Ga naar inhoud

superjona

Lid
  • Items

    4.000
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over superjona

  • Verjaardag 28-02-1997

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    België

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Windows 8.1 Pro / Windows 10 Technical Preview
  • Monitor
    Samsung 27 inch 3D 120Hz
  • Moederbord
    ASRock Z77 Pro-3
  • Processor
    Intel Core i5 3570K @ 4,00 GHz
  • Geheugen
    8GB DDR3 Corsair Vengeance LP
  • Grafische Kaart
    Gigabyte Windforce 3X 280X
  • Harde Schijf
    Samsung 840 EVO 128GB
  • Voeding
    Antec HCG400
  • Geluidskaart
    7.1 Onboard
  • Behuizing
    Antec ONE

Contact Info

  • Website URL
    http://www.jonathanmaes.be

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Professionele Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Een SSD is vooral nuttig als opstartschijf in een laptop, omdat dat inderdaad een hoop sneller is en je computer daar ontzettend vlotter van wordt. Voor externe opslag, is dat echter een ander verhaal. Gezien het hier puur gaat om gegevens en niet je besturingssysteem (Windows) bijvoorbeeld, zou ik persoonlijk geen externe SSD aanraden omdat de prijzen hiervan opmerkelijk hoog liggen. Een gewone externe harde schijf lijkt me in dit geval een veel betere optie. Heb je een idee van hoeveel opslag je zou nodig hebben?
  2. Op welke resolutie ben je van plan te gaan spelen? Een RTX 2070 is bijvoorbeeld ruim voldoende voor 1080p of 1440p (of de ultrawide varianten), een RTX 2080 (Ti) zou dan misschien wat te veel van het goede zijn. Zelfs 4K is op een 2070 goed te doen, maar niet op de allerhoogste instellingen.
  3. In dit geval zou het best zijn om een volledig nieuw systeem te nemen, anders gaan sommige van je onderdelen wellicht een bottleneck vormen. De actie van Microsoft om gratis naar Windows 10 up te daten is voorbij, maar bij een nieuw (samengesteld) systeem kan je altijd gewoon een nieuwe Windows 10 licentie aanschaffen. Ben je op zoek naar een kant-en-klare PC of mag het ook een samenstelling zijn?
  4. Een goede M.2 NVMe SSD is inderdaad een hoop sneller dan een 'regulier' SATA-600 exemplaar. Windows opstarten gebeurt in luttele seconden, en het prijsverschil is tegenwoordig ook niet zo heel groot meer.
  5. Dag twijfel, Onze excuses voor het uit het oog verliezen van dit topic. Helaas ben ik de door de examenperiode de laatste tijden wat minder actief geweest, en is deze post uit m'n aandacht geglipt. Ben je nog steeds op zoek naar een gaming pc en zijn bovenstaande gegevens nog accuraat? Indien ja, dan help ik je uiteraard graag verder.
  6. Het tweede toestel is absoluut de betere keuze, aangezien je met een veel snellere en recentere videokaart zit, en hetzelfde verhaal voor de CPU. De rest van de specificaties is ongeveer gelijk. De prijs-prestatieverhouding is uitstekend en hij zal zeker geschikt zijn voor jouw doeleinden. Eventueel kan je het intern geheugen later altijd uitbreiden naar 16 of 32 GB. De tweede laptop is bovendien ook verkrijgbaar met witte toetsenbordverlichting ipv groen voor dezelfde prijs.
  7. Voor normale dagelijkse taken hoef je gelukkig niet zo veel geld uit te geven, voor heel wat minder haal je al een degelijk systeem in huis die meer dan vlot genoeg is voor jouw doeleinden. Dit model van HP doet het qua prijs-kwaliteit uitstekend en past perfect bij je doeleinden. Een mooi 1080p, IPS en mat scherm voor een goede beeldkwaliteit van filmpjes en foto's, een vlotte processor voor dagdagelijkse taken en voldoende werkgeheugen. Er is een SSD van 256 GB aanwezig voor snel opstarten en een vlotte werking van al je programma's. Het scherm is zoals gewenst ook 17 inch grot. We kunnen zeker helpen met het overzetten van mails, daarvoor kun je gewoon een nieuw topic aanmaken in het Windows subforum.
  8. Hey Patrick, Onze excuses voor het late antwoord - ik heb dit topic helaas helemaal uit het oog verloren. Ben je nog steeds op zoek naar een nieuwe laptop?
  9. Je voeding kan nog goed mee voor een zwaarder systeem, wat ik hier bij dit systeem zeker zou overwegen is inderdaad meer RAM-geheugen, aangezien 4 GB echt al wat krap begint te worden. Verder zou ik toch ook sterk aanraden om meteen Windows 10 te installeren op een SSD, wat je een veel vlottere ervaring zal opleveren. Een schone installatie zal inderdaad het beste werken. Heb je een oog op het budget voor de totale upgrade? Het lijkt me verstandiger om te investeren in een nieuw systeem, als je toch je processor en videokaart gaat vervangen. De voeding en de harde schijf kan je eventueel meeverhuizen.
  10. Een SSD zal er zeker en vast voor zorgen dat je PC snel opstart, een gigantisch verschil vergeleken met een traditionele harde schijf. Als je nog hulp nog hebt met de juiste laptop te vinden, helpen we je daar graag bij verder.
  11. Hi Kristof28, Dit is een dubbeltopic, en ik zie dat het andere topic al actief is. Deze zal ik dan even naar de prullenbak verplaatsen.
  12. Het kan gelukkig ook nog wat goedkoper. De reguliere versie van de iPad (2017) is prijs-technisch een stuk interessanter voor jouw doeleinden. De 32 GB versie kost net geen €400, terwijl de versie met 128 GB opslagcapaciteit zo'n honderd euro meer kost.
  13. Normaal gezien zou je ongeveer 70% van het origineel bedrag kunnen vragen per jaar ouderdom, maar ik vermoed dat je voor dit systeem nog 500 kunt vragen. Over een bod van rond de 450 zou ik in ieder geval al beginnen overwegen om het te verkopen.
  14. Heb je al eens gedacht aan de aanschaf van een tablet? De huidige generatie iPads zijn goedkoper geprijsd en zijn redelijk goed afleesbaar in het zonlicht, vrij licht en ideaal voor jouw doeleinden. Goedkopere laptops beschikken meestal over een blinkend scherm wat buiten inderdaad niet zo ideaal is.
  15. Een recente dedicated geluidskaart zal zeker en vast een kwaliteitsverbetering met zich meebrengen. Ik ben jammer genoeg audio-expert, maar je hi-fi opstelling zal absoluut kunnen profiteren van een verbeterde geluidskaart. De ASUS Xonar DGX is een geluidskaart die het een stuk beter dan ingebouwde audio en is bovendien niet erg duur. Normaal gezien heb je ook nog ruimte genoeg op je moederbord om deze kaart te installeren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.