Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

pc start op en valt terug uit


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
31 reacties op dit onderwerp

#1 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 11:49


hallo
mijn zoon zijn pc start op en valt na enkele sec uit.
in de bios was een melding dat de cpu te warm had. (97 graden)
heb een nieuwe cpu en ventilator gestoken.maar nu start hij op en valt direct uit, dan terug op en uit. zo gaat het maar door.

nu weet ik voor het ogenblik geen raad.is er iemand die een stappen plan heeft voor dit probleem?

met dank straffen

#2 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 11:56

Heb je de pc ook volledig stofvrij gemaakt?

#3 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 12:17

pc stofvrij gemaakt. zeker

het moederbord is ;asus P5K Premium black pearl edition met CPU cocket 775
deze is ongeveer 2 jaar oud. de pc winkel is reeds over kop gegaan.
de oude cpu is een" Intel core 2 quad 2.66 GHZ"
deze heb ik vervangen door een nieuwe intel 3.2GHZ; 2 MB cache LGA 775, 65w.

ik reeds de latjes uit gehaald om te zien of er stuk zijn. niet het geval
ook heb ik alle stukken, netwerk kaart,videokaart er uit gehaald.
batterijtje van de bios er uitgehaald en 5 min gewacht.

met andere woorden " vindt het niet"

#4 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 12:28

Kun je het exacte type van die nieuwe cpu eens vermelden aub?

#5 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 13:18

intel pentium E5800 3.2GHZ; 2 MB cache LGA 775, 65w.

---------- Post toegevoegd om 14:18 ---------- Vorige post was om 14:12 ----------

ik heb eens naar de site geweest van het merk asus moederbord.
vlug eens gekeken naar de verschillende cpu's
het geen ik gekocht heb staat er niet bij.
waarschijnlijk zal dit een verkeerde cpu zijn die van de winkel mee gekregen heb.
toch raar , want ik had de oude mee om het hem te tonen,eveneens het boekje van het moederbord.

toch heb ik een socket 775 mee gekregen, past perfect in het moederbord.

dus vraag is ; is het een goie of een slecht cpu voor dit bord?

#6 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 13:23

Die komt inderdaad niet in de CPU Support List van het moederbord voor zie ik.
Als je de PC opstart hoor je dan bieptonen (zo ja geef dan die code eens door) en of zie je het Bios opstartscherm?
Een Bios update zou kunnen werken maar dan moeten we eerst weten of je dat Bios scherm te zien krijgt en of je er in geraakt.

Bewerkt door Jean-Pierre, 28 mei 2011 - 15:34.


#7 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 15:42

zoals verwacht gaat het dus niet.
geen opstart scherm en biepjes.
je hoort de ventilatoren aanslaan en die van de cpu maar direct daarna ( 3 sec) slaat die af en dan terug op !!!
frustrerend.

---------- Post toegevoegd om 16:42 ---------- Vorige post was om 16:41 ----------

ik ben ook op de zelfde cpu support list geweest en die staat er niet in.

#8 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 15:43

Is de oude cpu stuk want zo niet dan kun je die er terug in steken om zo de Bios te updaten naar de meest recente versie om daarna nog eens met de nieuwe cpu te proberen.

#9 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 16:24

ik veronderstel dat de oude stuk is maar ik kan wel in de bios graken

---------- Post toegevoegd om 17:24 ---------- Vorige post was om 17:10 ----------

heb hem erin gestoken nu nog wachten op je antwoord want hij start maar 1 keer op om het goed te doen.

#10 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 16:39

Heb je nog een handleiding van het moederbord dit om eens te kijken hoe je juist je bios moet flaschen!!
Ik zal ook eens zoeken maar je kunt alvast de meest recente Bios versie downloaden,deze vind je onder de download tab op de asus site.

#11 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 28 mei 2011 - 17:49

handleiding heb ik maar het downloaden zal niet gaan of ik moet in veilig modus met netwerk mogelijkheden opstarten

bios flachen wat is dit?

---------- Post toegevoegd om 18:49 ---------- Vorige post was om 18:42 ----------

welke bios bestand moet ik downloaden er zij er 10

#12 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 07:38

Geraak je op 1 of andere manier nog in windows want ik vermoed dat je die Bios van daaruit moet updaten met de Bios tool.
Deze vind je ook onder de tab downloads maar dan onder Bios Tool net onder Bios.
Wat de biosversie betreft heb je de bovenste nodig en neem dan de middelste download server namelijk Global.

#13 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 09:44

jean pierre
ik heb eens naar mijn pc gegaan en gezocht in het tab blad downloads naar de bios tool.
helaas vindt ik ze niet. dan maar in het tab zoeken gekeken,ook niet.

of is het wanneer je iets download, je dan in de map moet kijken.zo te zien van daaruit dubbel klik op het tooltje die je gedownload hebt. maar ik moet eerst daar in geraken. hele zware bevalling

#14 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 09:55

Je gaat dus naar de Asus site die ik je eerder reeds aangaf voor je moederbord.
Daar klik je dan op de Tab "Download's" en selecteer je je besturingssysteem van de probleem pc.(Vista 32 of 64bit)
Voor de Bios maakt het niet veel uit welke vista versie je neemt maar voor het tooltje daarentegen wel dus moet je eens kijken of het een 32 of 64bit vista is.
Neem nu bij de Bios tab de bovenste Bios versie,dat is 1101 als ik het goed voor heb.
Neem ook voor de Biostool de bovenste versie.
In bijlage een paar screens ter verduidelijking.

Bijgevoegde Thumbnails

  • asus.jpg
  • asus1.jpg

Bewerkt door Jean-Pierre, 29 mei 2011 - 09:57.


#15 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 10:08

ok volgende geprobeerd.
oude cpu er terug ingestoken en beetje koelpasta er op gezet. deze draait nu goed( toch raar)
scherm licht op (zwart) met cijfers en letters. op f2 gedrukt
dit scherm valt uit, ook het keyboard valt uit.
de pc blijft draaien

wat nu? t's gelijk een spook die speelt met mijn .......

---------- Post toegevoegd om 11:08 ---------- Vorige post was om 10:56 ----------

heb het bestandje gevonden op asus.
ik wik dit op een stickje plaatsen om zo direct op de pc van mijn zoon zetten.helaas wordt het open gemaakt worden met win rar.
en dit lukt me niet.

#16 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 10:12

Je klikt rechts op dat .zip bestandje en dan kies je voor "Alles uitpakken".
Werkt dat?

#17 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 10:31

ik heb het bestandje op de stick geplaatst , er komt een zip icoontje te voorschijn.
indien ik het (rechts klik) extract here wil doen , komt er een mapje te voorschijn.

in dit mapje bevindt er zich een bestandje.als ik links klik kan ik het niet openen.met vermelding" kan het bestand niet openen.
als ik rechts klik en op openen gaat het niet. doe ik op add to archive komt er wel een tab open.
dus als ik het goed heb is het nu op mijn usb stickje.
wat nu?

#18 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 10:34

Dat je het Bios bestand niet kunt openen dat is normaal hoor.
Het Bios tooltje dien je ook uit te pakken op dezelfde manier en dan op stick zetten.
Probeer dan om de probleem pc op te starten in Veilige modus en breng die bestanden over,start dan die Biostool op en voer uit wat er gevraagd word.
Normaal zal de bios geupdate worden naar de meest recente versie.

#19 straffen

straffen

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 39 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 10:36

ik heb zojuist de pc van mijn zoon afgelegd en nog altijd geen scherm.
maar de pc blijft wel draaien wat ik vroeger niet had.
ook het keybord blijft uit

#20 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 29 mei 2011 - 10:39

Dan zullen we het via dos moeten doen denk ik,kijk eens in de handleiding of je daar het hoofdstuk Bios update vind en voer dat uit zoals daar beschreven.
Het word nu wel een moeilijke bevalling.:dong:




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!