Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


- - - - -

HELP ik krijg het wifischakelaartje niet meer aan


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
24 reacties op dit onderwerp

#1 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 11:11


zoals de titel het al zegt krijg ik de wifischakelaar niet meer aan, hij blijft rood, terwijl hij voordien automatisch blauw werd bij het opstarten. zelfs als ik erop druk blijft hij rood. ik heb de drivers er al afgegooid en nieuwe drivers geinstaleerd maar dat heeft het probleem jammer genoeg niet verholpen.

ik heb een hp pavilion dv5 111eb, met vista als besturingssysteem.

#2 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27407 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 11:29

Misschien hebt je nog een ander knop om wifi te activeren.
Bij mijn laptop moet ik vooraan een schuifbalk schuiven om wifi te hebben.
Misschien hebt je ook zoiets.

#3 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17562 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 11:49

Neem eens deze info door op HP Support : scrol naar het 8e bericht van "ddc".

1) Open HP Wireless Assistant and select the "Properties" setting. This opens a "Settings" dialog box.
2) Select the "Independent Controls..." button, then "Apply"
3) This adds an "Action" field in HP Wireless Assistant for the wireless network card.
4) Select "Turn On" in the Action field.



Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#4 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 12:29

Misschien hebt je nog een ander knop om wifi te activeren.
Bij mijn laptop moet ik vooraan een schuifbalk schuiven om wifi te hebben.
Misschien hebt je ook zoiets.


bedankt voor het antwoord, maar dat is het niet, ik heb een soort van wifilampje vanboven op mijn laptop en die krijg ik niet 'aangeklikt'

Neem eens deze info door op HP Support : scrol naar het 8e bericht van "ddc".


vreemd, ik kan de hp wireless assistant nergens vinden? misschien een domme vraag maar moet je daarvoor op het internet aangesloten zijn?

---------- Post toegevoegd om 12:29 ---------- Vorige post was om 12:24 ----------

ik zie het al, ik moet de hp wireless assistant downloaden, dat ga ik zometeen doen :D

#5 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 13:21

ik heb de hp wireless assistant geinstaleerd, maar als ik hem probeer te openen lukt het niet terwijl hij gewoon in het configuratiescherm staat?

#6 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 13:38

pfff, ik heb de wireless assistant dus toch op m'n laptop kunnen downloaden, maar helaas, ik krijg de knop nog steeds niet ingeschakeld
bij mij zijn alle vakjes aangevinkt in de wireless assistant, maar bij draadloos LAN staat er dus uitgeschakeld en ik zou niet weten hoe terug in te schakelen.

#7 Jion

Jion

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4221 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 13:52

Ik heb een tijdje geleden hetzelfde probleem gehad.
Mij is het toen gelukt om dit te herstellen in het netwercentrum.
(rechter muisklik op het internet icoontje, rechts onderaan je scherm)
Heb je daar al eens gekeken of je wel nog geconnecteerd staat?

#8 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 14:06

Ik heb een tijdje geleden hetzelfde probleem gehad.
Mij is het toen gelukt om dit te herstellen in het netwercentrum.
(rechter muisklik op het internet icoontje, rechts onderaan je scherm)
Heb je daar al eens gekeken of je wel nog geconnecteerd staat?


yep, dat is het probleem niet, het probleem zit hem in de wifischakelaar, ik krijg die niet meer ingeschakeld.

#9 Jion

Jion

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4221 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 14:09

idd, dat blauwe knopje naast je aan/uit knop. ;)
Was en bleef bij mij ook rood.
Heb dat in het netwerkcentrum terug kunnen activeren en toen werkte het knopje terug zonder probleem.

Kan je anders is een prt scrn van je netwerkcentrum posten?

#10 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 16:37

Jion, bedankt om mee te denken, ik zal een printscreen maken van zodra ik terug thuis ben

#11 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 18:04

netwerkcentrum.jpg

voila een printscreen van mijn netwerkcentrum...

#12 Jion

Jion

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4221 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 19:43

Hmm, ziet er bij mij (Windows7) wat anders uit... :/

Ga eens naar je apparaatbeheer (via rechter muisklik op computer) en klik daar op je netwerk adapters zodat er een lijstje onder komt met verschillende adapters (Atheros enz.).
Zijn deze allemaal ok of staan er oranje uitroeptekens naast?

Ter info: Als je het HP forum hier eens over bekijkt, blijkt dit bij de HP/Vista combinatie heel vaak voor te vallen. Dikwijls ligt dit dan aan defecte hardware en zal je deze dus moeten laten vervangen. :/

#13 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 20:38

@jion, bij het surfen op het internet kwam ik inderdaad veel mensen tegen met hetzelfde probleem, een aantal jaar geleden had ik hetzelfde probleem, ik heb me toen suf gezocht maar niets gevonden, tot de wifischakelaar besloot vanzelf weer blauw op te lichten. echt heel vreemd, nooit meer een hp voor mij.
bij apparaatbeheer staat er dat alle apparaten correct werken, als ik op mobiliteitscentrum klik, rechts vanonder op de taakbalk, dan staat er wel dat de schakelaar is uitgeschakeld, maar het knopje waarmee ik hem terug zou moeten kunnen aanschakelen is niet aan te klikken, als je snapt wat ik bedoel?

#14 Jion

Jion

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4221 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 20:43

Ja, begrijp je :)
En ik dacht net zelf een nieuw HP laptop te kopen. Je doet me twijfelen... :P

#15 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27407 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 20:54

Stel dat uw wifikaart stuk is dan kan je nog als usb-draadloos netwerk kopen en dat is stukken goedkoper dan een nieuwe laptop.

#16 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 20:58

@jion, echtwaar, niet doen, veel miserie met die wifischakelaar :D

@stegisoft: ik heb al een nieuwe laptop gekocht, een acer met windows 7, hopelijk een goeie aankoop gedaan.
hoeveel kost zo'n usb eigenlijk?

#17 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27407 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 21:10

hoeveel kost zo'n usb eigenlijk?


Wat bedoeld je ermee?
Bedoeld je een usb hub of zo?

#18 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 24 maart 2012 - 21:44

ik bedoel zo'n wifi usb...waarmee je draadloos kan surfen zonder steeds zo'n lange kabel

#19 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17562 berichten

Geplaatst 24 maart 2012 - 21:46

Klik op de rode tekst in bericht 15 van Stegisoft, het is een link... ;-)

Kostprijs = €37.95
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#20 Guest_immy_*

Guest_immy_*
  • Gasten

Geplaatst 25 maart 2012 - 11:37

Klik op de rode tekst in bericht 15 van Stegisoft, het is een link... ;-)

Kostprijs = €37.95



:o dank je wel, dus mijn probleem kan niet opgelost worden, jammer :(




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!