Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

De verbinding werd geherinitialiseerd


  • Log in om te reageren
21 reacties op dit onderwerp

#1 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 04 januari 2010 - 18:31


Hey beste mensen,

Ik heb 2 jaar met een HP pavilion gewerkt op een draadloos netwerk en dat zonder problemen. Sinds kort heb ik nu een Packard Bell easynote LJ65.

Na opstarten van de laptop kan ik steeds enkele minuten surfen vooraleer alles lijkt vast te lopen. Na een tijdje kan ik geen site meer bezoeken en krijg ik steeds de melding:

"de verbinding werd geherinitialiseerd"

Als ik mijn oude laptop opstart, kan ik op die laptop wel probleemloos surfen. Ik vermoed dat er dus een probleem is met mijn nieuwe laptop, maar wat?

Wat ik gevonden heb om het te verhelpen (want ik ben een aardige leek) is dat als ik de wifi kaart bij apparaatbeheer uitschakel en weer inschakel (tot soms 3 maal toe) ik nadien wel de hele tijd kan surfen. Vreemd lijkt me dit ! Natuurlijk, als ik even wegga (screensaver) of ik sluit even af heb ik opnieuw hetzelfde probleem.

Aan wat ligt dit denken jullie ?

THX !

#2 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25726 berichten

Geplaatst 05 januari 2010 - 11:11

Ik heb wel geen ervaring met Vista maar kan je eens kijken hoeveel draadloze netwerken er te zien zijn in het netewerkcentrum?
Als er meerdere zijn, selecteer dan jouw netwerk en dan moet je ergens kunnen aanvinken dat enkel dit met netwerk mag verbonden worden. De andere netwerken moet je verwijderen.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#3 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 05 januari 2010 - 18:13

Er zijn meerdere netwerken beschikbaar, maar hij is wel duidelijk met het mijne verbonden. Het lukt dus alleen met 3 tot 4 keer via apparaatbeheer de wifi uit en in te schakelen. Geen pretje als je net aan het chatten bent of snel aan de slag wilt. Echt bizar... niemand ervaring met deze melding of situatie ?

#4 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25726 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 10:15

Staat er niet ergens een optie om regelmatig automatisch te scannen naar nieuwe netwerken?
Schakel die optie uit.
Als die optie aanstaat, gaat het systeem bij elke scan proberen te verbinden met het netwerk dat het sterkste signaal heeft.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#5 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 16:43

Ik heb zowiezo het sterkste signaal... ik begrijp er helemaal niks van. Als ik mijn probleem 'google' kom ik 600 hits en evenveel tips tegen waar ik niks met ben. Jammer.

#6 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 20:18

waar zou ik die optie van het scannen vinden ?

#7 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 07 januari 2010 - 04:39

Ga naar netwerkcentrum
Klik nu op netwerkverbinding beheren.
Dubbelklik nu op draadloos verbinding
Klik op eigenschappen van draadloos netwerk
Daar staat het.
Standaard is dit:
Automatisch verbinding maken wanneer dit netwerk binnen bereik is.
De rest moet uitgevinkt zijn.

Voor vista moet je dit wel zo instellen:

Netwerkcentrum
Klik bovenaan op aanpassen
Geef in vakje de naam van de router
Vink particulieren aan.
Klik volgende en dan sluiten

Klik onderaan op:
Netwerkdetectie: ingeschakeld
Bestand delen: ingeschakeld
Openbare mappen: ingeschakeld
Wachtwoord: uitgeschakeld
Klik op draadloos netwerk beheren
Klik op de modem
Klik op verbinding indien aanwezig.
Sluiten

#8 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 08 januari 2010 - 06:33

da's correct...
hij lijkt ook niet meer te reageren als ik enkele minuten niet op de pc werk vb. filmpje bekijk en nadien wil verder surfen, dan doet het zich voor
geraak er niet aan uit

#9 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25726 berichten

Geplaatst 08 januari 2010 - 13:52

Het kan ook zijn dat het systeem je netwerkkaart "uitschakelt" in bepaalde omstandigheden om energie te sparen.
Meestal kan je een dergelijk optie vinden in de eigenschappen van de draadloze kaart.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#10 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 10 januari 2010 - 14:47

Ja, daar heb ik ook al eens aan gedacht. Er staat zowel op accu als op nestroom, maximale prestatie. Dus daar ligt het niet aan denk ik? Het is wel zo dat ik steeds opnieuw de kaart moet uit- en inschakelen na even niet op de pc te hebben gewerkt... of bij het opstarten. Wat ik ook soms voorheb: als ik via http://192.168... de eigenschappen van de router bekijk, dan zie ik soms de instellingen van mijn vorig internetabonnement. Dus vb spbx@xtremeadsl.be terwijl ik nu adsl van belgacom heb.

Bewerkt door ginobili, 10 januari 2010 - 15:11.
-


#11 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25726 berichten

Geplaatst 11 januari 2010 - 06:24

Als de pc in stand-by of slaapstand gaat, schakelt de wireless zichzelf uit en bij het "ontwaken" moet je de wirelass manueel weer aanzetten.

"Maximale prestatie" wil niet zeggen dat op je netwerkaart zelf de energie spaarfunctie is uitgeschakeld. Controleer toch maar bij de eigenschappen van de kaart.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#12 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 11 januari 2010 - 17:56

Via app.beheer en dan eigenschappen van de wifi-kaart staat het vakje afgevinkt van de computer mag dit afzetten om energie te besparen. Dus wat is er meer?

Mocht de wifi uitgeschakeld worden, zou dat lampje niet uitgaan met het antennesymbooltje op mn keyboard?

Ik word gek van alle mogelijke problemen... zonder dat het betert :) toch bedankt voor de antwoorden!

#13 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25726 berichten

Geplaatst 12 januari 2010 - 15:09

Kijk nogmaals bij de eigenschappen van de draadloze verbinding.
Als het vakje is aangevinkt bij "laat windows mijn verbinding behereen" mag je dit uitvinken en dan kan je zelf alle instellingen voor het netwerk (ssid, wep of wpa keys, ...) ingeven.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#14 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 12 januari 2010 - 18:14

Waar exact vind ik dat "vakje"... ik vind het niet
en wat zou ik dan zelf moeten ingeven ?
Sorry voor het troublen, maar het is echt niet aangenaam werken zo :)

#15 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 13 januari 2010 - 05:08

Welke serie nummer staat aan de onderkant van de laptop?

#16 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 14 januari 2010 - 17:10

Lxb550x0079211b5541601 sn

#17 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 15 januari 2010 - 00:36

Installeert de driver opnieuw want je hebt een snelle draadloos netwerkkaart.

#18 ginobili

ginobili

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 11 berichten

Geplaatst 15 januari 2010 - 18:56

het leek even opgelost... maar dan laat ik mn pc 2 minuten staan of bvb 2 minuten enkel maar op msn ipv te surfen én het is weer van dat ?

IK BEGRIJP ER NIKS VAN, nergens zie ik sliders of dergelijke die te maken hebben met het afzetten van mijn kaart of dergelijke !

#19 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27427 berichten

Geplaatst 15 januari 2010 - 20:06

Ga naar Start
Klik op configuratiescherm
Klik op netwerkverbindingen (verbinding bij vista).
Klik rechts op de Lan- of draadloze verbinding en dan met rechtermuisknop op eigenschappen.
Klik vervolgens op internetprotocol versie 4 en met rechtermuisknop op eigenschappen.
Ga onderaan naar DNS-servers
Voor belgacom zijn die respectievelijk
195.238.2.21 en 195.238.2.22

#20 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25726 berichten

Geplaatst 16 januari 2010 - 02:13

Die DNS instellingen moeten eigenlijk in de router worden ingegeven en op de pc in het IP4 protocol moet "ip adres verkrijgen" en "DNS" op automatisch staan.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!