik van de Kernel 4.4 onder de motorkap. Het is een verrassend mooi en elegant besturingssysteem geworden. Bekijk even dit filmpje: U kunt Zorin OS 12 Core hier downloaden: Zorin OS 12 Core