Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Range extender: WN2000RPT


  • Log in om te reageren
17 reacties op dit onderwerp

#1 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 19 februari 2012 - 03:10


Je bent niet handig maar wilt toch graag een extra draadloos antenne plaatsen zonder al te veel gedoe.

Dat kan perfect met WN2000RPT

wn2000rpt.jpg

Wat moet je doen?
Met een netwerkkabel van pc of laptop naar WN2000RPT

WN2000RPTv201.jpg
Dan stroomkabel in een stopcontact en wachten tot de lampje groen is.

Open de browser en typ dit: www.mywifiext.net
Je ziet nu een log pagina

ext001.jpg

Vul bij User Name dit: admin
Vul bij pasword dit: password

Je komt nu in de range extender.
Klik op setup Wizard

ext002.jpg

Klik nu op Yes

ext003.jpg

Klik nu op Select Network

ext004.jpg

Nu zal range extender zoeken naar draadloze punt(en)
Kies nu welke punt je wilt verbinden. Ik heb gekozen voor caravan.

ext005.jpg

Nota: indien uw draadloze router of ander punt geen WPA2 ondersteund dan zal range extender u op de hoogte brengen dat het alleen WEP kan verbinden.

Geeft nu een netwerksleutel en schrijft het op.
De netwerksleutel dient hetzelfde zijn als de router of ander draadloos punt!!!!!

ext006.jpg

Je kan nu gewoon op Continue klikken maar je mag de SSID naam wijzigen.
Ik heb de naam behouden zodat ik weet dat de range extender verbonden is met een ander range extender Caravan.

ext007.jpg

Nu zal de range extender de verbinding maken.

ext008.jpg

Klik nu op OK

ext009.jpg

Vink aan zoals onder afbeelding is vermeldt en klik dan op Contineu

ext010.jpg

Nu is het klaar.
Je kan nu de netwerkkabel van de pc of laptop uitnemen.
Nu kan je de range extender eender welke stopcontact aansluiten en wacht zo'n een 3 minuten tot je een groen lampje ziet.
Vanaf dan kan je een verbinding maken met de range extender.

Pluspunt
Erg eenvoudig te installeren.
Je hebt geen ervaring nodig om te doen.
Zelfs een pc-leek kan het doen.
Zeer stabiel en dus weinig gevaar dat het niet zal werken.
Zelfs als je de router moet herstarten zal hij automatisch weer een verbinding maken.

Minpunt
De range extender heeft weinig instelling en dus hebt je niet veel mogelijkheden.
Je kan enkel de naam van de SSID en paswoord veranderen.
Eveneens kan je een backup maken en firmware installeren.
Dit kan je draadloos doen mits je een verbinding maak met de range extender.

Bewerkt door stegisoft, 24 februari 2012 - 05:59.


#2 Stormpie007

Stormpie007

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 92 berichten

Geplaatst 21 juli 2012 - 08:06

maar bestaat er ook een machine waardoor je internet draadloos verder kan bereiken dan in 1ste instantie, dus gewoon zo'n apparaatje als hier boven, maar dan niet met kabel maar gewoon draadloos??!! (zodat we ook met de Ipad in de tuin kunnen internetten XD)

#3 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 21 juli 2012 - 09:55

Range extender kan je draadloos verbinding zonder netwerkkabel.
Maar je kan wel 4 pc of laptop of ander toestel met netwerkkabel op aansluiten.
Vergelijk dat met de router.

#4 Stormpie007

Stormpie007

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 92 berichten

Geplaatst 23 juli 2012 - 18:57

als ik www.mywifiext.net probeer te openen krijg ik de support site van NETGEAR! dus ik kom niet in een venstertje waar ik die password enzo kan invullen,

wat moet ik doen?


#5 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 23 juli 2012 - 21:38

Indien het de eerste keer is moet je met netwerkkabel aan netgear verbinding en uw eigen internet uitschakelen.
Dan kan je www.mywifiext.net typen

#6 Stormpie007

Stormpie007

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 92 berichten

Geplaatst 21 november 2012 - 11:10

Beste,

Ik heb ook zo'n netgear apparaat! Als ik een kabeltje verbindt van het apparaat naar mijn laptop en 1 kabel van stopcontact naar apparaat (zodat netgear apparaat stroom krijgt) gebeurt er het volgende:

Uiteindelijk gaat er een groen lampje branden (dat power lampje wordt dus groen) en een stokje met bolletje op bovenkant en daar allemaal lijntjes om heen wordt blauw!

als ik naar ww.mywifiext.net gaat gebeurt er niks! Als ik mijn eigen internet verbinding verbreek dan heb ik geen internet meer en staat er: kan geen verbinding maken met het internet! Wel heb ik een programmatje erbij, als ik die open dan krijg ik dezelfde beeld als hierboven in de handleiding! als ik dan setup wizard heb geklikt en dan yes en dan next, dan krijg ik 2 verbindingen!! 1 tje via mn kabel en 1tje draaadloos met mn oude router! Maar omdat die kabel internet niet werkt, kan ik dan niet meer internetten en wordt mn scherm grijs en staat er: kan geen verbinding maken met het internet? Wat moet ik doen?????

- - - Updated - - -

Overigens geeft de netgear apparaat al een nieuw IP adres af, maar die werkt gewoonweg niet!

#7 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 21 november 2012 - 11:35

Als ik mijn eigen internet verbinding verbreek dan heb ik geen internet meer en staat er: kan geen verbinding maken met het internet

Dat is logisch want je mag geen internet verbinding hebben om met netwerkkabel naar netgear te kunnen.
Zonodig op resetknop blijven drukken tot het weer in fabriektoestand is.

#8 Stormpie007

Stormpie007

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 92 berichten

Geplaatst 21 november 2012 - 11:40



oké, dus ik moet zonder internet zitten, en dan een netwerk kabel van mijn router naar mijn pc, en dan?

- - - Updated - - -

overigens heb ik 5 ingangen op mijn netgear apparaat, 4 oranje en 1 gele waarop Internet staat

- - - Updated - - -

dus welke kabel moet waar in mijn router?

#9 Stormpie007

Stormpie007

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 92 berichten

Geplaatst 21 november 2012 - 12:11

En hoe kan ik dan ooit www.mywifiext.net

#10 Stormpie007

Stormpie007

    Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 92 berichten

Geplaatst 21 november 2012 - 13:03

Alles is gelukt, maar setup wizard kan ik wel vinden, maar daar staat de volgende vraag:
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]The Smart Setup Wizard can detect the type of Internet connection that you have.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Do you want the Smart Setup Wizard to try and detect the connection type now?[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yes[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]No. I want to configure the router myself[/TD]
[/TR]
[/TABLE]


En als ik dan next klik dan zegt ie alleen maar dat het gelukt is. maar als ik met mn ipad probeer te verbinden met deze draadloze nieuwe internetnaam, staat er: geen verbiniding mogelijk met netwerk NETGEARSPEEDTOUCHBF67A6

- - - Updated - - -

ik heb trwns de volgende versie: WNR2000V3

#11 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 21 november 2012 - 21:06

Als je correct had ingesteld dat heb je slechts één router netwerk.
Netgear zou je niet mogen zien als een aparte draadloos signaal.

#12 Sandrake1974

Sandrake1974

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 3 berichten

Geplaatst 11 juni 2013 - 18:35

een vraagje , kan er op deze versterker ook verbinding krijgen voor i pad ?

#13 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 11 juni 2013 - 20:13

Het is geen probleem om een verbinding te maken met Ipad.

#14 Sandrake1974

Sandrake1974

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 3 berichten

Geplaatst 12 juni 2013 - 08:16

ok bedankt

#15 Sandrake1974

Sandrake1974

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 3 berichten

Geplaatst 12 juni 2013 - 11:13

hey heb nog een vraag , moet ik om dit toestel te gebruiken op de camping toestemming vragen aan de campingbaas , of gewoon instaleren , sorry voor de vragen :-)
grtjes sandra

#16 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 12 juni 2013 - 21:00

Als er op de camping een vrije verbinding is zonder een paswoord kan je het toestel zonder toestemming gebruiken.

#17 Hvt

Hvt

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 1 berichten

Geplaatst 19 januari 2014 - 12:30

Hallo, sinds kort heb ik een nieuwe Zyxel router van Telfort Nederland. Mijn netgear 2000 range extender moet nu opnieuw worden ingesteld maar het lukt me niet. Ik heb in de router het mac adres ingevoerd en ook alle stappen zoals hierboven gezet maar nadat ik mijn wachtwoord heb ingevuld en naar de volgende stap in de procedure wil kom ik niet meer verder. Iemand een verlossende tip?

- - - Updated - - -

Dit verloopt allemaal volgens plan tot het moment dat ik mijn wachtwoord heb ingevuld en op de volgende stap klik. Dan kom ik niet in de volgende fase! Ook het invullen van het macadres van de netgear 2000 in mijn zyxel router leidt niet tot de volgende stap. Iemand een tip?

#18 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 19 januari 2014 - 14:31

Als je de wachtwoord van Netgear bedoeld dan is het moeilijker.
Best achteraan in rood gaatje met een naaldje prikken tot de lampjes flikkeren en doe dat nog eens.
Dan wordt alles in fabriek instelling terug gezet.

Een eenvoudige toestel dat je totaal niks moet instellen is deze toestel
Gewoon netwerkkabel aansluiten en toestel in stopcontact steken en dat is alles.
Niks instellen doch je kan wel handmatig instellen.
De sleutel vind je de doos maar je moet goed kijken.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!