Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

2 routers aansluiten


  • Log in om te reageren
14 reacties op dit onderwerp

#1 Ewdehaas

Ewdehaas

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 11 december 2011 - 10:35


Ik heb een nieuwe router gekocht ( Belkin play max) en wil nu mijn oude ook gebruiken (belkin F5D5231-4 4 port Router). Deze oude wil ik dan boven plaatsen, er is een mogelijkheid om beide routers te koppelen met een kabel, maar wat moet waarin bv. Ik wil nu met mijn laptop door het huis lopen en dan dat deze automatisch de sterkste router pakt.
Wie o wie kan mij vertellen wat ik zou moeten doen, graag in Jip en Janneke taal want ik ben wat dat betreft een leek, als je het hebt over poorten wijzen etc.

#2 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25726 berichten

Geplaatst 11 december 2011 - 13:06

Heb je die 2de router echt nodig om overal een goede wifi ontvangst te hebben?

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#3 Ewdehaas

Ewdehaas

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 11 december 2011 - 13:47

Ik moet zeggen dat ik op zolder een slechte ontvangst heb met de nieuwe dus dacht de 2e hier te plaatsen

#4 kweezie wabbit

kweezie wabbit

    Supervisor

  • Supervisor
  • 25726 berichten

Geplaatst 11 december 2011 - 14:11

OK. Geen probleem.
Ik zal aan een van de collega's die meer afkent van netwerken en routers vragen of hij je kan verder helpen.

Als je tevreden bent over ons, vertel het dan aan gans de wereld.
Als je niet tevreden bent, vertel het dan alleen aan ons.


Bezoek onze VIDEOZONE: info in woord en beeld !


#5 Guest_VenimK_*

Guest_VenimK_*
  • Gasten

Geplaatst 11 december 2011 - 16:42

En je opstelling is als volgt, neem 'k aan .

Beneden bevoorbeeld
- Modem (Telenet) Welk type modem
- Wifi router

is er ook nog bekabeling voor zien op zolder dan, of wil je gewoon dat de 2de router op op de 1 ste connecteert, en daar je wifi signaal doorgeeft ?

Bg
VenimK

#6 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 11 december 2011 - 19:43

De vragen in de vorige post zijn inderdaad van belang.

Verder geldt als algemene regel dat je maar één actieve router in je netwerk mag hebben. Normaal is dat degene die bij het modem van je provider staat. Bij de andere moet DHCP uitgeschakeld zijn en hij heeft best een vast IP hebben.

De verbinding tussen de hoofd router en de bijkomende router moet via de LAN poort gebeuren (één van de vier, welke maakt niet uit).

Indien je wireless "roaming" wil doen (dus dat Windows kiest op welke router hij verbindt, moeten het SSID en de beveiliging (en dus ook het paswoord) op de twee routers hetzelfde zijn. Je ziet dan vanop je PC maar 1 draadloos netwerk, met 2 toegangspunten.

Dit kan in sommige omstandigheden goed werken, in andere is het beter twee aparte draadloze netwerken te gebruiken en manueel om te schakelen. Dit hangt vooral af van de verdeling van het radio signaal. De enige manier om dit te weten te komen is proberen vrees ik.

Als je nog vragen hebt post je maar terug.

Bewerkt door ProMind, 11 december 2011 - 19:48.

- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#7 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 12 december 2011 - 11:28

Een collega heeft me net opmerkzaam gemaakt op het feit dat de "oude" router niet draadloos is. Je kan hem dus wel gebruiken daar waar je bekabelde verbindingen wil hebben maar niet draadloos. Voor zover ik je begrijp wil je draadloos werken op zolder ?

Trouwens aangezien je momenteel blijkbaar geen draadloos hebt, hoe weet je dan dat het signaal te zwak zou zijn van één router ?
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#8 Ewdehaas

Ewdehaas

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 12 december 2011 - 14:11

Ik heb op dit moment wel degelijk draadloos netwerk. Ik heb alleen een andere router erbij en wilde deze op de 1e verdieping plaatsten om zodoende hier ook een goed signaal te hebben.

U heeft het over de bijkomende router verbinden met de lanpoorten, poort lan 1 van "hoofdrouter" verbinden met poort lan 1 van "bijkomenderouter" ? Moet ik dan ook bepaalde ID codes wijzigen?

Zoals ik al zei, ik ben een leek.

Ik hoor graag

Groet Edwin

Hoe doe ik 2 draadloze netwerken creeren, dus zoals u zegt manueel om schakelen indien gewenst?

#9 Guest_VenimK_*

Guest_VenimK_*
  • Gasten

Geplaatst 12 december 2011 - 16:10

'k denk dat je dan beter opteerd voor onderstaande opstelling.

Int Modem - Wifi router - Powerline adapter

1ste of 2de verdiep - Powerline adapter - Wifi Router

Modem (DHCP) ???
1ste router DHCP

PWL adapter 1 plugged ge in 1 vd 4 Lan poorten

PowerLine adpter 2 plugged ge in 2de Router in de WAN poort vd router

't zou echt al averechts moeten werken als ge dan geen goede Wifi ontvangst hebt in huis

Een Powerline Adapter steekt ge gewoon in Stopcontact (werkt over electrische kringen)
ALTERNATE - HARDWARE - Netwerk - PowerLAN - TP-LINK AV200 Mini Powerline

Dit is beter dan 2 wifi routers 'draadloos' te verbinden, want dan breekt ge zowiezo al de helft van uw bandbreedte weg.

Bg
VenimK

#10 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 12 december 2011 - 17:39

Ik heb op dit moment wel degelijk draadloos netwerk. Ik heb alleen een andere router erbij en wilde deze op de 1e verdieping plaatsten om zodoende hier ook een goed signaal te hebben.


Even voor alle duidelijkheid, waar komt je huidige draadloos signaal vandaan ? Heb je een modem/wifi router (telenet bv) ?

U heeft het over de bijkomende router verbinden met de lanpoorten, poort lan 1 van "hoofdrouter" verbinden met poort lan 1 van "bijkomenderouter" ? Moet ik dan ook bepaalde ID codes wijzigen?

Zoals ik al zei, ik ben een leek.


Het hangt van je huidige opstelling af. Je "hoofd router" is de box die aangesloten is op het punt waar je internet binnenkomt. Dat kan een aparte box zijn die aan een kabel of ADSL modem hangt (via zijn WAN poort), of een gecombineerde modem/router zoals de Fibermodems van telenet of de BBOX2 van Belgcom bijvoorbeeld. We zouden dus eerst en vooral moeten weten wie je internet leverancier is en welke apparatuur daar is geïnstalleerd.

Op je "hoofd router" moet je waarschijnlijk niets aanpassen. Op de "bijkomende router" ben je best dat je hem een vast adres geeft en DHCP uitschakelt. Je kan hem via de WAN verbinden zoals in de post van VenimK wordt gesteld maar ik verkies gewoonlijk een LAN poort omdat je op die manier mogelijke problemen met IP adressen en routing vermijdt.

Als je geen bekabeling voorhanden hebt van de "hoofd router" naar de "bijkomende router" is de tip van VenimK inderdaad een goede oplossing. Door via een "Homeplug" systeem langs het stroomnet te werken vermijd je bijkomende kabels te moeten trekken. Maar dan moet je natuurlijk wel een dergelijk systeem aanschaffen. Ik las echter uit je eerste post dat je al kabel liggen had of had ik dat verkeerd begrepen ?

Hoe doe ik 2 draadloze netwerken creeren, dus zoals u zegt manueel om schakelen indien gewenst?


In dat geval stel je de "bijkomende router" in met een ander SSID. Beveiliging en paswoord mogen hetzelfde zijn of verschillend. Je zal dan in je lijst met draadloze netwerken twee verschillende netwerken zien. Je kan dan zelf kiezen op welk je connectie maakt.

Of het automatisch overschakelen goed zal werken is moeilijk te voorspellen. De overschakeling gebeurd door Windows en eigenlijk hangt alles af van het verschil in signaalsterkte op de plek waar je je bevindt.

Maar kan je misschien eerst eens duidelijk opgeven wat je momenteel juist allemaal hebt staan en waar ?

Dan wordt het een stuk duidelijker wat de beste oplossing is.

Bewerkt door ProMind, 12 december 2011 - 17:47.

- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#11 Twiin

Twiin

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 8 berichten

Geplaatst 12 december 2011 - 18:35

Of het automatisch overschakelen goed zal werken is moeilijk te voorspellen. De overschakeling gebeurd door Windows en eigenlijk hangt alles af van het verschil in signaalsterkte op de plek waar je je bevindt.


Automatisch overschakelen gaat indien de wifi naam (SSID) hetzelfde is, het soort beveiliging (WEP/WPA) hetzelfde is, en het wachtwoord hetzelfde is. De ingestelde kanalen dienen echter 3 uit elkaar te liggen. De hoofd router dient DHCP aan te hebben staan, de tweede router een vast ip. Makkelijker is het als de beidde routers met WDS kunnen werken.

Bij mij werkt het en gsm en laptop roamen naadloos tussen de routers.

#12 Ewdehaas

Ewdehaas

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 12 december 2011 - 20:53

Voor alle duidelijkheid, mijn provider is een Nederlands bedrijf genaamd concepts. Deze komt met een modem in mijn kelder waar ik dan mijn router op heb aangesloten middels een kabel. Via deze oude router kan ik op dit moment internetten op mijn laptop, iPad en desktop. Alleen de snelheid neemt af als er meerdere personen op internet gaan en de kids nu ook steeds meer gaan downloaden. Hierdoor heb ik een nieuwe router gekocht zoals genoemd. De oude heb ik omgewisseld met de nieuwe alleen het bereik op zolder is er niet veel sneller en beter door geworden, zelfs geen bereik. Hierom dacht ik de oude op de 1e verdieping te plaatsen, het is mogelijk om dan een lan kabel van de nieuwe router(kelder) aan te brengen naar de 1e verdieping.
Hoop dat hiermee de huidige opstelling duidelijk is

#13 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 12 december 2011 - 22:08

Is dit je oude router ?

belkin.jpg

Dit is de handleiding als je twijfelt, klik hier .

Als dit inderdaad je oude router is, is er iets vreemd aan de hand want deze is niet draadloos.

Je zegt dat je toch draadloos internet hebt met alleen deze router ? Dan kan ik me alleen maar indenken dat je (onbewust misschien) het draadloos signaal van je buren gebruikt ? Wat is het SSID van het netwerk waarop je draadloos verbonden bent ?

Op zich waarschijnlijk geen drama maar het speelt wel een rol in je toekomstige opstelling
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#14 Ewdehaas

Ewdehaas

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 5 berichten

Geplaatst 14 december 2011 - 08:13

http://t2.gstatic.co...SAJvJhP8yyeFPOg

Dit is de oude router

http://t2.gstatic.co...qxVTYmj-fPitLfY

En dit is de nieuwe.

Beiden wil ik dus koppelen

#15 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 14 december 2011 - 16:24

Ok, er was hier dus duidelijk heel wat verwarring:D. De (oude) modem op je foto is duidelijk draadloos anders zouden de antennes niet veel zin hebben ;-) . Maar als ik het type uit je eerste post opzoek vind ik alleen een bekabelde modem :hmmmm:.

Je kan normaal gezien zonder veel problemen de twee routers via een kabel koppelen, zoals beschreven in de eerdere posts.

Ik zou eerder opteren om de nieuwe router op de 1 ste verdieping te zetten in functie van het betere radio signaal.

Als je nog specifieke vragen hebt post dan maar, het is misschien wel een goed idee om het type van de oude modem eens na te kijken ?
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!