Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Gast
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

SilverStone AP121-USB externe ventilators review


  • Log in om te reageren
1 reactie op dit onderwerp

#1 superjona

superjona

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4.019 berichten

Geplaatst 21 augustus 2011 - 17:15


Vandaag nemen we een kijkje naar een hip product van SilverStone; de externe Air Penetrator ventilatoren. De Air Penetrator reeks van SilverStone staat bekend voor de rechte doorstroming van lucht, waardoor er geen prestaties verloren gaan. Allereerst hartelijk dank aan het SilverStone Team om deze review te sponsoren.

Bijgevoegd Bestand  silverstone_designing_inspiration_-_zonajugones.com_1.jpg   32,74KB   379 downloads
Inleiding en Specs


Bijgevoegd Bestand  P1010638.jpg   44,89KB   433 downloads

SilverStone stuurde ons twee exemplaren van de externe AP121 ventilatoren. Deze producten kan je zien als een manier om zweethanden tegen te gaan, of gewoon als een handige verfrissing. De externe Air Penetrators zijn in 4 kleuren beschikbaar, namelijk Blauw, Roze, Wit en Geel. Dankzij Fluid Dynamic Bearing zijn ze erg betrouwbaar en zullen ze niet meteen verslijten. De ventilatoren draaien 1500 rondjes per minuut. Geluidsproductie is hierbij erg stil met 22.4 decibels. Het belangrijkste kenmerk van deze externe fans is natuurlijk de de opmerkelijke airflow. De lucht gaat - in tegenstelling tot andere fans - in één rechte lijn door; waardoor er geen sprake is van verlies. Onderstaande video is een vergelijking tussen Air Penetrator ventilatoren, en exemplaren zonder deze technologie.

Eerste indruk

Bijgevoegd Bestand  P1010646.jpg   45,7KB   493 downloads


Het valt duidelijk op dat de ventilatoren een zeer goede bouwkwaliteit hebben en stevig rechtstaan. De ventilator zelf is volledig draaibaar, en het raster voorkomt dat kleine vingertjes tussen de ventilator zouden terecht komen. Het systeem is supersimpel, gewoon plug and play en de ventilator werkt meteen. Professionele apparatuur om geluid te meten hebben we niet, maar we kunnen wel zeggen dat de AP121 geruisloos werkt, zelfs op een zeer korte afstand, terwijl de ventilator wél veel lucht verplaatst.


Testmethode

Bijgevoegd Bestand  P1010838.jpg   56,87KB   416 downloads

Tja, een testmethode voor deze externe Air Penetrators van SilverStone is wel erg moeilijk. De ventilatoren deden hun werk en bliezen in mijn gezicht. Briljant. We hebben de fans laten draaien op een erg warme zomerdag, en het is duidelijk dat dit apparaat de nodige verfrissing biedt. Twee exemplaren is natuurlijk meer koeling, maar toch is meestal één voldoende.

Waar de AP121 met glans in slaagt is het tegengaan van zweethanden. Ze werken gewoon zoals je verwacht en bieden je veel verfrissing voor een kleine ventilator. Een leuke zomergadget, zonder twijfel.


Conclusie

http://www.youtube.com/watch?v=8m8fC809TK0

De SilverStone AP121 externe USB ventilatoren doen hun werk schitterend. Gewoon even een USB-poort opzoeken en je hebt verfrissing. Voor gemiddeld 14 Euro is dit product verkrijgbaar, wat misschien wel veel klinkt ten opzichte van een normale, grote huisventilator, maar het gemak en doeltreffendheid van deze AP121 zijn toch grote pluspunten waar de normale ventilator niet aan kan tippen.


Bewerkt door superjona, 21 augustus 2011 - 17:53.

Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!

#2 stegisoft

stegisoft

    Moderator

  • Moderator
  • 28.442 berichten

Geplaatst 21 augustus 2011 - 21:57

Mooie artikel.
Spijtig dat de zomer bijna voorbij is anders werd het zeker veel verkocht.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!