Ga naar inhoud

Word 2007/2010 - Start niet meer correct op


Kurtt

Aanbevolen berichten

Misschien kom je dit probleem tegen:

Als je Word, Excel of een ander onderdeel van Office start, verschijnt er een foutmelding. De programma's starten niet.

Om dit probleem op te lossen, hoef je Office misschien niet opnieuw te installeren. Het kan veroorzaakt worden door door beschadigde of incompatibele invoegtoepassingen of door bestanden die automatisch opstarten met het openen van een office-applicatie.

Start de applicatie (Word of Excel) op in de veilige modus van Word of Excel. Hiermee bedoel ik niet de veilige modus van Windows, maar Word of Excel heeft zelf ook een veilige modus. Je geraakt in de veilige modus van Word of Excel door tijdens het opstarten van Word of Excel Ctrl ingedrukt te houden totdat er een melding verschijnt. Daar geef je met "ja" aan dat je in de veilige modus wilt werken. Dit betekent dat er geen enkele sjabloon, invoegtoepassing, autostartend document of persoonlijke aanpassing ingeladen wordt.

Open Bestand/Opties (als je Word 2010 of Excel 2010 hebt) of klik op de Office knop en daarna op de overeenkomstige knop "Opties voor"... rechtsonder je scherm (als je Word 2007 of Excel 2007 hebt). Klik links op de categorie Invoegtoepassingen (1), kies onderaan bij Beheren voor "COM-toepassingen" (2) , en druk op Start... (3).

post-484-1417704378,4002_thumb.jpg

In het volgende scherm kan je elke beschikbare invoegtoepassing uitschakelen door het vinkje ervoor te verwijderen.

post-484-1417704378,5284_thumb.png

Sluit dit venster met OK. Herhaal deze stappen voor de "Sjablonen" (1) en Word-invoegtoepassingen (2). Druk telkens op Start... en je kan dan per categorie de add-ons uitschakelen.

post-484-1417704378,5632_thumb.png

Word zou nu weer gewoon moeten kunnen opstarten. Schakel nu één voor één alle uitgeschakelde items weer in, waarbij je Word iedere keer herstart. Zodra je dit doet met een invoegtoepassing die niet compatibel is, zal Word weer niet starten. Je weet dan de oorzaak, waarna je deze kunt verwijderen.

Auteur: Kurtt

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.