Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

nieuwe externe hd niet zichtbaar in windows vista en xp pc


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
29 reacties op dit onderwerp

#1 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 23 mei 2011 - 22:49


Hallo,

Ik heb pas een wd elements externe harde schijf van 1TB gekocht,
die heb ik geprobeerd aan te sluiten en dat lukt ook wel,
het lampje gaat branden en hij zoemt zachtjes als je de stekker
erin doet, maar op de pc gebeurt er niks???
(dus ook niet het usb aansluitgeluidje)

Ik heb het al in vista en xp geprobeerd maar allebei hetzelfde.

Ondanks dat er op staat dat ze al klaargemaakt zijn voor gebruik met windows
heb ik ook al in schijfbeheer gekeken (om eventueel te partitioneren of formateren)
maar ook daar komt hij niet in beeld, ik zie alleen de harde schijf van de pc zelf.

Doe ik iets fout of is hij mischien stuk?
alles lijkt het goed te doen, hij zoemt zachtjes en het lampje brandt,
maar daar blijft het helaas bij,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen,

Groeten kees

Bewerkt door cjklimp, 23 mei 2011 - 22:54.


#2 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27410 berichten

Geplaatst 23 mei 2011 - 23:59

Ga naar deze site en zoek uw harddisk die je hebt.
Klik dan op installatie en download het en installeert het.
Dan zal het wel werken.

#3 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 24 mei 2011 - 17:32

Hoi stegisoft,

Alvast bedankt voor je reactie.

Uiteraard heb ik je raad opgevolgd en het geprobeerd maar toch werkt het nog steeds niet.

Als ik op de website het modelnr WDBAAU0010HBK-EESN in toets krijg ik 4 progjes die ik kan downen:

Data Lifeguard Diagnostic for Windows
Spindown or Stop Utility version 1.0
WD Logo Icon
External USB/FireWire Fat32 Formatting Utility

Ik heb de bovenste gedownload, en de instructies opgevolgd.
Als ik het programma start met de schijf aangesloten en ingeschakeld vind ook
dit programma hem niet, alleen mijn gewone harde schijf komt weer in beeld.

En trouwens: bij de installation tab op die site staat ook gewoon dat ik het met
windows zelf moet doen (schijfbeheer)

Ik begin nu toch echt te denken dat hij stuk is ookal lijkt hij het te doen.

En er staat echt op de doos: Formatted ntfs for XP en Vista.

iemand nog tips???

Bewerkt door cjklimp, 24 mei 2011 - 17:39.


#4 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20965 berichten

Geplaatst 24 mei 2011 - 18:06

Heb je de schijf aangesloten zoals in deze handleiding?

Is je USB- poort in orde?
Probeer eens in een andere usb- poort.
Lees ook deze probleemoplossing eens.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#5 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 24 mei 2011 - 21:25

Potsieknotsie! het moet niet gekker worden,
heb ik m achter in me pc gedaan doet hij het gewoon wel!!

Terwijl de vorige die ik had gewoon even voorin geprikt kon worden.
Ook niet handig, ik ben gewend om hem even voor in de pc
te steken en snel aan te sluiten, zodat ik hem daarna op de volgende
pc aan kan sluiten en zo de data over te brengen.

Nu moet ik dus elke keer 2x achter in de kast gaan hangen om hem aan te sluiten,
maarja het zij zo, ik ben allang blij dat hij het doet.

Heb ik nog een hele belangrijke vraag,
Is deze schijf ook goed om in een pc in te bouwen en
windows erop te installeren?
Dat was eigenlijk stiekem mn bedoeling,
ik heb al gekeken en ik kan hem er zo uit schroeven,
maar nu las ik ook dat sommige schijven meer voor opslag geschikt zijn,
omdat ze dan eigenlijk weer niet snel genoeg zijn om echt vanaf te gaan werken.

Wat denken jullie? kan ik hem inbouwen en windows er vanaf draaien of
is hij daar te traag voor en is zoiets niet aan te raden?.

alvast bedankt voor alle moeite,
Groeten kees

#6 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 20965 berichten

Geplaatst 24 mei 2011 - 21:41



Let altijd op dat je de externe schijf op de correcte manier van je pc verwijderd, namelijk via het pictogram "hardware veilig verwijderen" in de buurt van je klok.

Of de schijf geschikt is voor inbouw laat ik aan de hardware- specialisten over.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#7 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 24 mei 2011 - 22:53

Ja dat doe ik altijd met elk usb apparaat:) eerst ff afmelden en zeker met een harde schijf.
Maar als je de pc afsluit is het toch niet perse nodig?
Dan gaat de schijf toch ook vanzelf uit en kun je de stekker eruit trekken?

Ehm, die hardware specialisten, lezen die mee of moet ik die vraag dan in een
ander forum bericht plaatsen???

Alvast bedankt voor alles,

Groet Kees

#8 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7874 berichten

Geplaatst 24 mei 2011 - 23:51

Kan je het juiste type nummer even vermelden?

Wat staat er op de HD vermeld bij jou in het rood omlijnde zoals in de volgende afbeelding?

WD schijf.PNG

#9 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 25 mei 2011 - 16:23

Hoi Dasle,

Bij mij staat er:

SATA / 64MB Cache
WD10EARS

Het lijkt me toch wel dat het zou moeten kunnen?

Het is ook niet voor een gaming pc ofzo hoor,
maar meer voor muziek productie,

Ik hoor graag van u,

Groeten Kees

#10 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7874 berichten

Geplaatst 25 mei 2011 - 23:26

Je kan deze harddisk zeker als Windows schijf gebruiken maar het is geen snelheids monster.
Het hangt er natuurlijk ook deels vanaf welke bootschijf je momenteel gebruikt, heb je een oudere en langzamere schijf zal je er op vooruit gaan.
Heb je op het moment een snellere schijf waar je Windows op staat valt het misschien tegen.
Welk HD gebruik je nu als bootschijf?

Deze schijf is eerder gedacht als een energie sparende opslag schijf met natuurlijk heel wat capaciteit.
De HD heeft een variabele spindel snelheid wat de warmte en stroomconsumptie zeker ten goede komt.

#11 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 25 mei 2011 - 23:49

Ok, tja ik weet niet precies hoe snel de schijf is die ik nu gebruik,
Ik weet wel dat het een oude is, kan je het via de pc zien?
Anders moet ik hem er even uit schroeven.
Maar het langzame is voor mij geen bezwaar, als het voor de schijf maar geen bezwaar is.

Ik heb dit namelijk al eerder geprobeerd. (de harde schijf kopieeren op een nieuwe en grotere schijf)
(met migrate easy)
Maar na 2 maanden crashte de nieuwe schijf en heb ik de oude er maar weer ingezet.

Maar nu wil ik gewoon de oude eruit halen en in de behuizing stoppen van deze nieuwe.
En de nieuwe dan in mn pc en windows 7 erop zetten.
Dan de oude extern aansluiten en de troep overzetten.

Ik ga hem ook niet aansluiten op internet, omdat ik voor muziekproductie (cubase en VST's) wel een
goed systeem nodig heb wat niet vertraagd wordt door internetupdates, virusscanners enz.

Maar vraag me dan af of het goed gaat met grote projecten en samples laden enz,
het wachten is niet zo'n probleem, als de boel maar niet vastloopt omdat de harde schijf te traag is,
Maar mischien heeft dat allemaal wel meer met je cpu enz te maken.

Alvast bedankt voor je antwoord

Groeten Kees

#12 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7874 berichten

Geplaatst 25 mei 2011 - 23:53

Download en installeer Speccy.
Start het programma en er zal nu een overzicht gemaakt worden van je hardware.
Als dit gereed is selecteer je bovenaan " File - Publish Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Yes ".
In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.


In het logje van Speccy zal je HD die je momenteel gebruikt vermeld worden. ;-)

#13 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 26 mei 2011 - 06:12

Hoi , het is gelukt hoor, hier is de link:

http://speccy.pirifo...VZYWaZDVb2JYfnx

ik hoop dat het niet veel verschil maakt, het is wel een IDE, is dat wel goed?
Of maakt dat niets uit als je er een nieuwe ingooit.

Ik hoop dat het kan, want op sommige site's zeggen mensen dat hij
te traag is om vanaf te werken,

ik hoor van u,
moet nu naar mn werk,

groeten kees

#14 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7874 berichten

Geplaatst 26 mei 2011 - 12:07

Je hebt een merk PC van Acer, kun je het type en modelnummer vermelden.

Weet je zo of je moederbord beschikt over sata connectors?

Ik hoop dat het kan, want op sommige site's zeggen mensen dat hij
te traag is om vanaf te werken,


Ja idd de meningen zijn over deze HD heel uiteenlopend. Je leest dat deze te traag is als bootschijf en anderen zijn dan weer van mening dat de schijf goed presteert en zijn tevreden.
Maar dat hangt af van welke HD je de overstap maakt natuurlijk, maar er zijn HD's zat die vele malen beter presteren dan de WD10EARS als bootschijf.

#15 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 26 mei 2011 - 16:24

Het is een Acer aspire E380-XE79
op de voorkant staat onder het type:
250GB SATA

Dus neem ik aan dat dat ook gelijk betekent dat er sata connectors inzitten.

Tja als het hele verhaal niet aan te raden is kan ik mischien beter een andere kopen,
Ik heb deze zaterdag bij mediamarkt gekocht en heb de bon nog,
dus als u zegt dat ik hem beter kan inruilen voor 1 die beter of sneller is,
dan zal ik uw advies natuurlijk wel opvolgen.

#16 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 26 mei 2011 - 18:57

Ik heb even de voorwaarden van media markt gelezen,
maar ik denk niet meer dat ik hemom mag ruilen omdat ik de schijf al
geformateerd en gepartitioneerd heb.

Er staat:
Ook uitgesloten van retour en omruiling zijn producten die enige verandering hebben ondergaan - in de breedste zin van het woord door toedoen van de klant of derden.

Dus ik moet hem bijna wel inbouwen;)

#17 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7874 berichten

Geplaatst 26 mei 2011 - 22:58

Als je de schijf hebt geopend en gebruikt is de kans klein dat Mediamarkt ze zo maar zal omruilen.

Ik zou het gewoon proberen en kijken hoe de schijf presteert, misschien valt het allemaal wel mee.
Mocht ze niet voldoen als bootschijf hou je er nog altijd een goede opslagschijf aan over.

Welk besturingssysteem zou je erop willen zetten?

#18 cjklimp

cjklimp

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 23 berichten

Geplaatst 27 mei 2011 - 06:18

Ja dat is een goede vraag, aangezien ik daar ook nog wel wat advies voor kan gebruiken,
Ik was eerst dus van plan om XP erop te zetten, omdat het dus voor audio is en dat is gewoon erg stabiel,
Maar ik las pas dat windows 7 toch ook iets sneller als xp is dus wilde ik dat eerst gaan proberen,
Maar omdat de schijf mischien niet supersnel is , is het mischien beter te kiezen voor xp of maakt dat verder
niets uit?

ik moet weer werken;)
Groeten kees

#19 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27410 berichten

Geplaatst 27 mei 2011 - 08:27

Je hebt ervaring met Vista.
Ten opzichte van Vista is windows 7 veel sneller.

Als je een nieuwe computer hebt dan is windows 7 sneller dan XP
Maar als je een oudere pc hebt dan is XP sneller dan windows 7
Daar bovenop is windows 7 minder stabiel bij oudere PC
Dat heeft vooral te maken met geheugen.
Het is dan raadzaam om virtiuele geheugen te vergroten om meer stabiel pc te hebben.
Doch alles heeft vooral te maken met vele factoren zoals snelle harddisk, welke processor enz.

#20 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7874 berichten

Geplaatst 27 mei 2011 - 10:31

Windows XP en Windows 7 zijn beide een goede keuze. Bij Windows 7 zit het beter qua beveiliging maar daar je met de pc niet op het internet gaat is dit van minder belang.

Toch zou ik even controleren of de programma's die je gebruikt voor je muziek het doen onder Windows 7 voor dat je overstapt.

Welke Windows je ook mocht kiezen lees het volgende even door.

WD Advanced Format Drive Utility

Met deze tool van WD worden de datablokken op de HD anders ingericht zodat er meer data per blok kan worden weggeschreven en zou een oplossing kunnen zijn voor het trager werken van de HD.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!