kape

Website Beheerder
 • Aantal items

  44.940
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  123

Alles dat geplaatst werd door kape

 1. Uitstekend ... dan lezen we hier het resultaat wel.
 2. OK, ESET heeft 5 infecties verwijderd ... nieuwe vraag: krijg je de melding nog op je browserpagina ?
 3. Een printscreen hangt niet in je bericht hierboven ... maar vermits je de scan opnieuw gaat doen is het ook prima om dit in een volgende bericht te hangen.
 4. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Download zoek.exe naar het bureaublad (niet de .zip- of .rar-versie) Wanneer Internet Explorer of een andere browser of virusscanner melding geeft dat dit bestand onveilig zou zijn kun je negeren, dit is namelijk een onterechte waarschuwing. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. chromelook; firefoxlook; Resethosts; InstallerService;s C:\Program Files\TrueKey\Mcafee.TrueKey.InstallerService.exe;f C:\Users\Jeanpaul\AppData\Roaming\SimpleStar;fs C:\Users\Jeanpaul\AppData\Roaming\AVAST Software;fs C:\Program Files\AVAST Software;fs C:\Program Files\WinZip Registry Optimizer;fs C:\Program Files\McAfee;fs C:\ProgramData\AVAST Software:fs emptyfolderscheck;delete startupall; filesrcm; Klik op de knop "More options" en vink nu de onderstaande opties aan. Do a Quick Scan Auto Clean De optie "Scan All Users" staat standaard aangevinkt. Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, de log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
 5. Hou a.u.b. rekening met de opmerkingen die Droske hierboven gemaakt heeft. Indien je in herhaling valt met het plaatsen van quotes of PB's zetten we dit topic stop (oplossing of geen oplossing). Om nog een reactie te geven op het logje dat je geplaatst hebt, mag je nu het volgende uitvoeren. Je Java software is verouderd. Oudere versies hebben lekken die malware de kans geeft om zich te installeren op je systeem. Ga naar Java en download daar de correcte Java versie. Klik op "Gratis Java-download". Ga akkoord met de licentiebepalingen en klik op de button voor de gratis download. Het bestand JavaSetup wordt aangeboden - kies hier voor "bestand opslaan". Sluit alle programma's die eventueel open zijn - zeker je web browser! Ga dan naar Start > Configuratiescherm > Software en verwijder alle oudere versies van Java uit de Softwarelijst. Vink alles aan met Java Runtime Environment (JRE of J2SE of JAVA) in de naam. Klik dan op Verwijderen of op de Wijzig/Verwijder knop. Herhaal dit tot alle oudere versies verdwenen zijn. Na het verwijderen van alle oudere versies, herstart je pc. Klik vervolgens op JavaSetup om de nieuwste versie van Java te installeren. Vink de aangeboden extra's uit en ga dan verder met de installatie.
 6. Ga naar de site van ESET Online Scanner. Kies voor "I want a free one-time scan with ESET Online Scanner”. Klik op "Scan Now". In een apart scherm krijg je de vraag om EsetOnlineScanner te downloaden. Klik op de link van esetonlinescanner_enu.exe en dan start de download automatisch op. Klik op “uitvoeren” van dit bestand esetonlinescanner_enu.exe. Zet een vinkje bij “Download Latest Version of ESET Online Scanner" en klik op "Accept". In het bovenste deel van het keuzescherm klik je op "Enable detection of potentially unwanted applications" en open in het onderste deel de "Advanced settings". Zet een vinkje bij de volgende opties: Enable detection of potentially unsafe applications Enable detection of suspicious applications Scan archives Enable Anti-Stealth technology Clean threats automatically Klik op “Start”. De computer wordt nu gescand. Dit kan best lang duren, heb dus geduld. Je mag het venster sluiten wanneer de scan klaar is. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Dit logje vind je op de locatie C:\Program Files\Eset\EsetOnlineScanner\log.txt
 7. Dat is inderdaad het goede logje ... en hoe staat het nu met de popups op je scherm ?
 8. Dit geeft inderdaad het resultaat dat noodzakelijk was. Er is nog één essentieel probleem opgelost. Maakt dit iets uit in de snelheid (of traagheid) ?
 9. Het valt me op dat je de extra tekst van het script uit het bericht niet hebt toegevoegd bij de scan, zodat de aangegeven items niet verwijderd zijn. Zou je dat nog eens willen uitvoeren, nu mét het script erbij en dan een nieuw logje plaatsen a.u.b. ?
 10. Niet nodig ... we gaan door met de bekende gegevens Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Start zoek.exe nogmaals met het onderstaande script. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. C:\Program Files\Malwarebytes;fs DbxSvc;s C:\WINDOWS\system32\DbxSvc.exe;f MBAMService;s MSDTC;s C:\WINDOWS\System32\msdtc.exe;f C:\Program Files (x86)\Windows Defender Advanced Threat Protection;fs CHRdefaults; [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run];r64 "Malwarebytes TrayApp"=-;r64 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\MBAMService];r64 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\network\MBAMService];r64 C:\WINDOWS\zoek-delete.exe;f C:\zoek_backup;fs C:\ProgramData\Malwarebytes;fs MBAMChameleon;s MBAMFarflt;s MBAMProtection;s MBAMSwissArmy;s MBAMWebProtection;s autoclean; Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, het log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
 11. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Download Zoek.exe naar het bureaublad (niet de .zip- of .rar-versie). Wanneer Internet Explorer of een andere browser of virusscanner melding geeft dat dit bestand onveilig zou zijn kun je negeren, dit is namelijk een onterechte waarschuwing. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. chromelook; firefoxlook; emptyfolderscheck;delete emptyclsid; startupall; filesrcm; De optie "Scan All Users" staat standaard aangevinkt. Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, de log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
 12. Dan is dat vermoedelijk de reden van het verschil in opstartsnelheid dat je vastgesteld hebt
 13. Inderdaad ... zet eens een nieuw logje van RSIT in je volgende bericht ?
 14. Heb je bij het gebruik van Malwarebytes ook gekozen voor het "verwijderen" van de gevonden items ?
 15. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat het verschillende USB-poorten zijn. Je hebt inmiddels 2.0, 3.0 en 3.1 ... en daar zitten wel wat variaties op. Wat mogelijk een invloed zou kunnen hebben op de werking ervan.
 16. Download dan eens opnieuw een cleane versie van Malwarebytes en laat deze even scannen (zonder die externe schijf uiteraard).
 17. Nu nog sporen van Malwarebytes op PC ?
 18. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Start zoek.exe nogmaals met het onderstaande script. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run];r64 "Malwarebytes TrayApp"=-;r64 C:\PROGRAM FILES\MALWAREBYTES;fs [-HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{8B29D47F-92E2-4C20-9EE0-F710991F5D7C}_is1];r64 C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Malwarebytes;fs [-HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{35065F43-4BB2-439A-BFF7-0F1014F2E0CD}_is1];r64 autoclean; Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, het log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
 19. Uitstekend dat je al van de foutmelding verlost ben. Ook wel logisch vermits een aantal besmettingen verwijderd zijn in de voorbije behandeling. Tot slot halen we de geblokkeerde Malwarebytes dan nog weg met een nieuwe run van zoek.exe (zie opdracht in volgende bericht).
 20. Perfect ... hoe staat het nu met de foutmelding uit je startbericht ? Komt het nog steeds voor ?
 21. Download MalwareBytes Anti-Malware bij voorkeur naar het bureaublad. Dubbelklik op mbam-setup-2.0.exe om de installatie van Malwarebytes Anti-Malware te starten. Volg de verdere aanwijzingen, de volledige installatieprocedure kunt u nalezen op de volgende link - Malwarebytes Anti-Malware installeren. Klik vervolgens bovenin het scherm op Scan. Kies vervolgens de Aangepaste scan en klik op Scan nu. Plaats vervolgens een vinkje bij de optie Scan naar rootkits. Selecteer in het rechter venster alle aanwezige harde schijven en partities. Klik vervolgens op de knop Start scan om de aangepaste uit te voeren. Er zal nu gecontroleerd worden op beschikbare updates, klik hier op "Nu bijwerken als er beschikbare updates zijn. De scan wordt nu automatisch gestart,wanneer de scan gereed is en er bedreigingen zijn gedetecteerd krijgt u hier een overzicht van. Wanneer er geen bedreigingen zijn gedetecteerd klikt u na de scan op Bekijk gedetailleerd logboek. Klik vervolgens op de knop Acties toepassen, bij de melding dat uw computer opnieuw opgestart moet worden klikt u op Nee. Klik vervolgens op de knop Bekijk gedetailleerd logboek en klik op de knop exporteer en kies de optie tekstbestand (*.txt). Geef vervolgens een bestandsnaam op voor het opslaan van het logbestand, bijvoorbeeld MBAM Scanlog en klik vervolgens op de knop Opslaan. Dit bestand zal standaard op uw bureaublad worden opgeslagen. MalwareBytes' Anti-Malware logbestand plaatsen Voeg het logbestand wat u zojuist heeft opgeslagen als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden in Malwarebytes Anti-Malware bij Historie > Programmalogboeken) Wil je meer uitleg - in beeld en geluid - over de werking van Malwarebytes, bekijk dan onze eigen PCH-video hier.
 22. Download AdwCleaner by Xplode naar het bureaublad (verwijder eerst eventuele aanwezige oudere versies van deze tool op je PC, zodat je nu de meest recente database van AdwCleaner kan gebruiken). Als de link naar AdwCleaner niet werkt, probeer dan deze link. De download start automatisch na enkele seconden. Sluit alle openstaande vensters. Dubbelklik op AdwCleaner om hem te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Klik op Scan (Engelse versie) of Scannen (Nederlandstalige versie) Mocht u gevonden items willen behouden, verwijder deze dan nu uit het lijstje. Klik vervolgens op Clean (Engelse versie) of Verwijderen (Nederlandstalige versie) Klik bij popup-scherm "AdwCleaner Herstart" op OK Nadat de PC opnieuw is opgestart, opent meestal onmiddellijk een logfile van AdwCleaner. Anders is het logfile hier terug te vinden C:\AdwCleaner\.... Logbestand plaatsen Voeg de logbestandjes met de naam AdwCleaner[s*].txt en AdwCleaner[C*].txt uit de map C:\AdwCleaner\... als bijlagen toe aan het volgende bericht. (*) staat voor een getal. Staan er meerdere, kies dan dit met het hoogste getal. Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier. Meer informatie vind je in de handleiding.
 23. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Start zoek.exe nogmaals met het onderstaande script. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. C:\Users\Dell\Downloads\FRST64.exe;f C:\WINDOWS\SysNative\tasks\AutoPico Daily Restart;fs C:\WINDOWS\SysNative\tasks\R@1n-KMS\Windows64Professional;fs C:\Program Files\KMSpico;fs C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\KMSpico;fs C:\Users\Dell\Downloads\JRT.exe;f C:\Users\Dell\Downloads\JRT (1).exe;f C:\Users\Dell\Downloads\OTL (2).exe;f C:\Users\Dell\Downloads\OTL (1).exe;f C:\Users\Dell\Downloads\OTL.exe;f CHRdefaults; autoclean; Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, het log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
 24. Je kan eens kijken of Home Basic dit programma toch niet ergens (verstopt) aan boord heeft. Typ onderaan in de zoekbalk eens snipping tool ... en laat dan eens weten of je daarmee iets gevonden hebt op de PC ?
 25. Het logje in je bericht is niet van Malwarebytes (zoals aangegeven), maar van RSIT. Maar goed ... dan gaan we door met de gegevens die dit opgeleverd heeft. Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet. Download zoek.exe naar het bureaublad (niet de .zip- of .rar-versie) Wanneer Internet Explorer of een andere browser of virusscanner melding geeft dat dit bestand onveilig zou zijn kun je negeren, dit is namelijk een onterechte waarschuwing. Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten. Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren. Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster: Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem. C:\Windows\KMS-R@1n.exe;f Service KMSELDI;s C:\Program Files\KMSpico;fs CHRdefaults; C:\_OTL;fs C:\FRST;fs emptyfolderscheck;delete startupall; filesrcm; Klik op de knop "More options" en vink nu de onderstaande opties aan. Do a Quick Scan Auto Clean De optie "Scan All Users" staat standaard aangevinkt. Klik nu op de knop "Run script". Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is). Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, de log verschijnt dan alsnog. Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage. Zoek.exe logbestand plaatsen Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.) Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.