Ga naar inhoud

Sofie_74

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Sofie_74's prestaties

  1. Sinds upgrade naar WIN10 gaat mijn externe harde schijf (te snel) in slaapstand, waardoor ik vaak conflicten krijg in Lightroom (foto's staan op de externe harde schijf) Kan je die slaapstand uitschakelen in WIN10? Rondneuzen op microsoft-pagina's heeft nog geen oplossing aangereikt. Het gaat om een LaCie d2 Quadra 2T Lightroom loopt telkens vast op de voorvertoningscache en telkens net als de schijf in slaapstand gaat of is geweest. Iemand?
  2. Heb je dat probleem op alle locaties in je woning? eventueel signaalversterker overwegen als het niet in heel je woning is? Of toevallig een zendmast in de buurt? Wij wonen helaas "onder de paraplu" van de VRT-zendmast in SPL waar Norkring allerlei signaal uitzend. Afhankelijk van het weer + het uitgezonden signaal hebben we ook mindere of betere Wifi-signaal (en GSM-signaal). Jammer genoeg niet veel aan te doen in ons geval.
  3. Enkele dagen met spanning op de agenda en dus niet veel gesurft Ik denk dat ik deze week maar eens de ASUS N551JK-CN263H ga bestellen. Volgende weekend hopelijk genoeg tijd om die dan gebruiksklaar te maken. Voor mijn oude de geest geeft
  4. Gezien jullie kennis durf ik ook nog te vragen wat naar jullie mening het belangrijkste verschil is tussen: ASUS N551JK-CN263H en de eerder al voorgestelde ASUS N551JX-CN098H Dan vooral uit oogpunt van mijn verwachtingen cfr. het lijstje boven. Enkel de grafische kaart?
  5. Daar heb je een punt... zat zodanig hard te turen op het geheugen dat ik die niet aanwezige HDD uit het oog verloren was! En die 80 Euro verschil is inderdaad ook niet onoverkomelijk! Dank voor de opmerkzaamheid... again...
  6. 6 GB ga ik zeker niet doen. Deze had ik bvb. ook al bestudeerd. Vandaar dat ik naar die 8 GB refereerde maar ander subnummer. http://www.mycom.be/laptops/notebooks/801633/asus-n551jx-cn138h Komt bvb met 256 GB SSD. Komen er minder crashes voor met de SSD-schijven? Wat is dan het opzet, dan je je besturingssysteem en toepassingssoftware op deze schijven installeert en je data opslaat op de traditionele harddisk? Mmmm... even over denken of het 8 GB dan wel 16 GB gaat worden, de andere specificaties lijken echt wel OK te zijn. Dan moet ik maar eens gaan beslissen en bestellen!
  7. Alvast bedankt voor de verwelkomen en zeker ook voor de moeite mijn vraag te beantwoorden. Ik had deze ASUS N551JX al eens van naderbij bekeken, mooi ding Het mag inderdaad wel wat kosten, liever iets duurzaam voor langere tijd dan te snel tegen de grenzen aanlopen. Ik had eerder ook nog de ASUS K555LJ bekeken maar deze biedt maar 6 GB RAM en zou niet uitbreidbaar zijn, wat toch wel jammer is, naar mijn mening zeker voor de Adobe-toepassingen om comfortabel te werken. Had mijn zinnen enigszins gezet op minimum 8 GB. (ik dacht dat de N551JX standaard met 8 GB kwam, maar uitbreidbaar was tot 16 GB?) Wat zijn eigenlijk de voordelen van een SSD schijf? (die ontwikkeling is aan mij voorbij gegaan ) Problemen met de kleurweergave vermijd ik natuurlijk liefst, dus zal het toch in de richting van de ASUS gaan.
  8. Ik ben op zoek naar een nieuwe laptop en heb maar gelijk even jullie vragenlijst overgenomen... en ingevuld Waarvoor heb je een laptop nodig? Dagelijks gebruik, internet, e-mail, MsOffice en vooral mijn hobby fotografie (Photoshop en Lightroom). In mindere mate Adobe Illustratror en Indesign. Niet voor gamen. Wat is mijn budget? - Het mag zeker wat kosten, koop niet zo vaak een nieuwe laptop (huidige gaat 7 jaar mee) Heb ik een voorkeur voor bepaalde merken? - Geen uitgesproken voorkeur. Vorige en huidige laptop Toshiba, maar werkte ook al met ASUS, ACER, HP... Wilde in het huidige gamma van ASUS mijn keuze maken, maar zie door de bomen het bos niet meer! Heb ik al die nieuwe functies nodig? - USB 3 en HDMI wel. Welke schermgrootte heb ik in gedachten? 15 inch of 17 inch, maar aangezien voor fotobewerking meestal aangesloten op extern scherm (via HDMI) volstaat zeker 15.6 inch Heb ik nog randapparatuur nodig? - Alles (draadloos klavier en muis en printer en scanner) zijn nog beschikbaar en worden verder gebruikt. Heb ik nog overige specifieke wensen? - Behalve voldoende krachtige processor en voldoende geheugen (fotobewerking) niet speciaal Woon je in België of Nederland en heb je een specifieke (web)shop in gedachten? - België. Heb al rondgekeken op websites en webshops van de kleine en grote vakhandel en promoties van de minder gespecialiseerde verkoopskanalen. Sta open voor advies. Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.