Taakomschrijving medewerkers PC Helpforum.

Algehele omschrijving

Bestuurder PCH vzw
Bestuurders maken deel uit van de Raad van Bestuur van de VZW en staan in voor het juridisch beleid van de VZW. Voorzitter van PC Helpforum vzw en eigenaar van de website is Karel, die als bestuurder ook actief is bij het oplossen van problemen én instaat voor het “technisch beheer” van de website en de implementatie van de forumsoftware. Leen is binnen de VZW secretaris en penningmeester.

Website Beheerder
De Website Beheerder staat in voor het “dagelijks beheer” van de website, de controle op de inhoud ervan en het begeleiden van het volledige team van medewerkers van PCH. Bovendien draagt hij ook bij tot het oplossen van problemen in alle forumonderdelen van de website. Samen met de Website Admins, zorgt hij ook mee voor het oplossen van problemen in de “backoffice” van PCH. Hij is ook aanspreekpunt voor site-gerelateerde vragen.

Supervisors
Supervisors zijn bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan ze denken dat ze deze kunnen oplossen. In deze functie staan zij – in overleg met Website Beheerder en Website Admins – ook in voor de coördinatie en begeleiding van alle andere medewerkers. Ze zijn moderator in alle forumonderdelen. Ze zijn een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.

VIP PC Web Plus
VIP PC Web Plus zijn vertegenwoordigers van het Nederlandse forum "PC Web Plus", waarmee wij een samenwerking hebben afgesloten om onze gebruikers en de gebruikers van PC Web Plus nog beter te kunnen helpen. In deze functie zijn ze bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan ze denken dat ze deze kunnen oplossen. Ze zijn moderator in alle forumonderdelen. Ze zijn een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.

Super Moderators
Super Moderators zijn bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan ze denken dat ze deze kunnen oplossen. Ze begeleiden ook moderators en medewerkers in hun functie en staan ze bij waar nodig. Ze zijn moderator in alle forumonderdelen. Ze zijn een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.

Moderators
Moderators zijn actief in alle of specifieke forumonderdelen. Deze mensen zijn er om de site in de gaten te houden en om mensen te helpen en alle vragen op te lossen. Zij hebben de rechten om topics te verplaatsen, te verwijderen en aan te passen.

Medewerkers
Medewerkers zijn personen die op vaste basis problemen en vragen helpen oplossen en als aanspreekpunt dienen voor vaste hulp. Zij maken deel uit van het team van PC Helpforum en zijn actief in alle of specifieke forumonderdelen.

Ervaren Lid
Personen die op losse basis problemen en vragen helpen oplossen. Zij maken geen deel uit van het vaste team medewerkers van PCH.Uitgewerkt per staflid

Karel BeuckelaereKarel is stichter, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van PC Helpforum vzw. Hij verzorgt alle technische aspecten van de site en de implementatie van de forumsoftware. Zijn er dus foutjes in de website zelf dan dient dit bij Karel gemeld te worden. Aanvragen voor nieuwe forumonderdelen kunnen bij Karel of KAPE worden ingediend. Dit wordt dan door beiden besproken en geëvalueerd. Karel doet ook de financiële zaken van PC Helpforum vzw, evenals het reclamebeleid.


Leen
Leen is bestuurder, secretaris en penningmeester van PC Helpforum vzw. Op de website heeft ze geen actieve functie.


Tom
Tom is bestuurder van PC Helpforum vzw en vervult enkele taken achter de schermen. Hij is geen direct aanspreekpunt op de website en is daardoor ook weinig aanwezig op de website zelf.


KAPE
KAPE is “Website Beheerder” op PC Helpforum en beheert alle berichten en alle forumonderdelen. Hij begeleidt ook het volledige PCH Team en stuurt hen bij waar nodig. Daarnaast helpt KAPE op het forum gewoon mee om PC-problemen op te lossen en is hij één van de experten van “Spyware- en virus-bestrijding”. Hij helpt ook mee als adviseur voor de VZW.


Kweezie wabbit
Kweezie wabbit is “Supervisor”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. In deze functie staat hij – in overleg met de Website Beheerder – ook in voor de coördinatie en begeleiding van alle andere medewerkers. Hij is moderator in alle forums. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.Jion
Jion is “Supervisor”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. In deze functie staat hij – in overleg met de Website Beheerder – ook in voor de coördinatie en begeleiding van alle andere medewerkers. Hij is moderator in alle forums. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Maxstar
Maxstar is "VIP PC Web Plus". Hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. In deze functie staat hij – in overleg met beheerders en site admin – ook in voor de coördinatie en begeleiding van alle andere medewerkers. Hij is moderator in alle forums. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Abbs
Abbs is "VIP PC Web Plus". Hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen, maar is vooral een malwarespecialist. Hij is moderator in alle forums. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Dasle
Dasle is een “super moderator”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook moderatoren en medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Mako
Mako is een “super moderator”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook moderatoren en medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


superjona
Superjona is een “super moderator”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook moderatoren en medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Juisterr
Juisterr is een “super moderator”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen, met een specialisatie voor malwareproblemen. Hij begeleidt ook moderatoren en medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Clarkie
Clarkie is een “super moderator”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook moderatoren en medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


iEscape
iEscape is een “super moderator”, zij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan zij denkt dat zij deze kan oplossen. Zij begeleidt ook moderatoren en medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig. Zij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Asus
Asus is een “super moderator”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook moderatoren en medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Stegisoft
Stegisoft is een “super moderator”, hij is bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook moderatoren en medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig. Hij is een aanspreekpunt voor vragen van gebruikers, maar niet voor site-gerelateerde vragen.


Smeenk
Smeenk is een algemene moderator met een speciale aandacht voor malwareproblemen. Het is dan ook enkel in deze materie dat hij actief is op het forum bij het oplossen van vragen en ondersteunen van de andere malwarehelpers.


Passer
Passer is een algemene moderator, hij is dus bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig.


Emphyrio
Emphyrio is een malwarespecialist en een algemene moderator, hij is dus bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig.


Hensyr
Hensyr specialiseert zich in het omzetten van onderwerpen en handleidingen in videofilmpjes als onze video-medewerker.


Captain Kirk
Captain Kirk is een algemene moderator, hij is dus bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen. Hij begeleidt ook medewerkers in hun functie en staat ze bij waar nodig.


Thedarkness

Thedarkness is een algemene medewerker, hij is dus bezig op het gehele forum met het oplossen van vragen waarvan hij denkt dat hij deze kan oplossen.