Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


- - - - -

Strepen / hokjes op beeldscherm vanaf opstarten PC


  • Log in om te reageren
13 reacties op dit onderwerp

#1 Guest_PCPROB2011_*

Guest_PCPROB2011_*
  • Gasten

Geplaatst 03 december 2011 - 15:51


Hallo allemaal,

vorige week bij het opstarten van m'n pc (dekstop) krijg ik alleen nog maar strepen/vierkantje blokjes te zien (in zowat alle kleuren van de regenboog). Ik zie dat de dvd-stations worden geladen e.d. dus ik vermoed dat de pc wel nog opstart en in windows (xp) terecht komt. Ik kan het alleen niet zien.

Alles wijst/wees dus op een defecte videokaart. Deze heb ik inmiddels ook al vervangen door een identiek NIEUW exemplaar en door een compatibele kaart van een kennis. Doch het probleem blijft hetzelfde. De pc is uiteraard ook al getest geweest met een andere monitor. Resultaat: idem.

De fans draaien ook allemaal goed; alles lijkt perfect te werken.
Kan het zijn dat het probleem bij het RAM-geheugen ligt? Deze is nochtans vrij recent vernieuwd geweest (upgrade). Ik heb het geheugenlatje er al eens uitgehaald; in principe moet ik dan toch een piep-geluid horen bij het opstarten? Dat hoorde ik echter niet.

Voor ik ook nog eens geld uitgeef aan nieuw geheugen of zo zou ik toch graag zeker weten dat dit de oorzaak is.

Iemand enig idee/suggesties? Meer info nodig?

Dank bij voorbaat en fijn weekend.

#2 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21002 berichten

Geplaatst 03 december 2011 - 17:28

Het geheugen kan je alvast testen met memtest.
Via deze link lees je er alles over.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#3 Guest_PCPROB2011_*

Guest_PCPROB2011_*
  • Gasten

Geplaatst 03 december 2011 - 18:18

Hallo Clarkie, bedankt voor je reactie.
Ik kan echter NIETS zien op m'n scherm door al die gekleurde hokjes en strepen. Datgene wat je voorstelt kan ik dus helaas niet doen. Ik kan eventueel komende week wel in iemand anders z'n pc het geheugenlatje testen indien deze gebruik maakt van hetzelfde type.

#4 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21002 berichten

Geplaatst 03 december 2011 - 20:30

Je kan de download toch uitvoeren vanaf een andere pc, en ook de cd branden.
Probeer dan toch eens op te starten vanaf die cd, hopelijk zie je daar nog wel nog het nodige want je hoeft niet in je Windows te komen.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#5 Guest_PCPROB2011_*

Guest_PCPROB2011_*
  • Gasten

Geplaatst 03 december 2011 - 22:55

Dat weet ik wel, clarkie.
Het probleem is dat ik simpelweg NIETS kan zien! Die strepen en hokjes nemen het ganse scherm in beslag...(met een zwarte achtergrond) Of ik nu windows kan opstarten of in de bios geraak; het maakt niets uit want het is niet te zien.

#6 clarkie

clarkie

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 21002 berichten

Geplaatst 04 december 2011 - 13:08

Het probleem is dat ik simpelweg NIETS kan zien! Die strepen en hokjes nemen het ganse scherm in beslag...(met een zwarte achtergrond) Of ik nu windows kan opstarten of in de bios geraak; het maakt niets uit want het is niet te zien.


Dan zit je duidelijk met een hardwareprobleem.
Je kan eventueel de latjes nog testen maar misschien toch best even langs de PC winkel passeren.


Tips over Windows 8 vind je hier (klik erop).

Maak regelmatig een systeemback-up van de Windows-partitie !!!


#7 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 04 december 2011 - 16:08

Heb je het probleem ook als je opstart in veilige modus ?
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#8 Guest_PCPROB2011_*

Guest_PCPROB2011_*
  • Gasten

Geplaatst 19 december 2011 - 11:35

Sorry voor het late antwoord. Ik had niet gezien dat er een nieuwe reactie was.
@ ProMind: ik heb toch vermeld dat ik die strepen/hokjes/kleuren al heb van bij het opstarten en dat ik VERMOED dat windows wel opstart. VERMOED: ik kan het namelijk NIET zien. Die kleuren/strepen nemen het ganse scherm in beslag.

#9 Gerjannn

Gerjannn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 841 berichten

Geplaatst 19 december 2011 - 11:41

Heb je nog een andere monitor om te testen? Er is een kans dat het bij de monitor ligt.

#10 Guest_PCPROB2011_*

Guest_PCPROB2011_*
  • Gasten

Geplaatst 19 december 2011 - 11:43

Heb je nog een andere monitor om te testen? Er is een kans dat het bij de monitor ligt.


In mijn beginpost staat: " De pc is uiteraard ook al getest geweest met een andere monitor. Resultaat: idem."

#11 Gerjannn

Gerjannn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 841 berichten

Geplaatst 19 december 2011 - 11:48

Excuses. Om te kijken of Windows XP nog opstart zou je je geluid aan kunnen zetten en dan wachten of je het opstartgeluid van Windows XP hoort. Probeer eens met verschillende reepjes geheugen op te starten, telkens één reepje. Het is haast niet mogelijk dat alle reepjes kapot zijn. En kijk eens naar je elco's, of deze bol staan? Hieronder een plaatje van een elco.

elco+charger+Sony+hamil.jpg

#12 Guest_PCPROB2011_*

Guest_PCPROB2011_*
  • Gasten

Geplaatst 19 december 2011 - 12:02

Hallo,

ik heb net even gekeken. Alle elco's zien er nog goed uit. Geen smurrie rondom of zo.
Het geheugen kan ik (nog) niet testen. Er zit slechts 1 latje in van 2GB. In de familie/vriendenkring heeft niemand nog een desktop pc (op 1 persoon na maar is anders soort geheugen) dus zou ik een latje moeten aankopen (wéér geld uitgeven) en hopen dat het dan wel werkt. Overigens is dat geheugenlatje nog vrij nieuw (enkele maanden oud) want de vorige was stuk.

Wat betreft het opstarten van XP... De pc lijkt al de handelingen wel te doen. De lampjes van de schijfstations gaan branden, na een 15tal seconden hoor je de harde schijf taken verwerken en gaat de ventilator iets sneller draaien. Af en toe vallen die kleuren/strepen dan ook weg zodat het scherm gewoon zwart is maar dan komen ze terug.

De pc maakt echter geen enkel biep-geluid. Ook niet wanneer ik bijv. de pc opstart zonder het geheugenlatje. (zou dan toch moeten biepen?!?!)

#13 Gerjannn

Gerjannn

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 841 berichten

Geplaatst 19 december 2011 - 12:04

Klopt, je pc zou dan inderdaad geluid moeten geven. je elco's moeten plat staan, als ze bol staan is er al een kans dat ze kapot zijn, ook al komt er nog geen smurrie uit. Is dit het geval? Geld uitgeven zou ik nog niet doen, helaas rijkt mijn hardware-kennis niet heel ver.

#14 Guest_PCPROB2011_*

Guest_PCPROB2011_*
  • Gasten

Geplaatst 19 december 2011 - 12:11

Geen enkele van de elco's staat bol voor zover ik het kan zien. Ik zal toch nog even op zoek moeten gaan naar iemand die even een geheugen latje wil uitlenen. Al staan mensen uiteraard niet te springen om even hun computer open te halen.
In ieder geval bedankt voor je hulp.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!