Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Hoe installeer ik Windows 7 SP1?


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
30 reacties op dit onderwerp

#1 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 22 februari 2011 - 23:06


Hoe controleer je of Windows 7 Service Pack 1 bij jou "klaarstaat" om geinstalleerd te worden?

  • klik op de ronde starknop onderaan links van je scherm

  • typ onderaan in het witte vlak windows update en druk op enter

  • klik links op "updates zoeken". Normaal staat Windows 7 Service Pack 1 er tussen en kan het installeren beginnen.

  • Lees eerst onderstaande tips vooraleer de installatie aan te vatten:

1) Controleer de vrije schijfruimte.

Benodigde vrije schijfruimte.

Via Windows Update:

32bit: 750 MB
64bit: 1050 MB

Download-grootte installatie bestanden.

32bit: 44.3 MB
64bit: 73.7 MB

2) Lees de release notes

In het algemeen, bevatten release notes vitale informatie over problemen die kunnen optreden, samen met maatregelen om ze te voorkomen voor of onmiddellijk na het installeren van dit servicepack.
Momenteel zijn er geen kritieke problemen gemeld die vereisen dat u corrigerende maatregelen dient te nemen voor of onmiddellijk na de installatie.
Release Notes-documenten worden continu bijgewerkt.

3) Gebruik een administrator account.

Meld u aan op uw computer met een administrator account, zorg ervoor dat alle andere gebruikers zijn afgemeld op de computer, en sluit alle geopende toepassingen.

4) Malware scan

Scan je computer op malware!!

5) Back-up van belangrijke gegevens.

Maak een back-up van alle belangrijke data van alle gebruikers.
Setup maakt automatisch een systeem herstelpunt vóór de installatie van SP1 begint.

Belangrijk voor net/notebook gebruikers.

Bij de installatie van SP1 op een net/notebook word er geadviseerd om tijdens de installatie gebruik te maken van netstroom en niet enkel de accu gebruiken.


De update was al eerder beschikbaar voor Technet en MSDN-abonnees.

Windows 7 en Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 Validatie vereist.


Krijgt u foutmeldingen bij installatie Windows 7 SP1?


UPDATE 25/02/2011 (SP1 Foutmeldingen)

Mocht het updaten naar SP1 om één of andere reden niet lukken of een fout code genereren kijk dan eens op het Technet Blog of Technet.Microsoft waar al meerdere foutcodes en eventuele oplossingen zijn te vinden.


UPDATE 15/03/2011 (SP1 foutmeldingen)


Microsoft laat weten dat systemen die voorzien zijn van meerdere taalpakketten kunnen crashen na de installatie van Service Pack 1 voor Windows 7.
De foutcode 'error C000009A' vooraf gegaan door een BSOD wordt vaak vermeld op het support forum.
Microsoft raad aan om je systeem te herstellen na een punt waar je SP1 nog niet geïnstalleerd is, de niet gebruikte taalpakketten te verwijderen en hierna terug SP1 te installeren.

Meer info:
Information about Service Pack 1 for Windows 7 and for Windows Server 2008 R2

UPDATE: 18/03/2011 (SP1 Foutmeldingen)

Op het Technet Blog zijn gedetailleerde instructie beschikbaar voor de volgende foutcodes;

0x800f0a12
0x8004a029
0x800f0a13
0x800f0826
0x800f0904
0xC000022
0xC0000034

Mogelijke problemen en oplossingen bij Windows 7 SP1 vindt u in dit artikel.

UPDATE 18/05/2011 (Foutmelding 0xC0000034) Dank aan Dasle voor de tip!

Microsoft heeft een hotfix uitgebracht voor mensen die problemen hebben met de installatie van Windows 7 Service Pack 1. Het gaat om gebruikers die tijdens de installatie van de mega-update de foutmelding "0xC0000034" krijgen. Iets wat regelmatig voorkomt, zo blijkt uit alle vragen op fora en websites.

Vooralsnog is de installatie van Service Pack 1 niet verplicht voor Windows 7-gebruikers die beveiligingsupdates willen ontvangen. "In de toekomst worden updates voor elk ondersteund platform uitgebracht. Updates zullen beschikbaar zijn voor Windows 7 RTM alsmede Windows 7 SP1, zolang als beide platformen ondersteund worden", aldus Microsofts Dustin Childs.

Bron: security.nl

UPDATE 18/05/2011 (Medion heeft SP1 problemen) Dank aan Asus voor de tip!

Mensen met een Medion pc / laptop die een foutmelding krijgen bij de installatie van SP1 (Error_Path_Not_Found 0x80070003) kunnen op de site van Medion (klik er op) SP1-fix.exe downloaden om dit probleem op te lossen...


Bewerkt door Kurtt, 16 november 2011 - 11:34.
Update 18/05/2011 (update 18/05 toegevoegd)


#2 superjona

superjona

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 3590 berichten

Geplaatst 23 februari 2011 - 07:31

Duidelijk uitgelegd!
Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

#3 Kurtt

Kurtt

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 6452 berichten

Geplaatst 23 februari 2011 - 18:56

Internet werkte niet meer nadat ik SP1 had geinstalleerd. Heb SP1 ongedaan gemaakt, en internet werkt terug. Het lag niet aan de provider, want die zei dat verbinding niet onderbroken is geweest.
Ik ga even afwachten en nadien nog eens een poging wagen.

#4 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 23 februari 2011 - 22:33

Heb hier SP1 via Windows update binnengehaald 87.2 MB groot en is probleemloos verlopen.
Tot nog toe lijkt alles te werken als voorheen.

#5 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25743 berichten

Geplaatst 24 februari 2011 - 07:24

Bij wijze van test het SP1 geinstalleerd op een viruele machine en alles draait nog zonder problemen.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#6 Kurtt

Kurtt

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 6452 berichten

Geplaatst 24 februari 2011 - 15:19

UPDATE 24/2/2011

PC Tools Firewall verwijderd, en internet verbinding werkt correct met Windows 7 SP1.
Het lag dus aan de firewall PC Tools Firewall.

Nu nog een alternatief zoeken voor PC Tools Firewall dus.

Alternatief gevonden: ZoneAlarm. Gratis Versie. Werkt Perfect.

Bewerkt door Kurtt, 15 maart 2011 - 11:04.


#7 Kurtt

Kurtt

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 6452 berichten

Geplaatst 24 februari 2011 - 19:31

Hier het bewijs dat er nog anderen problemen hebben met internet nadat ze Windows 7 SP1 hadden geinstalleerd met PC Tools Firewall als firewall:

PCtools Firewall 7 + Windows 7 SP1

#8 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25743 berichten

Geplaatst 25 februari 2011 - 14:00

Probeer het eens met de Comodo Firewall (is ook gratis).

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#9 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 25 februari 2011 - 18:58

Op het Technet Blog staan meerdere problemen, foutcodes veroorzaakt door het updaten naar SP1 met hun eventuele oplossingen.

De link staat in het eerste bericht onder Aanvulling 25/02

#10 Kurtt

Kurtt

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 6452 berichten

Geplaatst 25 februari 2011 - 21:24

Op het Technet Blog staan meerdere problemen, foutcodes veroorzaakt door het updaten naar SP1 met hun eventuele oplossingen.

De link staat in het eerste bericht onder Aanvulling 25/02


Hoi Dasle,
Kan je de exacte link misschien geven van die Technet Blog waar Aanvulling 25/02 staat, want ik vind het niet terug op die blog.

Groetjes Kurt

#11 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 25 februari 2011 - 21:32

Het is de volgende link waar de diverse problemen vermeld staan.

The Servicing Guy - Site Home - TechNet Blogs


http://blogs.technet.com/b/joscon/

Bewerkt door Dasle, 25 februari 2011 - 21:35.


#12 coddict

coddict

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 66 berichten

Geplaatst 03 maart 2011 - 15:03

misschien raar dat ik het vraag maar welk programma moet ik gebruiken om op malware te controleren en moet ik een back up maken of doet windows dat zelf?

#13 Kurtt

Kurtt

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 6452 berichten

Geplaatst 03 maart 2011 - 16:19

misschien raar dat ik het vraag maar welk programma moet ik gebruiken om op malware te controleren en moet ik een back up maken of doet windows dat zelf?

Dat doe je met het programma hijackthis en malwarebytes. Vooral het programma hijackthis mag enkel door experten worden uitgevoerd. Op ons forum hebben we zo enkele experten. (kape en kweezie wabbit)

Het beste wat je kan doen, is een nieuw topic maken en dan het hijackthis logje in je bericht invoegen. Volg onderstaande procedure:

Download HijackThis.

Klik bij "HijackThis Downloads" op "Installer".
Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".
Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten
Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".
Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis.


Opgelet: we gaan op deze plaats niet verder. Post dus een NIEUW topic met het hijackthis logje van jouw computer. Daarna zal dit logje door onze experten worden nagekeken op malware.


#14 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 04 maart 2011 - 14:25

PC Tools Firewall verwijderd, en internet verbinding werkt correct met Windows 7 SP1.
Het lag dus aan de firewall.


Daar jij problemen had met de firewall van PC Tools tijdens de installatie van SP1.

Heb je na de installatie van SP1 deze firewall nog geprobeerd?

#15 Kurtt

Kurtt

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 6452 berichten

Geplaatst 04 maart 2011 - 16:33

Heb je na de installatie van SP1 deze firewall nog geprobeerd?

Tijdens de installatie van SP1 had ik geen probleem met PC Tools Firewall, wel erna. Dus SP1 staat er perfect op, maar de firewall PC Tools kan er niet mee overweg. Dat geven zelfs de makers van PC Tools toe. Er komt echter bitter weinig reactie van de programmeurs, zodat velen een andere firewall aan het kiezen zijn, en dit misschien de ondergang van PC Tools betekent !

Lees dit maar eens:
PCtools Firewall 7 + Windows 7 SP1

Het probleem lijkt opgelost, zie post 17. Je moet daar enkele drivers installeren. Ik heb momenteel Online Armor (ook gratis) en die bevalt me goed dus die blijf ik even behouden.

Bewerkt door Kurtt, 04 maart 2011 - 16:37.


#16 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21012 berichten

Geplaatst 12 maart 2011 - 12:46

Ik heb service pack 1 geïnstalleerd op een pc met norton security erop.
Geen problemen, alles werkt perfect.

#17 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 15 maart 2011 - 01:50

Microsoft laat weten dat systemen die voorzien zijn van meerdere taalpakketten kunnen crashen na de installatie van Service Pack 1 voor Windows 7.
De foutcode 'error C000009A' vooraf gegaan door een BSOD wordt vaak vermeld op het support forum.
Microsoft raad aan om je systeem te herstellen na een punt waar je SP1 nog niet geïnstalleerd is, de niet gebruikte taalpakketten te verwijderen en hierna terug SP1 te installeren.

#18 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17660 berichten

Geplaatst 15 maart 2011 - 08:33

Klopt, ik las het gisteren ook op deze site.

Mensen die genoodzaakt zijn om een herstelpunt terug te zetten vinden hier de te volgen procedure.

Om een taalpakket te verwijderen : klik op start en typ nu in het zoekvenster : LPKSETUP , nadien enter je.

Je krijgt nu een nieuw scherm (zie bijlage) waarin je kan kiezen voor de verwijdering van taalpakketten.

taalpakket.JPG
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#19 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 18 maart 2011 - 02:09

Op het Technet Blog zijn gedetailleerde instructie beschikbaar voor de volgende foutcodes;

0x800f0a12
0x8004a029
0x800f0a13
0x800f0826
0x800f0904
0xC000022
0xC0000034







#20 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17660 berichten

Geplaatst 18 mei 2011 - 10:27

Mensen met een Medion pc / laptop die een foutmelding krijgen bij de installatie van SP1 (Error_Path_Not_Found 0x80070003) kunnen op de site van Medion (klik er op) SP1-fix.exe downloaden om dit probleem op te lossen...:top:
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!