Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

cpu loopt zwaar zonder niks te doen


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
22 reacties op dit onderwerp

#1 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 16 februari 2012 - 16:07


hallo

ik heb een moederbord g41m-p26 met een intel dual core 3.2 ghz
er zit 2 gb ram in en draait op een besturingssysteem van 32 bit

mijn vraag is namelijk waarom mijn processor zwaar loopt
bij het opstarten loopt hij 100 % en daarna valt hij terug maar dan na een tijd is die weer 100 %
alles is nieuw gekocht en aangesloten en er is pas net windows geïnstalleerd en is verder niks mee gedaan
er kan geen virus of de mallware zijn

wie zou mij kunnen helpen want ik weet er echt geen raad mee

mvg

martin

#2 Mako

Mako

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 3316 berichten

Geplaatst 16 februari 2012 - 19:34



Hoi martinscarface,

Welkom op het PCH...

Druk gelijktijdig de toetsen Ctrl-Alt en Delete in en kies nu "Taakbeheer starten".
Selecteer de Tab Processen en klik vervolgens onderaan op "Processen van alle gebruikers weergeven".
Klik nu op de hoofding van de kolom "processor" tot de processen die cpu verbruiken bovenaan staan.
Zo zie je welk proces het meeste van je cpu kracht vraagt.:top:
Maak nu van je Taakbeheer een afbeelding en voeg dit toe als bijlage in je volgende bericht zodat wij kunnen zien welk Proces/Processen zorgt voor de hoge CPU belasting.;-)

Groet,
Mako
Met vriendelijke groet,
Mako
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators

#3 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 23 februari 2012 - 15:36

hallo

ik heb een afbeelding gemaakt maar zoals u ziet hij blijft op ong. 50 procent staan
en als ik bijv. google open dan springt hij op 100 processor.jpg

#4 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 23 februari 2012 - 17:12



ik heb een beetje gezocht op internet en heb gelezen dat een voeding ook veel te maken heeft dat de pc niet goed functioneert
ik zelf heb er een oude voeding van 250 watt in en het zou kunnen dat mijn pc zo zwaar loopt op elke ding dat ik klik omdat mijn voeding niet sterk genoeg is

mvg

martin

#5 Mako

Mako

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 3316 berichten

Geplaatst 23 februari 2012 - 18:41

Ik heb een paar vraagtekens bij enkele van onderstaande zinnen;

alles is nieuw gekocht en aangesloten en er is pas net windows geïnstalleerd en is verder niks mee gedaan
er kan geen virus of de mallware zijn

als ik bijv. google open dan springt hij op 100

zelf heb er een oude voeding van 250 watt


Wanneer je zegt dat je alles nieuw hebt aangekocht. Doelde je hiermee dan op het feit dat je de onderdelen afzonderlijk kocht en de computer zelf in elkaar knutselde? Een nieuw aangekochte computer met dergelijke oude voeding kan je toch niet 'nieuw' noemen?
Je schrijft eveneens dat virussen of malware uitgesloten zijn. Verder spreek je wel over het openen van Google, waaruit ik kan verstaan dat je over een internetconnectie beschikt op de computer? Van zodra je verbinding hebt met internet bestaat de kans op malware infectie.
Tenzij je uitsluitsel kan geven over virussen of malware stel ik voor om in een van de volgende berichten toch eens een scan te doen (instructies volgen dan eventueel later).

Kan je bovenstaande onduidelijkheden nader verklaren voor me aub? Het helpt ons je probleem beter te begrijpen.

Groet,
Mako
Met vriendelijke groet,
Mako
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators

#6 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 26 februari 2012 - 15:27

hallo

als ik google opstart was een voorbeeld dat doet hij ook bij paint of word of als ik muziek afspeel
het google was een voorbeeld omdat ik dacht dat het makkelijker wordt zelf is de computer nog niet op internet aangesloten

wat betreft de voeding ik had een voeding alleen die paste niet in de kast omdat mijn koeler in de weg zat
daarom heb ik de oude erin gezet . het eerste bericht wat ik stuurde zat de nieuwe voeding erin maar had nog een ander cooler erop die is vervangen omdat die niet goed koelde .

mvg

martin

#7 Mako

Mako

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 3316 berichten

Geplaatst 26 februari 2012 - 22:14



Je hebt dus zelf je computer samengesteld. Heb je achteraf de juiste chipset driver geinstalleerd en de juiste drivers voor je systeem?

Indien je wenst te weten als je voeding van 200Watt te kort schiet voor je configuratie kan je dit op deze site (klik er op) berekenen.

Weet je niet wat je waar moet invullen, dan kan je volgende doen;

Download en installeer Speccy.
Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.

Geplaatste Afbeelding

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.
Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".
In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.

Wil je in woord en beeld zien hoe je een logje van Speccy maakt en plaatst kun je dat Hier lezen.
Ook Dit (KLIK) filmpje laat zien hoe je een Speccy-logje kan plakken in je antwoord.

Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert nagekeken.
Met vriendelijke groet,
Mako
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators

#8 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 29 februari 2012 - 17:35

hallo

ik heb de test gedaan en zoals ik zie weet neit of het klopt kwam ik watt te kort

ik heb de test gedaan via speccy de link die ik kreeg was dit :

http://speccy.pirifo...FkKDsLP3CfEfp7H

ik hoop dat ik het zo goed heb gedaan

mvg

martin

#9 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 29 februari 2012 - 20:03

Hoi martinscarface,

De specificaties uit je eerste bericht

ik heb een moederbord g41m-p26 met een intel dual core 3.2 ghz
er zit 2 gb ram in en draait op een besturingssysteem van 32 bit


Heb je die van je pc winkel?

alles is nieuw gekocht en aangesloten en er is pas net windows geïnstalleerd en is verder niks mee gedaan


Hoe lang ben je in het bezit van deze pc?

#10 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 29 februari 2012 - 20:43

de moederbord en de processor en de ram heb ik in de winkel gekocht de 32 bits Windows 7 heb ik origineel van mijn msdn account daarvoor betaal ik om legaal Windows te krijgen die heb ik bij mijn opleiding gekregen

de kast heb ik al 5 jaar inbezit en de spullen die ik gekocht heb heb ik 6 maanden de moederbord is ge update naar de laatste versie

#11 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 29 februari 2012 - 23:32

Je zegt Windows is pas net geïnstalleerd, hoe lang is dit geleden, nadat je alle onderdelen ingebouwd had?
Je Windows installatie is van 03 July 2011, kan dit kloppen?

Je vernoemd in je eerste bericht dat je een intel dual core 3.2 ghz in deze pc hebt, maar uit het Speccy logje kan ik opmaken dat het om een Intel Celeron 352 gaat.

Om te kijken of de fout niet aan Speccy te wijten is kan je CPU-Z(Klik) downloaden en controleren welke processor daar wordt weergegeven.

#12 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 01 maart 2012 - 14:08

de Windows heeft zich vandaag ge update

bij de winkel zijden ze dat het een intel pentium d 3.2 ghz ik heb er 30 euro voor betaald ze zijden dat hij goed Windows 7 zal draaien en er ook spelen mee kan spelen .

zoals ik vandaag op school vroeg ben ik flink afgezet enis het een flut processor

#13 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 01 maart 2012 - 21:54

Als CPU-Z bevestigd dat het om een Intel Celeron 352 gaat hebben ze je idd afgezet.

Het lijkt me toch dat een PC winkel weet wat ze inbouwen in een pc, en ja helaas is het een processor die helemaal niet snel is. :dong:
Het is een single core die niet eens Hypertrading heeft.

#14 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 05 maart 2012 - 11:52

om de computer een beetje te laten werken zal ik er windows 7 of xp op zetten

#15 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7881 berichten

Geplaatst 05 maart 2012 - 16:43

Zelf zou ik kiezen voor Windows XP in dit geval.

#16 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 05 maart 2012 - 17:39

Ik kan niet anders dan mijn collega bijtreden en zeggen dat XP voor u de beste optie is gezien de specificaties van de PC.
Nu stel ik me echter wel vragen bij de WINKEL waar je de update hebt laten uitvoeren uiteraard,hoeveel heb je hiervoor betaald als ik zo vrij mag zijn dit te vragen????
Een Intel Celeron 352 verkopen voor een Duallcore 3.2 Ghz is echt wel een straffe kunst vermoed ik.:hmmmm:

#17 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 05 maart 2012 - 18:12

dan zal ik morgen er windows xp op zeten

met geupdate bedoel ik windows 7 update sp 1 te gaan
de winkel waar ik het gekocht heb was niet dynabyte of paradigit het was een winkel eigenzaak waar ze ook digitale decoders en schotels verkochten en andere computer dingen het waren geen nederlanders u weet al wat ik bedoel ze hebben mij wel geholpen het waren aardige mensen de processor heb ik gekocht voor 30 en dan zonder de heatsink .

ik heb nog gekeken op internet voor een dual core processor alleen het is behoorlijk duur omdat ik al best veel geld ben kwijt geraakt bij de winkel

#18 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 06 maart 2012 - 13:05

is er niet een mogelijkheid om de processor beter te laten maken bijv overclocken of iets anders dat de processor sneller is
ik heb er een heatsink voor overclock gekocht het is een ninja 2 weet zo de naam niet

#19 Mako

Mako

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 3316 berichten

Geplaatst 07 maart 2012 - 17:26

Sommige processors kan je inderdaad gaan overclocken. Als dit in jouw geval een merkbaar positief resultaat zal opleveren is nog zo zeer de vraag.
Hou wel in rekening dat wanneer je overclocking toepast, je de garantie op je toestel verliest (als je daar al enig recht op had). Eveneens zal de temperatuur van je processor fors gaan stijgen.

In jouw geval valt ten zeerste te betwijfelen als overclocking een positief resultaat zal opleveren. Daarom zou ik voorstellen het risico niet te nemen mits je eventueel onderdelen kan beschadigen.

Bewerkt door Mako, 07 maart 2012 - 17:36.

Met vriendelijke groet,
Mako
Member of UNITE Unified Network of Instructors and Trained Eliminators

#20 martinscarface

martinscarface

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 27 berichten

Geplaatst 07 maart 2012 - 18:10

dan laat ik het zo als het nu is en dan maar gaan zoeken naar een echte dual core alleen die zijn zeer prijzig zoals ik
op internet heb gekeken




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!