Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Ik kan niet op mijn draadloze netwerk


  • Log in om te reageren
11 reacties op dit onderwerp

#1 JensV

JensV

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 17 januari 2011 - 16:25


Hallo allemaal,
Ik heb al een weekje een probleem, dat ik namelijk geen verbinding kan krijgen met mijn draadloze netwerk. Het netwerk is wel gewoon bovenaan zichtbaar samen met de andere zichtbare netwerken. Met een kabel in de router krijg ik wel internet. Mijn vriendin kan op haar laptop wel gewoon nog draadloze verbinding krijgen. Bij mijn ouders kan ik wel nog steeds draadloze verbinding (van hun) krijgen.
Ik heb het netwerk al bovenaan gezet, de router gereset, zelfs een systeemherstel uitgevoerdt.

Weet iemand wat het kan zijn?
Windows Netwerkcontrole geeft aan:
Controleer de instellingen van uw draadloze netwerk..
Maar ik weet niet precies hoe. En met de kabel kan ik alleen maar op de bank internetten, maar ik wil gewoon aan mn bureau kunnen zitten.
Alvast bedankt voor de hulp! Groeten Jens

#2 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21008 berichten

Geplaatst 17 januari 2011 - 17:06

Als je draadloos internet hebt zal je hoogstwaarschijnlijk een beveiliging hebben.
Zoals wep of wpa(2), deze beveiligingsinstellingen zitten in je router en in je laptop.

Als je de router gaat resetten zijn al je instellingen weg , heb je die terug ingesteld?
Je geeft ook aan dat je op verschillende locaties inlogt via draadloos.
Staat de jouwe dan nog als eerste (standaard)?

Je moet zorgen dat je beveiligingsinstellingen in je router de zelfde zijn als op je laptop. Kijk dat eerst na.
Zorg ook dat je laptop automatisch jouw draadloos netwerk kiest en niet dat van jouw ouders.

#3 JensV

JensV

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 17 januari 2011 - 17:26

Ik heb mijn router aan en uit gedaan, dat heb ik wel eens vaker gedaan en daarna hoefde ik niks verder in te stellen.
Hoe kan ik mijn beveiligingsinstellingen hetzelfde maken als in mijn laptop?!

#4 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21008 berichten

Geplaatst 17 januari 2011 - 18:00

Als alles werkt (draadloos) moet je niks meer doen.

Je kan eens kijken via configuratiescherm dan naar netwerkcentrum en daar naar je draadloosnetwerk, je zal zien welke beveiliging er ingesteld is zoals wep of wpa.

#5 JensV

JensV

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 17 januari 2011 - 22:47

Windows Netwerkcontrole geeft aan:
Kan geen verbinding met het verborgen netwerk M... maken.
Het netwerk is gemarkeerd als 'verborgen' netwerk en bevindt zich niet binnen het bereik van deze computer, of de instellingen voor draadloze netwerken op deze computer komen niet overeen met de netwerkinstellingen.

Verder heb ik er niet veel verstand van dus heeft u verdere tips?

#6 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27430 berichten

Geplaatst 18 januari 2011 - 00:44

Om welke windows gaat het hier?
Gaat het hier om een pc of laptop?
Indien laptop kan het zijn dat je knopje internet moet forwarden.

#7 JensV

JensV

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 18 januari 2011 - 11:56

Het gaat om windows7 op een vrij nieuwe MSI laptop. En een knp experia box router. Bedoel je met internet forwarden dat ik dat knopje op mijn toetsenbord i.c.m. de macro toets moet indrukken? Dat staat al aan.
Ik denk misschien dat de instellingen op mijn laptop anders zijn als in de router, hoe kan ik dat bijvoorbeeld controleren?

#8 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27430 berichten

Geplaatst 18 januari 2011 - 14:02

Nee, je dient een knopje te drukken op de toetsenbord ofwel vooraan de toetsenbord om internet te forwarden.
Niet alle laptop hebben dat.

Ga naar start
Typ in zoekopdracht dit: cmd
Typ nu achter > dit: ipconfig /all > c:\ipconfig.txt
Ga nu naar c:\ en vindt daar ipconfig.txt en dubbelklik erop en kopieert de tekst en zet het hiet in de bericht.

Mogelijk moet je op cmd met de rechtermuisknop op run as administrator klikken.

#9 JensV

JensV

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 18 januari 2011 - 16:40

Oke, dat krijg ik dit:

Windows IP-configuratie
Hostnaam . . . . . . . . . . . . : Eigenaar-msi
Primair DNS-achtervoegsel . . . . :
Knooppunttype . . . . . . . . . . : hybride
IP-routering ingeschakeld . . . . : nee
WINS-proxy ingeschakeld . . . . . : nee
DNS-achtervoegselzoeklijst. . . . : lan
Draadloos LAN-adapter voor Draadloze netwerkverbinding:
Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 1C-4B-D6-A5-81-B1
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Ethernet-adapter voor LAN-verbinding:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: lan
Beschrijving. . . . . . . . . . . : SiS191 Ethernet Controller
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 40-61-86-1E-CD-A0
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : ja
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::b7:c561:48e9:b578%11(voorkeur)
IPv4-adres. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.21(voorkeur)
Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease verkregen . . . . . . . . . : dinsdag 18 januari 2011 16:18:21
Lease verlopen. . . . . . . . . . : woensdag 19 januari 2011 16:18:21
Standaardgateway. . . . . . . . . : 192.168.2.254
DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234890274
DHCPv6-client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-13-6A-63-09-40-61-86-1E-CD-A0
DNS-servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.254
NetBIOS via TCPIP . . . . . . . . : ingeschakeld
Tunnel-adapter voor isatap.{48CC44FC-9C46-4782-B675-C4EF4796DB90}:
Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : nee
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Tunnel-adapter voor Reusable Microsoft 6To4 Adapter:
Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : nee
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Tunnel-adapter voor 6TO4 Adapter:
Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #2
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : nee
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
Tunnel-adapter voor LAN-verbinding* 9:
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel:
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : nee
Autom. configuratie ingeschakeld : ja
IPv6-adres. . . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:203e:1f32:a9ad:2325(voorkeur)
Link-local IPv6-adres . . . . . . : fe80::203e:1f32:a9ad:2325%17(voorkeur)
Standaardgateway. . . . . . . . . : ::
NetBIOS via TCPIP . . . . . . . . : uitgeschakeld
Tunnel-adapter voor isatap.lan:
Mediumstatus. . . . . . . . . . . : medium ontkoppeld
Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: lan
Beschrijving. . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Fysiek adres. . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP ingeschakeld . . . . . . . . : nee
Autom. configuratie ingeschakeld : ja

#10 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27430 berichten

Geplaatst 19 januari 2011 - 00:41

Ik zie dat je uw netwerkkabel aangesloten hebt maar op de foutieve TCP/IPv6

Ga naar de router
Bij wireless gedeelte moet je ergens mac adres toevoegen indien je ook bij andere pc / laptop had gedaan.
Uw mac adres 1C-4B-D6-A5-81-B1

Ga naar netwerkcentrum
Klik op draadloos netwerk beheren of zoiets.
Zorgt dat uw router op de eerste rij staat door met de rechtermuisknop op omhoog zetten te klikken.

#11 JensV

JensV

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 20 januari 2011 - 20:29

Ik heb een tijd zitten zoeken, maar ik kan niet vinden waar ik een mac adres toe kan voegen. Ik ga naar mn router door http://192.168.2.254 in te tikken en dan kom ik erop (Thomson Gateway). Ik kan nergens zien waar het bijgevoegd kan worden..
Alvast bedankt!

#12 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27430 berichten

Geplaatst 21 januari 2011 - 00:23

Kan je de type Thomson geven?
Probeer eens de firewall uit te zetten.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!