Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

geen verbinding met de externe host, Primaire DNS-server


  • Log in om te reageren
34 reacties op dit onderwerp

#1 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 06 juli 2010 - 11:22


Beste forummers,

Ik zit reeds een tijdje met hetzelfde terugkerende internetprobleem vast. Ik heb enkel lokaal internet, zowel bij mijn ethernet adapters als bij mijn draadloos internet-USB (ik heb dus een desktop en de modem is een Linksys by the way :-))

Als ik "probleem oplossen" laat draaien om te zoeken wat de foutmelding is, geeft hij volgende foutmelding: "'Er kan geen verbinding worden gemaakt met de externe host, Primaire DNS-server(192.168.2.*)"

Volgens mij is het een soort ingewikkeld conflict tussen mijn internet en de router ofzo?

Mijn broer heeft enkele malen de router en modem opnieuw geïnstalleerd en ik had terug internet voor enkele dagen (soms slechts 2, soms langer).

Ik ben niet heel ervaren met netwerk, maar ik heb al zoveel geprobeerd van mogelijke oplossingen op google dat ik er vol van zit.

Ik hoop dat iemand van jullie mij van mijn internetprobleem voorgoed kan verlossen!

Groetjes Dries!

Noot: hieronder volgt nog een printscreen van ipconfig/all in cmd.

---------- Post toegevoegd om 12:22 ---------- Vorige post was om 12:08 ----------

Microsoft Windows [versie 6.0.6000]
Copyright © 2006 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden.
C:\Users\Dries>ipconfig/all
Windows IP-configuratie
Hostnaam . . . . . . . . . . . . : PC_van_Dries
Primair DNS-achtervoegsel . . . . :
Knooppunttype . . . . . . . . . . : hybride
IP-routering ingeschakeld . . . . : nee
WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee
Adapter voor draadloos LAN Draadloze netwerkverbinding:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Belkin Play Wireless USB Adapter
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 94-44-52-20-AD-45
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::d87a:85b3:9902:e033%14(voorkeur)
IPv4-adres. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.104(voorkeur)
Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease verkregen . . . . . . . . . : dinsdag 6 juli 2010 11:12:02
Lease verlopen. . . . . . . . . . : woensdag 7 juli 2010 11:12:02
Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 194266194
DNS-servers . . . . . . . . . . . : 195.238.2.21
195.238.2.22
NetBIOS via TCPIP . . . . . . . . : uitgeschakeld
Ethernet-adapter LAN-verbinding 2:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Compatible Fast Ethernet Adapter #2
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-19-DB-40-68-33
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::4139:3066:cb93:1963%12(voorkeur)
IPv4-adres. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.101(voorkeur)
Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease verkregen . . . . . . . . . : dinsdag 6 juli 2010 11:15:34
Lease verlopen. . . . . . . . . . : woensdag 7 juli 2010 11:15:34
Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 301996507
DNS-servers . . . . . . . . . . . : 195.238.2.21
195.238.2.22
NetBIOS via TCPIP . . . . . . . . : uitgeschakeld
Tunnel-adapter LAN-verbinding*:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : isatap.{18A88FBF-6C94-4CDF-B051-60E1432E44C7}
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : nee
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.104%15(voorkeur)
Standaardgateway. . . . . . . . . :
DNS-servers . . . . . . . . . . . : 195.238.2.21
195.238.2.22
NetBIOS via TCPIP . . . . . . . . : uitgeschakeld
Tunnel-adapter LAN-verbinding* 6:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : isatap.{55B54CDC-4051-4E2B-9CA7-C9948C5C155D}
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : nee
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.101%13(voorkeur)
Standaardgateway. . . . . . . . . :
DNS-servers . . . . . . . . . . . : 195.238.2.21
195.238.2.22
NetBIOS via TCPIP . . . . . . . . : uitgeschakeld

#2 Vortex

Vortex

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 65 berichten

Geplaatst 06 juli 2010 - 14:42

Je DNS server zorgt voor de omzetting van een url (bv. www.eenbepaaldesite.be) naar een IP adres zodat de computer kan connecteren. In privé omgevingen is je lokale router of de DNS server van de provider meestal diegene die dit doet. Bij jouw instellingen zie ik de DNS servers van Belgacom staan, dus ik vermoed dat je een ADSL abonnement hebt? Normaalgezien zou dit dan ook moeten werken.

Als je in een webbrowser een URL tikt (www.google.be); werkt dit dan? En indien niet, probeer dan eens het IP adres van google in te geven in de adresbalk (bv. 74.125.77.99). Als het lukt met het IP adres maar niet met de URL, dan is er inderdaad een probleem met de DNS servers.

Je kan dit oplossen door zelf een DNS server te specifieren door:
1) Start >> Control Panel (configuratiescherm) >> Netwerkverbindingen
2) Kies de gepaste verbinding (draadloos of bekabeld) en klik rechts op het icoontje, kies Properties (eigenschappen)
3) Kies uit het lijstje het item genaamd "Internet Protocol (TCP/IP)" - meestal het laatste in de lijst - en dubbelklik
4) Onderaan vul je bij DNS servers zelf het IP adres van een DNS server in: bv. 4.2.2.2 of één van de IP adressen die je hier vindt.
5) Klik OK om te sluiten, vorige kadertje ook OK.

Test nu of je kunt surfen op URL en laat even weten hoe het loopt.

#3 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 06 juli 2010 - 17:45

Hey Vortex,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb inderdaad Belgacom ADSL en heb ook reeds geprobeert een IP-adres als URL in te geven zonder succes.

Ik heb wel nog nooit geprobeert om handmatisch een DNS te laten toekennen en weet dan ook niet goed welke DNS ik zou moeten kiezen uit jouw link, welke kan je me aanraden?

En moet ik dan ook een bepaald IP adres (en subnetmasker en standaardgateway) toekennen of enkel en alleen een DNS?

Groetjes Dries

#4 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 06 juli 2010 - 17:53

Gebruikt de open DNS
208.67.222.222
208.67.220.220

Ofwel de orginele Belgacom DNS

195.238.2.21
195.238.2.22

#5 Vortex

Vortex

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 65 berichten

Geplaatst 06 juli 2010 - 18:06

Effe voor alle duidelijkheid: kan je surfen met die pc of niet?

Indien niet probeer het volgende eerst eens:
1) Start >> Uitvoeren (run) >> cmd
2) Typ "ipconfig /release" en daarna "ipconfig /renew"
>>> Krijg je een IP-adres? Kan je nu surfen? En wat is nu het resultaat van het commando "ipconfig /all"?
Kan je dit even nakijken? Daarna gaan we verder met het DNS verhaal.

Om echter nu al op je vraag te antwoorden: het maakt niet echt uit welke DNS-server je kiest zolang we deze maar niet permanent gaan blijven gebruiken is er geen probleem. Het IP-adres en de default gateway zou normaal gezien automatisch (via DHCP) moeten toegekend worden (net zoals een werkzame DNS-server normaalgezien :)) en daar moet je dus niks aan wijzigen.

#6 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 06 juli 2010 - 23:25

Ik zal morgenvroeg a.s.a.p. deze DNS nummers ingeven alsook deze cmd opdrachten!

En om wat duidelijker te zijn: Neen ik kan niet surfen op eender welke site :) , en het blauwe schildje (wat normaal bij je werkbalk om netwerk aan te geven staat, is verdwenen, er staat niets) -> met andere woorden wordt er dus geen internet tot stand gebracht maar wordt er wel een apparaat herkent neem ik aan?

Alvast bedankt voor jullie hulp!
Groetjes Dries

#7 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 07 juli 2010 - 10:41



Helaas! Het handmatig invoeren van de DNS geeft min of meer dezelfde foutmelding:
"Er kan geen verbinding met externe host DNS-server (195.238.2.21) gemaakt worden. De externe host is door netwerkcontrole gepingd maar er is geen antwoord ontvangen."

Ik heb dus op zowel de adapters als op draadloos al de verschillende DNS adressen eens ingegeven:bawling:

hieronder dan de cmd opdrachten (ipconfig/release en ipconfig/renew) die ik eerder had ingegeven:

C:\Windows\system32>ipconfig/release
Windows IP-configuratie

Adapter voor draadloos LAN Draadloze netwerkverbinding:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::d87a:85b3:9902:e033%14
Standaardgateway. . . . . . . . . :
Ethernet-adapter LAN-verbinding 2:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::4139:3066:cb93:1963%12
Standaardgateway. . . . . . . . . :
Tunnel-adapter LAN-verbinding*:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.104%15
Standaardgateway. . . . . . . . . :
Tunnel-adapter LAN-verbinding* 6:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.101%13
Standaardgateway. . . . . . . . . :
C:\Windows\system32>ipconfig/renew
Windows IP-configuratie

Adapter voor draadloos LAN Draadloze netwerkverbinding:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::d87a:85b3:9902:e033%14
IPv4-adres. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.104
Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1
Ethernet-adapter LAN-verbinding 2:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::4139:3066:cb93:1963%12
IPv4-adres. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.101
Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1
Tunnel-adapter LAN-verbinding*:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.104%15
Standaardgateway. . . . . . . . . :
Tunnel-adapter LAN-verbinding* 6:
Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:


Nog andere suggesties die mijn probleem misschien kunnen verhelpen?
Groetjes Dries!

#8 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 07 juli 2010 - 10:59

Welke router hebt je?
Linksys type?
Je ziet dat onderaan de router.

#9 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 07 juli 2010 - 14:42

De router is een WRT150N Wireless-N (home router) van Linksys en

de modem is een Linksys ADSL modem (type AM200-Annex A)

#10 Vortex

Vortex

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 65 berichten

Geplaatst 07 juli 2010 - 19:32

Wat heel vreemd is, is dat je een IP adres krijgt van de DHCP server, maar geen DNS server adres.
Wat staat er vermeld bij "Start >> Configuratiescherm >> Netwerkverbindingen" en dan je lokale LAN adapter? Of je WLAN adapter?
En wat geeft volgende opdracht in command (Start >> run >> cmd):
tracert 209.85.229.136
Als je niet verder dan 1 hop geraakt, wil dit zeggen dat er een probleem is met je verbinding tav Belgacom: rekening niet betaald of probleem met de verbinding van de local loop (je thuisaansluiting) tot je provider.
Kun je het resultaat van de "tracert" even posten?

#11 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 10:30

Bij netwerkverbindingen staat er "enkel lokaal", maar hij vindt wel degelijk een signaal want draadloos geeft in balkjes weer dat er een sterk signaal is.

Ik heb de cmd opdracht tracert ingegeven en raak dus niet verder dan 1 hop. Het Belgacom abbonement is niet vervallen want al de andere pc's van het netwerk hebben nog wel internet (wat ik misschien wel eerder moet vermelden :-))

Microsoft Windows [versie 6.0.6000]
Copyright © 2006 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden.
C:\Users\Dries>tracert 209.85.229.136
Traceren van de route naar 209.85.229.136 via maximaal 30 hops
1 12 ms 2 ms 6 ms 192.168.1.1
2 * * * Time-out bij opdracht.
3 * * * Time-out bij opdracht.
4 * * * Time-out bij opdracht.
5 * * * Time-out bij opdracht.
6 * * * Time-out bij opdracht.
7 * * * Time-out bij opdracht.
8 * * * Time-out bij opdracht.
9 * * * Time-out bij opdracht.
10 * * * Time-out bij opdracht.
11 * * * Time-out bij opdracht.
12 * * * Time-out bij opdracht.
13 * *
...



Kan het misschien ook gaan om een (systeem)fout in mijn computer zelf, of dat er iets bepaald verkeerd ingesteld staat?

Groetjes Dries

#12 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 11:42

Doe het nu zo bij cmd

ping -t uwIPadres
Bijvoorbeeld ping -t 192.168.1.104
Laat het 2 minuten doen.
Stoppen met CTRL + C
Je ziet pakket verzondern maar ook fouten.
Hoeveel fouten hebt je?

#13 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 12:11

Ik heb de opdracht even laten lopen en gestopt met ctrl+ c.
De ping-statestieken gaven aan dat ik er 119 had verzonden en 119 had ontvangen, dus het gaf geen fouten aan. (0% pakketverlies):sad

#14 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25720 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 13:17

Het Belgacom abbonement is niet vervallen want al de andere pc's van het netwerk hebben nog wel internet

Heb je in de router de Mac filter geactiveerd?
Voeg het Fysiek adres van de draadloze kaart toe aan de lijst van draadloze toegang en voeg de Fysiek adressen van zowel draadloze kaart als de ethernet toe aan de lijst voor internettoegang.

Even een ander vraagje.
Kan je met deze pc de andere pc's in je netwerk zien?
Kunnen de andere pc's in het netwerk deze pc zien?

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#15 Vortex

Vortex

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 65 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 14:40

Good thinking kweezie wabbit.
En kan je dan consequent de anderen ping in cmd? En omgekeerd?

#16 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 14:50

Heb je in de router de Mac filter geactiveerd?
Voeg het Fysiek adres van de draadloze kaart toe aan de lijst van draadloze toegang en voeg de Fysiek adressen van zowel draadloze kaart als de ethernet toe aan de lijst voor internettoegang.

Even een ander vraagje.
Kan je met deze pc de andere pc's in je netwerk zien?
Kunnen de andere pc's in het netwerk deze pc zien?



Wow, dit gaat even mijn computer vaardigheden te boven vrees ik.

Als jij het wat gemakkelijker of eventueel in stappen zou kunnen zeggen zou fantastisch zijn:-)

Hoe kijk ik of de Mac-filter geactiveerd is? (en hoe activeer ik deze?)
En waar ergens vind ik de fysiek adressen en hoe voeg ik deze toe voor internettoegang?

En om op de laatste vraag te antwoorden: mijn pc vind andere pc's alsook linksys. Deze pc (waar router op is aangesloten) ziet mijn pc ook, dus beide pc's kunnen elkaar terugvinden.

En Vortex hoe "ping" ik juist deze zoals jij vertelt?

Excuses voor mijn beperkte computerskills, ik weet dat het wellicht vervelend is om met mensen als mij te werken :-)

Groetjes Dries

#17 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 14:59

Je open de browser en typ je 192.168.2.1 of 192.168.1.1
Je log in
Bij wireless of geavanceerd wireless moet je ergens mac adres toevoegen.
In uw geval is dat 94-44-52-20-AD-45 als ik juist heb.

#18 Ch33538411

Ch33538411

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 17 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 15:07

Sorry maar waar juist kan ik dat mac-adres voor men draadloze verbinding ingeven? Want ik vind enkel vakjes voor DNS en IP in te geven.
En die IP adressen in een browser intypen had ik reeds geprobeerd.

Kleine update: ik zocht via deze computer naar problemen van mijn eigen computer en gaf volgende boodschap:

De externe computer reageert niet op verbindingspogingen via poort 445, mogelijk vanwege instellingen van de firewall of het beveiligingsbeleid of doordat de externe computer tijdelijk niet beschikbaar is.

Mvg Dries

#19 Vortex

Vortex

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 65 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 15:16

Je moet, zoals Stegisoft zegt, het IP adres van je default gateway (in jouw geval 192.168.1.1) ingeven in je browser om het configuratieblad van je router te zien. Dit staat los van wat ik je een aantal posts terug vroeg om DNS te testen :).
Daar vind je wel ergens bij veiligheid of security ofzo "MAC address filtering". Vind je dat?

---------- Post toegevoegd om 16:16 ---------- Vorige post was om 16:15 ----------

Poort 445 wordt gebruikt voor Windows filesharing. Mss staat die service niet aan, maar laat ons beginnen met internet in orde te krijgen.

#20 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27426 berichten

Geplaatst 08 juli 2010 - 15:26

Nota: je moet wel met de kabel of met een werkend computer naar de router gaan anders lukt dat niet.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!