Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

hoog CPU of Hoog Fysiek geheugen of Videokaart?


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
47 reacties op dit onderwerp

#1 rjnnn

rjnnn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 36 berichten

Geplaatst 08 oktober 2011 - 01:59


hallo,

ik zit met een probleem en hebt dit probleem sinds kort
ik krijg een heel hoog CPU of heel hoog Fysiek geheugen na het gamen
ik heb juist een pc gekocht waar gamen makkelijk op kan , dus ik heb dit probleem als ik een spel speel bijvoorbeeld minecraft en daarna een ander spel zoals Leauge of legends dan valt mijn pc uit?
http://speccy.pirifo...VVhV2lbujfaEPwi <-- hier mijn info
ik weeet niet wat precies het probleem is want me pc valt uit of scherm gaat uit of hij begent heel hard te ruizen?
ik heb dit probleem gekregen toen ik begon met een spel waarbij ik meerdere keer het spel opende
bijv ik runde 6x een spel en toen kreeg ik een hoog CPU usage (dan ruisde die als ik het spel speelde maar toen ik gestopt was nietmeer),
maar sinds ik daarme gestopt ben blijft dat cpu en dat geruis nogsteeds, het is al meer dan 2 weken geleden.
kan iemand mij hiermee helpen? dan weet ik wat ik moet kopen want ik dacht aan een nieuwe Ram balk of nieuwe video
bedankt

Manufacturer: Packard Bell
Processor: Intel® Core™ i5 CPU 750 @ 2.67GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 4096MB RAM
Hard Drive: 1TB
Video Card: NVIDIA GeForce GT 320 1GB
Sound Card: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Speakers/Headphones: Speed Link Headset with mic
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7600)
Computer Case: iXtreme

edit

ik zie staan bij speccy dat mijn videokaart 75 graden is en het balkje bijna vol is dat erg?
en had op een ander forum gelezen dat ik me pc moest opschonen stof weghalen dat het dan minder lawaai maakt en niet meer zou uitvallen

Bewerkt door rjnnn, 08 oktober 2011 - 02:09.


#2 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21005 berichten

Geplaatst 08 oktober 2011 - 09:10

Je Windows installatie is van juni 2010, is dat ook de datum dat je PC aangekocht is?

Je kan alvast eens het deksel verwijderen om zo in je behuizing visueel vast te stellen of er stof aanwezig is.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#3 rjnnn

rjnnn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 36 berichten

Geplaatst 08 oktober 2011 - 11:36

@clarkie

Je Windows installatie is van juni 2010, is dat ook de datum dat je PC aangekocht is?

Je kan alvast eens het deksel verwijderen om zo in je behuizing visueel vast te stellen of er stof aanwezig is.


ja toen heb ik mijn pc gekocht , en ik kijk zojuist in mijn kast , alle ventilators blijken het te doen en er zit wel wat stof in maar helemaal niet veel.

#4 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21005 berichten

Geplaatst 08 oktober 2011 - 11:44

Je kan best even afwachten tot de hardware experts online komen, en dat die je verder helpen.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#5 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17631 berichten

Geplaatst 08 oktober 2011 - 12:39

Om League of Legends te spelen wordt een Geforce 8800 (klik er op) aanbevolen...je kan deze hier (klik er op) vergelijken met jouw GT 320...:dong:

Wanneer je wil weten of je pc een bepaald game aankan : info hier (klik er op).
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#6 rjnnn

rjnnn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 36 berichten

Geplaatst 09 oktober 2011 - 00:31



Om League of Legends te spelen wordt een Geforce 8800 (klik er op) aanbevolen...je kan deze hier (klik er op) vergelijken met jouw GT 320...:dong:

Wanneer je wil weten of je pc een bepaald game aankan : info hier (klik er op).


ja maar ik kon daarvoor altijd spelen en op 4gb ram i5 proc en 1gb video moet het toch wel lukken dit is sinds kort pas dat het uitvalt , dus nieuwe videokaart is aanbevolen?

#7 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17631 berichten

Geplaatst 09 oktober 2011 - 06:35

Ik heb een berichtje gestuurd naar onze samenstellers met de vraag om te bekijken wat hier de upgrade mogelijkheden zijn.

Wordt vervolgd... :-)
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#8 bergkid

bergkid

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 879 berichten

Geplaatst 09 oktober 2011 - 11:21

hoe groot/zwaar is jouw voeding?
enig idee wat je budget is?

heb je trouwens al eens gekeken of je het spel kunt draaien? want ik vermoed dat jouw videokaart toch wel boven het minimum zit. dit weet ik niet helemaal zeker dus zal zelf ook nog even kijken als ik tijd heb, maar can you run it zou het sneller moeten kunnen laten zien.

#9 rjnnn

rjnnn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 36 berichten

Geplaatst 09 oktober 2011 - 15:33

hoe groot/zwaar is jouw voeding?
enig idee wat je budget is?

heb je trouwens al eens gekeken of je het spel kunt draaien? want ik vermoed dat jouw videokaart toch wel boven het minimum zit. dit weet ik niet helemaal zeker dus zal zelf ook nog even kijken als ik tijd heb, maar can you run it zou het sneller moeten kunnen laten zien.


maar wat ik al zij daarvoor kon ik altijd spelen , zelfde heb ik met counterstrike. het is aleen de laatste tijd dat mijn CPU omhoog gaat en fysiek geheugen + het soms uitvalt? pc begint ook meer te ratelen

#10 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17631 berichten

Geplaatst 09 oktober 2011 - 16:15

Om één ander grondig te kunnen uitsluiten is het een noodzaak dat je je pc grondig stofvrij maakt...of laat maken.

Wanneer dit is gebeurd mag je een nieuw Speccy-logje plaatsen...

ja maar ik kon daarvoor altijd spelen


maar wat ik al zij daarvoor kon ik altijd spelen , zelfde heb ik met counterstrike


[FONT="]Als je de resultaten van Can You Run It hebt, kan je er dan met het [/FONT][FONT="]knipprogramma[/FONT][FONT="] (klik er op) een afbeelding van maken en die in een volgend bericht hier op het forum [/FONT][FONT="]plaatsen[/FONT][FONT="] (klik er op)?...[/FONT][FONT="][/FONT]

[FONT="] [/FONT]
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#11 bergkid

bergkid

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 879 berichten

Geplaatst 09 oktober 2011 - 18:53

heb je al eens gekeken welk proces er voor zorgt dat je cpu en fysiek geheugen zo vol/hoog is?
dat kun je doen door naar taakbeheer te gaan. vervolgens processen.

#12 rjnnn

rjnnn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 36 berichten

Geplaatst 18 oktober 2011 - 03:19

had al het Stof weggehaald en video kaart nog geupdate maar ik wou potje Counterstrike Source spelen maar dat lukte dus niet,
na 5min viel mijn pc uit , kreeg zwart scherm maakt veel geluid en begint te piepen.
maar ik heb een i5 1gb video 4gb ram en vriende met 512mb video 2gb ram en Dual core procc kunnen wel Css runnen ?
heeft iemand een oplossing , licht het aan mijn video? mijn ram geheugen of mijn koeling?

#13 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17631 berichten

Geplaatst 18 oktober 2011 - 07:37

heeft iemand een oplossing , licht het aan mijn video? mijn ram geheugen of mijn koeling?


Om tot een oplossing te komen is het uiteraard heel belangrijk dat er ook antwoorden worden geplaatst op de geformuleerde vragen...wanneer ik jouw topic herlees stoot ik nog altijd op tal van onbeantwoorde vragen ?...:hmmmm:

Om één ander grondig te kunnen uitsluiten is het een noodzaak dat je je pc grondig stofvrij maakt...of laat maken.

Wanneer dit is gebeurd mag je een nieuw Speccy-logje plaatsen...


[FONT=&]Als je de resultaten van Can You Run It hebt, kan je er dan met het [/FONT][FONT=&]knipprogramma[/FONT][FONT=&] (klik er op) een afbeelding van maken en die in een volgend bericht hier op het forum [/FONT][FONT=&]plaatsen[/FONT][FONT=&] (klik er op)?...[/FONT]


hoe groot/zwaar is jouw voeding?
enig idee wat je budget is?


heb je trouwens al eens gekeken of je het spel kunt draaien?


heb je al eens gekeken welk proces er voor zorgt dat je cpu en fysiek geheugen zo vol/hoog is?
dat kun je doen door naar taakbeheer te gaan. vervolgens processen.


Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#14 rjnnn

rjnnn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 36 berichten

Geplaatst 18 oktober 2011 - 16:20

Om tot een oplossing te komen is het uiteraard heel belangrijk dat er ook antwoorden worden geplaatst op de geformuleerde vragen...wanneer ik jouw topic herlees stoot ik nog altijd op tal van onbeantwoorde vragen ?...:hmmmm:


Speccy logje staat al in mijn beschrijving? stof heb ik weggehaald maar zat eig helemaal niks in.

can you run it kan ik de zwaartste spellen zoals Crysis battlefield 3 mw 2 black ops etc alemaal over gemiddelde bij sommige staat er video 1gb goed aleen dat pixel niet.

hoe zwaar mijn voeding is dat begrijp ik niet echt helemaal ?

Het spel kan ik gewoon draaien , maar met Counterstrike met can you run it Staat er gewoon dat ik makkelijk kan spelen en wat ik al zei , vriende met 512mb video dual core porces 2 gb ram doet het spel het wel , maar bij mij niet met i5 procc 1gb video 4gb ram etc etc

en bij procc gebruik staat er eig helemaal niks chrome en windows etc dan is het al hoog.

kheb nog een andere gesproken en die zij dat me koeling waarschijnlijk kapot is . dat daarom me CPU wat hoog is en mijn pc uitvalt tijdens counterstrike etc.
ik speel nu weer voornamelijk Leauge of Legends maar dan werkt het spel het gewoon (wat lagere prectaties)
maar is het dus me koeling? moet ik die vervangen of nieuwe koelpasta kopen?

#15 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17631 berichten

Geplaatst 18 oktober 2011 - 16:45

Speccy logje staat al in mijn beschrijving? stof heb ik weggehaald maar zat eig helemaal niks in.


Er werd een nieuw Speccy-logje gevraagd, van na de ontstofbeurt...waar kunnen we dat vinden ?...:hmmmm:

can you run it kan ik de zwaartste spellen zoals Crysis battlefield 3 mw 2 black ops etc alemaal over gemiddelde bij sommige staat er video 1gb goed aleen dat pixel niet.


Er werd een afbeelding gevraagd...waar kunnen we deze vinden ?...:hmmmm:

hoe zwaar mijn voeding is dat begrijp ik niet echt helemaal ?


De gegevens van je voeding vind je op de voeding zelf.
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#16 bergkid

bergkid

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 879 berichten

Geplaatst 18 oktober 2011 - 19:21

wat je zou kunnen doen is superfetch uitschakelen en/ of een groot deel van je opstart programma's uitschakelen.

superfetch zorgt er voor dat als je een programma opent hij er een deel van opslaat in je fysiek geheugen. hierdoor start hij sneller op de volgende keer dat je hem opent, maar dit neemt wel ruimte in beslag.

door je opstart programma's uit te schakelen zal hij niet meer de programma's openen die je eventueel later gaat gebruiken. dit betekend dat de pc sneller opstart en er minder fysiek geheugen in beslag word genomen.

#17 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21005 berichten

Geplaatst 23 oktober 2011 - 13:21

Dag rjnnn,

Hoe ver sta je met het oplossen van je probleem?


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#18 rjnnn

rjnnn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 36 berichten

Geplaatst 23 oktober 2011 - 13:29

nieuw speccy logje

http://speccy.pirifo...3QZwyc00ysBUfGt


pic van Can you run it

http://i52.tinypic.com/14jw11y.png
Geplaatste Afbeelding


Edit ik neem aan dat Counterstrike source minder zwaar is dan bf3
ik heb het idee dat het mijn cooling is wat ik ook van andere hoor , het probleem is meer dat mijn pc steeds uitvalt.

Bewerkt door rjnnn, 23 oktober 2011 - 13:33.


#19 rjnnn

rjnnn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 36 berichten

Geplaatst 25 oktober 2011 - 16:32

Eerst kon ik Leauge of Legends nog spelen maar nu valt ie zelfs bij dat spel uit , ik ga even binnenkort terug naar mediamarkt maar ligt het nou aan mijn koeling of video kaart? bijv me pc stond net 4 uurtjes aan ofzo , en ik start net een game , speel 30min en toen viel mijn pc uit.

#20 bergkid

bergkid

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 879 berichten

Geplaatst 25 oktober 2011 - 17:13

ik denk de hitte inderdaad, want als ik kijk naar je videokaart die is al 69C in het speccy logje. ik ga er van uit dat de kast genoeg lucht doorstroming heeft en dat die dus niet in een afgesloten (of krappe) ruimte staat.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!