Ga naar inhoud

Hensyr

Medewerker
  • Items

    2.762
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Hensyr

  • Verjaardag 15-10-1963

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    België

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Zorin OS 16.1 Core 64-bit
  • Monitor
    3 monitoren (Medion 24 " x 2 en Philips 24 ")
  • Moederbord
    Gigabyte H87M-HD3
  • Processor
    Intel Core i5-4430 snelheid is 3 GHz x 4 kernen
  • Geheugen
    16 GB RAM
  • Grafische Kaart
    Nvidia GeForce GTX 1050 PCIe /SSE2
  • Harde Schijf
    Samsung SSD 850 evo 500 GB / Seagate 3 TB / Seagate 2 TB / externe schijf van 3 TB
  • Voeding
    Corsair CX Series Modular CX500M ATX 12V 2.3/ EPS12V - 500 Watt 80 Plus Bronze
  • Geluidskaart
    Realtek High Definition Audio
  • Behuizing
    Zalman Z11 plus

Contact Info

  • Website URL
    https://zorin-os.be

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

25.782 profielweergaven
  1. U leest het goed, vandaag is de nieuwste telg geboren van de Zorin OS stal, welkom Zorin OS 17 Core en Pro Lees er meer over bij Zorin OS zelf. Weer hebben de broers met hun developpers een schitterend nieuw en modern besturingssysteem ontworpen.
  2. Is dit een Linux computer? Zoja, welke besturingssysteem heb je?
  3. Dat is heel mooi uitgelegd en verdient een dikke pluim.
  4. Het eerste wat je nu kan doen is met een losse muis werken en naar je instellingen gaan en je touchpad terug activeren
  5. Okay ik heb het gelezen dankzij Lomar43. Dus je werkt met Windows 10 en je browser is Google Chrome. Dan zit je met dit topic in de verkeerde rubriek. Ik zal vragen aan onze mus om het topic te verplaatsen naar de juiste rubriek. Java zou je echt gemakkelijk moeten kunnen installeren op Windows 10.
  6. Geef ons eerst eens de naam van je besturingssysteem?
  7. Er moet wel toegevoegd worden dat dit een handleiding is die bedoeld is voor de Nederlander en niet voor België. Je kan bij toetsenbord weergave kiezen voor Belgisch in plaats van Engels vanwege het azerty toetsenbord.
  8. Dag Martijn, Als je een tweevoudige opstart hebt met Windows en Ubuntu doe je het beste eens Windows op te starten en daarin je schijf aansluiten. Dat is dus een NTFS schijf. Laat dat zo! Als je in Ubuntu opstart zal je schijf herkent worden als NTFS schijf en kan je er ook je afbeeldingen, video's, documenten en muziek op zetten. Als je alleen Ubuntu op installeert zal wanneer je de schijf aansluit ook NTFS zijn tenzij je die schijf formatteert naar EXT4 In dat geval als de schijf EXT4 is kan je ze niet gebruiken op Windows. Het beste is de schijf gewoon NTFS laten, dan kan je die gebruiken op beide systemen. Natuurlijk kan je ook de schijf aansluiten vóór je Ubuntu installeert en die schijf aanduiden als je Home-map dan zal ze ook mee geformatteerd worden als EXT4 Maar dan moet je die installatie doen met de optie "Iets anders" en zelf die schijf aanduiden voor je Home-map In dat geval, als het een grote schijf is van 1 TB kan je ze beter eerst bewerken met Gparted en de schijf in twee delen formatteren (500 GB EXT4 voor je Home en 500 GB NTFS voor je Windows
  9. Het is bij Linux nooit een goed idee om van Ubuntu 18.04 te opwaarderen naar 20.04 Ook bij tussentijdse versies is dit niet aan te raden. Wie Ubuntu 18.04 heeft moet voor een nieuwe installatie gaan van Ubuntu 20.04 of 22.04. Als u alle data die u hebt opgeslagen van documenten, afbeeldingen, downloads, video's en muziek op een aparte home partitie of schijf hebt staan kan je die behouden. Dan moet u de installatie doen met de optie "iets anders" in plaats van vervangen. En kan je de aparte home partitie aanduiden zonder formatteren. Als je home map niet apart is geïnstalleerd raad ik je aan eerst een back-up te maken van je data.
  10. Hehe, ik ben wel goed op de hoogte van Linux maar een specialist zou ik me niet toeschrijven.
  11. Ik gebruik al jaren geen Windows meer en ook geen MS Office. Ik doe alles met Zorin OS, een Linux derivaat gebaseerd op Linux Ubuntu. Als ik jou was zou ik op mijn oude computer die je nu gebruikt Linux uitproberen en een nieuwe pc kopen waarin Windows al is op geïnstalleerd. Zo vang je twee vliegen in één klap: Je oude pc kan nog jaren vooruit met Linux Je nieuwe pc heeft dan een geldige licentie Op die manier moet je op de nieuwe pc geen installatie doen. En kan je op je oude pc een tweevoudig opstart systeem hebben als je Linux naast Windows zet. Mijn huidig systeem is Zorin OS en die gebruik ik al geruime tijd (van 2013 tot nu) en ik doe er alles mee. Bank beheren My Pension beheren eBox beheren Agenda beheren FileZilla gebruiken voor mijn websites te benaderen en gegevens overzetten. Whatsapp samen met mijn smartphone beheren Messenger Facebook Telenet Webmail samen gebruiken met Mozilla Thunderbird Vimexx en DirectAdmin voor mijn websites te schrijven en te beheren Mijn afbeeldingen beheren en bewerken Mijn muziek beheren en afspelen met Audacious Mijn videos en films beheren en afspelen met VLC media player en bewerken met OpenShot video editor. Mijn documenten beheren en bewerken met programma's zoals Libre Office Calc (Excel ) en Libre Office Writer (Word). PDF formulieren beheren en bewerken met LibreOffice Draw Mappen en bestanden beheren en bewerken met Nautilus. Mijn smartphone Nokia 5.3 synchroniseren met Zorin connect ClamTk antivirus en Firewall geheel gratis Meerdere bureaubladen beheren Dat zijn de belangrijkste programma's die ik nu gebruik maar er is nog zoveel meer. Het digitaal zijn is belangrijk en daarom ontvang ik alle facturen en documenten in PDF Eneco mijn elektriciteits-leverancier Telenet De CM (christelijk mutualiteit (ziekenfonds)) Overheidsdocumenten van de Fod En zoveel meer.
  12. Yvessr, nog even herhalen wat we besproken hebben. Je koopt eerst een hosting pakket (bijvoorbeeld bij Vimexx het plus pakket) Dan krijg je een email met je vimexx login en dashboard Log in op je Vimexx dashboard Je zal zien dat je daar een hostingpakket hebt Maak gebruik van de gratis domeinnaam en bestel je definitieve domeinnaam Ga terug naar je dashboard en nu zal je zien dat je en een domeinnaam hebt en een hosting pakket. Ik weet niet of de domeinnaam al gekoppeld is aan je hosting pakket, anders kan je op je uw domeinnaam aan klikken en beheren en vervolgens koppelen aan je hosting. Als uw domeinnaam gekoppeld is krijg je de inloggegevens van je DirectAdmin Log in op je DirectAdmin en selecteer uw domeinnaam en maak een subdomein aan. Bijvoorbeeld: voorlopig.sbep-bvpwv.be Nu kan je inloggen op je hosting dashboard en vragen om de gratis verhuis te doen van telenet naar je subdomein. Dan kan je met websitemaker of wordpress op uw gemak bouwen aan je site op je definitieve domeinnaam. Je hebt mijn gsm nummer, als iets niet duidelijk is kan je me gerust bellen.
  13. ik heb je ook een privé bericht gestuurd met mijn telefoon nummer. bel mij om af te spreken dan volg ik je en begeleid ik je.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.