Ga naar inhoud

DHZ

Lid
  • Items

    120
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over DHZ

  • Verjaardag 28-07-1953

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    België

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    W 98, XP, Vista, W 7, W 10 (verschillende PC's en laptops)

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

DHZ's prestaties

  1. DHZ

    Activering Windows Pro

    @porrelaar, ik wil niet per se surfen, maar ik zou op die laptop met Windows 7 Pro een virtuele modus willen installeren om enkele oudere XP programma's te kunnen laten werken. En normaal kon je dat downloaden. Of kan ik die XP modus ook op een andere PC klaarmaken en bv. via USB op die Winows 7 laptop zetten?
  2. DHZ

    Activering Windows Pro

    Mag ik die gewoon hier posten (ik deed dat met de Product key ook en blijkbaar was dat niet zo'n goed idee)? Mag ik ook vragen waarom u die vraagt? Het is wel raar dat de installatie gisteren een heel eind vorderde en dat drivers toe blijkbaar geen probleem waren
  3. DHZ

    Activering Windows Pro

    Bijna gelukt! Genomen acties om Windows 7 te installeren op de laptop: · De Windows 7 iso-file op de PC gedownload · Met Rufus een opstartbare USB gemaakt · In BIOS van de laptop de boot sequence gewijzigd: o F12 gedrukt tijdens opstarten o Naar BIOS Setup – Settings – General – Boot Sequence o Bestaande volgorde was Internal HDD – Onboard NIC – Diskette drive – USB Storage Device – CD/DVD/CD-RW Drive. Deze gewijzigd door USB Storage Device naar boven te verplaatsen en dan Apply en Exit gedrukt. · Laptop gestart met de USB aangesloten => boodschap “Press any key to start from USB”. o Deed ik dat niet, dan startte de PC gewoon op in Windows 10 Pro o Deed ik dat wel, dan kreeg ik een opstartscherm Install Windows 7, waarin in principe Language,, Time and currency format en Keyboard or input method gekozen konden worden. Ik veranderde niets en kies respectievelijk voor English, English (US) en US (de laptop heeft een QUERTY klavier). Ik kies in het volgende scherm voor “Advanced” (niet voor “Upgrade”), ga akkoord met de voorwaarden en kies Disk 0 Partition 2 (297.5 GB) als locatie waar Windows geïnstalleerd dient te worden. Even verscheen nog de boodschap dat bestanden die met een vorig besturingssysteem aangemaakt zijn verplaatst zullen worden naar “Windows.old, maar dat dit vorige besturingssysteem niet meer gebruikt zal kunnen worden. Vervolgens begon de installatie, waarbij de melding kwam dat de PC verschillende keren zou herstarten tijdens de installatie. Aangezien de USB echter in de laptop zat tijdens de installatie begon op een gegeven ogenblik de installatie opnieuw. Heb dan de USB uit de laptop verwijderd en afgewacht. Het scherm zag er toen als volgt uit: De laptop bleef op het laatst wel erg lang hangen (> 1 uur) zonder dat er schijnbaar nog iets gebeurde. Daarom laptop uitgeschakeld door Startknop in te drukken. Nu wil ik vandaag opnieuw proberen en de laptop start op van de USB en ik krijg de boodschap dat er een driver ontbreekt: Staan alle bestanden dan niet op de USB? Andere oorzaak?
  4. DHZ

    Activering Windows Pro

    Wanneer ik de exe-file open krijg ik volgend scherm: Wanneer ik "Install now" klik krijg ik een keuzemenu: Go online to get the latest updates (recommended) Do not get the latest updates for installation Maar wat ik ook kies, ik krijg even later de boodschap En wanneer ik op "Check compatibility online" klik krijg is de boodschap "We're sorry, this download is no longer available". (Hopelijk niet) einde verhaal?
  5. DHZ

    Activering Windows Pro

    Die mogelijkheid hou ik als tweede optie. Toch bedankt!
  6. DHZ

    Activering Windows Pro

    Dit is wat er verschijnt: In het batterijvak vind ik de product key van Windows 7 Pro: Kan ik hier nog wat mee? Ik hoef niet per sé een Pro versie te hebben. En mocht ik op deze laptop enkel Windows 7 kunnen herstellen, dan is dat eventueel ook goed. Ik zou daar dan wel niet meer op internet kunnen, maar ik heb bepaalde software die op Windows 7 perfect werkte en op Windows 10 niet meer.
  7. Ik heb vorig jaar een refurbished laptop (Dell Latitude E5530, Windows 10 Pro, 8 GB, 64 bits besturingssysteem, x64 processor) LEGAAL gekocht. Echter geen waarborg van de verkoper. De laptop werkt normaal (batterij OK, updates OK, geheugen OK,…) Mogelijk heeft men Windows 10 Pro opnieuw geïnstalleerd om hem “leeg” te maken, maar blijkbaar is er toen iets misgegaan, want op het scherm komt af en toe de melding dat Windows niet geactiveerd is (hoewel de laptop toch duidelijk al een vorig leven heeft gehad met een geldige Windows licentie. (Ik weet wel niet welke Windows versie dat was). Hoe kan ik dit oplossen? Ik lees op het forum dat een upgrade naar Windows 10 met Windows 7/8.1 licentie niet meer mogelijk is vanaf 20/09/2023 (bijdrage Calvus). • De probleemoplosser in “Instellingen – Bijwerken en beveiliging – Activering” kan het probleem niet oplossen • De meer geavanceerde probleemoplosser “Hulp inschakelen bij opnieuw installeren van Windows” geeft aan “de product code voor uw apparaat kan niet meer worden gebruikt om Windows te activeren”. Ik heb mij nog wel niet aangemeld “om contact op te nemen met ondersteuning”. • Ik heb al eens een “goedkope” licentie voor Windows aangekocht, maar nadat ik die code ingaf werkte het activeren ook niet (weet niet meer wat de melding op het scherm was)
  8. DHZ

    Opstartschijf te vol

    Dankuwel! Ik heb nu de update kunnen verbergen, zodat hij voorlopig althans niet meer aangeboden wordt.
  9. DHZ

    Opstartschijf te vol

    Als ik op de link klik in de tekst "From BleepingComputer's tests, you may also have to use Microsoft's Show or Hide Tool to hide the KB5034441 update after running the script, so Windows Update won't keep trying to install the buggy update and display an error." krijg ik steeds de melding "wushoworhide.diagcab kan niet veilig worden gedownload". Is er nog een andere manier om deze update te verbergen, want voorlopig wordt deze nog steeds aangeboden in Windows Update op mijn Windows 10 Home systeem.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.