Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Problemen bij installeren nieuwe grafische kaart op dell Studio XPS


  • Log in om te reageren
16 reacties op dit onderwerp

#1 roelgeu

roelgeu

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 11:58


Hallo!

Ik heb een nieuwe grafische kaart en voeding gekocht om in mn pc te steken. De pc is een dell studio XPS met standaard HD4350 grafische kaart. De nieuwe kaart is een Sapphire radeon HD4870 vapor-X. De bijgekochte compartementele voeding is een MaxInPower PSMIP525CD van 300 watt.

Ik steek de kaart in men pc (waar de oude kaart zat) en ook de voeding (op een ruimte die open was onder de dvd brander). Ik sluit op beide uitgangen van de kaart een PCI-express kabel aan en steek deze in de voeding (ook van die blauwe PCI-express uitgangen). Ik steek de voeding in het stopcontact. Ik zet mijn PC op en hoor een biep. Het scherm blijft leeg. Op de kaart brand een rood lampje dat aangeeft dat de kaart geen 12v stroom trekt.

Weten jullie waar het probleem kan liggen?

Bewerkt door roelgeu, 06 januari 2010 - 12:05.


#2 Destke

Destke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 373 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 12:18

Misschien is je voeding wel te zwak :)

#3 roelgeu

roelgeu

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 12:21

Dat was ook mijn gedacht. Maar zou 300 watt enkel en alleen voor de kaart dan niet voldoende zijn? Of op zn minst: gewoon om ff de pc op te starten ook niet? Het stomme is: ik heb ze via pixmania gekocht en ze werd als 'ideale combinatie' met de grafische kaart aangegeven. Als ze dan niet voldoet, dan stuur ik ze zo snel mogelijk terug.

het probleem is volgens mijn 1 van de drie:
1) de voeding is stuk of te zwak
2) de grafische kaart is stuk geleverd
3) mijn moederbord herkent de kaart niet (al zie ik de koeling op de kaart wel draaien)

Bewerkt door roelgeu, 06 januari 2010 - 17:04.


#4 Destke

Destke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 373 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 14:28

Kan je misschien een zwaardere voeding van iemand lenen om te testen.

#5 roelgeu

roelgeu

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 15:35

Kan je misschien een zwaardere voeding van iemand lenen om te testen.


Ik hoop dat ik iemand vind.

#6 VanHeckske

VanHeckske

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 6 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 16:41

Die grafische kaart is best zwaar é, qua vermogen....je hebt wss min 600 watt nodig.

Ik heb een nvidea 9800 gtx + ... en een voeding van 650 watt .

+++De HD4850 heeft al laten zien het op te kunnen nemen tegen de Geforce 9800GTX. Volgens de reviewers presteert de HD4870 op zijn beurt beter dan de komende Geforce 9800GTX+.+++

+++De rekenkracht zou op 1,2TFlops liggen terwijl de kaart toch maar 160W trekt.+++

Ik ben niet zeker...maar probeer eens ene zwaardere voeding...of start eens op zonder grafische kaart.

Heb je trouwens je oude drivers al verwijderd ?

#7 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 16:55

Voeding is in dit geval zeker te zwak.
Nu een voeding van 600 watt is ook wel overdreven als je geen crosfire gaat draaien.
500 watt in dit geval zou meer dan voldoende moeten zijn.
Wat die 4870 kaart betreft die presteerd inderdaad HEEL goed,ik heb die namelijk ook en ik kan alle game's op MAX spelen.
Ik ben in afwachting van de levering van een 5870 kaart maar is helaas nog steeds niet toegekomen.:sad

Bewerkt door Jean-Pierre, 06 januari 2010 - 17:05.


#8 roelgeu

roelgeu

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 17:09

Als ik jullie antwoorden lees, merk ik dat de voeding het probleem is allicht. Wat betreft de drivers: Ik heb de oude drivers niet verwijderd, maar dat zou ik pas doen als ik de nieuwe kaart erin gestoken heb en mn pc opgestart krijg. Het zit zo: zolang die nieuwe kaart niet werkt, steek ik steeds mn oude terug en dan is het handig als ik nog drivers heb ook:-)

Maar is het niet vreemd dat mn pc zelfs niet opstart met die te zwakke voeding? Het totaal aan voeding in mijn pc is 350 (standaard) + 300 (compartementeel voor enkel grafische kaart)

wat de kaart betreft: het is de 1GB versie en niet de 2GB (maar dat zal voor mijn probleem niet veel uitmaken wrs)

Bewerkt door roelgeu, 06 januari 2010 - 17:15.


#9 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 17:19

Mischien een domme vraag maar heb je de kaart zelf voorzien van voeding?
Deze heeft namelijk 2x6 pins pci-e aansluiting nodig vanuit de voeding rechtstreeks die je op de kaart zelf moet aansluiten.

#10 roelgeu

roelgeu

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 17:20

Jaja, ik heb in elk van de 2 pci uitgangen aan de kaart een kabel gestoken en dan recht in mijn voeding (ook met pci uitgang).

Bewerkt door roelgeu, 06 januari 2010 - 17:28.


#11 VanHeckske

VanHeckske

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 6 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 17:25

Hmmm, start je pc eens op zonder enige kaart erin, normaal moet je je drivers verwijderen voor je die nieuwe kaart erin steekt .

---------- Post toegevoegd om 17:25 ---------- Vorige post was om 17:24 ----------

Voeding is in dit geval zeker te zwak.
Nu een voeding van 600 watt is ook wel overdreven als je geen crosfire gaat draaien.
500 watt in dit geval zou meer dan voldoende moeten zijn.
Wat die 4870 kaart betreft die presteerd inderdaad HEEL goed,ik heb die namelijk ook en ik kan alle game's op MAX spelen.
Ik ben in afwachting van de levering van een 5870 kaart maar is helaas nog steeds niet toegekomen.:sad


Maja, ik kon die voeding goekoop krijgen via via, dusja, kan ik niet late ligge é :-)

Bewerkt door VanHeckske, 06 januari 2010 - 17:26.
typfout


#12 Destke

Destke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 373 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 19:49

Als ik jullie antwoorden lees, merk ik dat de voeding het probleem is allicht. Wat betreft de drivers: Ik heb de oude drivers niet verwijderd, maar dat zou ik pas doen als ik de nieuwe kaart erin gestoken heb en mn pc opgestart krijg. Het zit zo: zolang die nieuwe kaart niet werkt, steek ik steeds mn oude terug en dan is het handig als ik nog drivers heb ook:-)

Maar is het niet vreemd dat mn pc zelfs niet opstart met die te zwakke voeding? Het totaal aan voeding in mijn pc is 350 (standaard) + 300 (compartementeel voor enkel grafische kaart)

wat de kaart betreft: het is de 1GB versie en niet de 2GB (maar dat zal voor mijn probleem niet veel uitmaken wrs)


300+300, heb je dan 2 voeding fzow?

#13 roelgeu

roelgeu

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 21:06

Ik heb de standaard voeding in mijn pc die dell heeft geinstalleerd. Op dit moment dient deze voeding voor alles (350w). Maar nu ik een nieuwe grafische kaart ga installere, is dat niet meer voldoende. Daardoor heb ik die 300 watt voeding gekocht (deze is zo groot als een cd lezer ongeveer). Deze steek ik op de plaats waar er eventueel ook een 2de cd lezer kan gestoken worden. Daar koppel ik dan mijn grafische kaart op aan. Snap je wat ik bedoel? Is dit dan genoeg eigenlijk?

#14 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 21:17

Waar haalt die extra voeding dan zijn stroom vandaan?

#15 roelgeu

roelgeu

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 7 berichten

Geplaatst 06 januari 2010 - 21:18

Die steekt ook in het stopcontact he. Snap je wat ik bedoel met die voedingen?

#16 Destke

Destke

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 373 berichten

Geplaatst 07 januari 2010 - 01:58

Die steekt ook in het stopcontact he. Snap je wat ik bedoel met die voedingen?


Ja en ik vind het nogal een dom idee. Maar goed dat kan aan mij liegen. Ik weet ook niet of het goed is van 2 voedingen te hebben.

Ik denk het niet :)

Bewerkt door Destke, 07 januari 2010 - 12:33.


#17 VanHeckske

VanHeckske

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 6 berichten

Geplaatst 07 januari 2010 - 12:25

Ja en ik vindt het nogal een dom idee. Maar goed dat kan aan mij liegen. Ik weet ook niet of het goed is van 2 voedingen te hebben.

Ik denk het niet :)


Ik vind da idd ook maar raar.
denk wel dat daar je probleem zit....




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!