Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Ingebouwde webcam doet het niet.


  • Log in om te reageren
24 reacties op dit onderwerp

#1 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 16 februari 2012 - 21:37


Hallo.
Mijn notebook is een Medion MD 98580,Model:P7618.
Krijg bericht:geen webcam aanwezig,nogtans is hij wel aanwezig.Volledig opnieuw geinstalleerd,doch zondergevolg.
Reeds 3 EM gestuurd naar medion,maar daar krijg ik geen antwoord.
Gegevens van mijn pc zie link:http://speccy.pirifo...vGr1wndQnLiku2p
Wie kan mij helpen.

#2 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 16 februari 2012 - 21:48

Hoe heb je Windows terug geïnstalleerd, met behulp van een een voorgeinstalleerde recovery image of met een installatie cd/dvd?

#3 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 16 februari 2012 - 21:50

Met installatie cd/dvd

#4 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 16 februari 2012 - 21:55



Dan heb je waarschijnlijk geen drivers van de Medion site gedownload en geïnstalleerd.

Op je laptop zit er aan de onderkant een label met een MSN nummer, kun je dit terug vinden en vermelden?

#5 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 16 februari 2012 - 21:57

Msn 30012335

#6 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 16 februari 2012 - 22:41

Ga naar de Medion download pagina(Klik) en vul daar het MSN nummer in en druk op Enter

In het venster wat te voorschijn komt kies je eerst om de chipset drivers te downloaden en te installeren.

Klik op de afbeelding om ze te vergroten.
Medion.PNG
Word na de installatie je webcam herkend?

#7 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 14:06

Uitgeprobeerd,maar geen reactie.

#8 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 15:57

Ga via Start / Configuratiescherm naar apparaatbeheer.

Worden er in apparaatbeheer vermeldingen weergegeven?

#9 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 18:17



Niets te zien;Ik heb een paar maand geleden 4G RAM geheugen bij gestoken,(tot.ram=8Giga)zou ik iets misdaan hebben?

#10 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 18:24

Je krijgt de melding "geen webcam aanwezig" en met welk programma krijg je deze melding?

#11 CryOutLoud

CryOutLoud

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 38 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 18:28

wss gewoon defect, gebeurd wel meer

#12 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 18:41

In Live Messenger ga ik naar Extra-audio en vidio instellingen dan naar :Select the webcam you want to use to place vidio calls.
Krijg ik 2 keuzes :Disable of Default-None.Krijg als antwoord:There is no webcam installed.De toetsen Fn+F9 geven ook geen efect.

#13 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 19:03

Ik merk nog iets vreemd op in het Speccy logje

Generic PnP Monitor (1600x900@60Hz)

(Illegal Vendor ID)


Installeer deze grafische kaart driver eens.

Een driver voor je webcam word niet aangeboden op de webiste van Medion.

Klik in apparaatbeheer eens op Beeldapparaten, hier zou je webcam vermeld moeten staan.

Rechtsklik op je webcam en kies Eigenschappen
Ga naar het tabblad Details

Details.PNG
Onder Eigenschap kies je voor Hardware-id's

Welke vermelding staat er in de eerste regel?

#14 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 20:18

In appbeheer krijg ik geen benaming met beeldapparaten te zien.

#15 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 20:46

Werkte de webcam voor de herinstallatie wel normaal? Of heb je Windows opnieuw geïnstalleerd omdat de webcam het niet deed?

#16 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 21:10

Ik vermoed dat de webcam het nooit gedaan heeft.In het begin had ik daar op mijn lpt geen behoefte naar,dus eigelijk niet geprobeerd ook.(Mijn fout).k'Werk trouwens nog met 2 andere pc's op verschillende lokaties.Is nog wel in garantie,maar ik zie het niet zitten hem naar Medion(Nederland) te sturen.Via forums al veel negatiefs gelezen over die diensten,o.a,soms 3 maanden weg.
Desnoots via betaling hem laten herstellen,maar waar en bij wie?

#17 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 17 februari 2012 - 22:51

Dat is idd een vervelend gegeven :dong:

Het is natuurlijk niet duidelijk waar de oorzaak zit, zou het b.v een aansluiting of slecht contact in het binnenste van je laptop zijn dan zullen de kosten meevallen.
Maar zou de oorzaak een slecht functionerend interne usb poort/hub zijn, waar deze in een laptop vaak van gebruik maken en je moederbord zou vervangen dienen te worden dan word het een erg dure aangelegenheid terwijl je deze kosten niet zelf hoeft te dragen als je op de garantie van Medion terugvalt.

#18 CryOutLoud

CryOutLoud

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 38 berichten

Geplaatst 18 februari 2012 - 08:05

Ik vermoed dat de webcam het nooit gedaan heeft.In het begin had ik daar op mijn lpt geen behoefte naar,dus eigelijk niet geprobeerd ook.(Mijn fout).k'Werk trouwens nog met 2 andere pc's op verschillende lokaties.Is nog wel in garantie,maar ik zie het niet zitten hem naar Medion(Nederland) te sturen.Via forums al veel negatiefs gelezen over die diensten,o.a,soms 3 maanden weg.
Desnoots via betaling hem laten herstellen,maar waar en bij wie?


ik zou zeggen leer er van voor in de toekomst :)

#19 Marla

Marla

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 12 berichten

Geplaatst 18 februari 2012 - 09:09

De les die ik geleerd heb is:koop vlees bij den beenhouwer.Aldi zal aan mij geen elektronica meer aansmeren,zie ook laatste uitgave
van testaankoop.Ik doe het ding nog wel eens open,om te zien of bij het insteken van het + ram geheugen,ik soms geen verbinding heb los gekoppeld.Dasle ik bedank U ontzettend voor wat U voor mij probeerde,mocht er nog iets + gebeuren,laat ik U
het zeker weten.Tot nog eens:Marla

#20 Dasle

Dasle

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 7880 berichten

Geplaatst 18 februari 2012 - 21:30

De toetsen Fn+F9 geven ook geen efect.


De functie toetsen werkte niet gelijk het hoort, zijn er meer dingen die het niet doen?

Hier kunnen we nog met verder helpen ;-)




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!