Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Gast
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

Otterbox Reflex Case (iPhone 4, iPhone 4S) Review


  • Log in om te reageren
Geen reactie op dit onderwerp

#1 superjona

superjona

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4.019 berichten

Geplaatst 30 maart 2012 - 18:32


Log in of registreer om deze review optimaal en correct te kunnen bekijken.


We nemen een kijkje naar een opmerkelijke case van Otterbox; de Reflex. De Reflex is niet meteen een lomp en zwaar product, maar zorgt er toch voor dat de iPhone tegen een stootje kan. Lees meer over deze opmerkelijke Otterbox case in onze review.


Inleiding

Bijgevoegd Bestand  DSC03839.jpg   30,13KB   910 downloads


Otterbox stuurde ons een zwarte Reflex op, één van hun nieuwste beschermhoezen voor de iPhone 4 en iPhone 4S. Otterbox werd opgericht 1998 en is vooral bekend voor haar uitstekende, en ietwat lompe, cases voor mobiele producten. De Reflex is echter geen zwaar en bijzonder lomp product, maar biedt wel voldoende bescherming voor je toestel. Uiteraard gaan we kijken of de Reflex de verwachtingen kan waarmaken.


Verpakking en inhoud

Bijgevoegd Bestand  foto (3).jpg   92,49KB   341 downloads


De Reflex wordt netjes verpakt met voldoende beschermmateriaal. In de verpakking vinden we ook nog een screenprotector terug. Hoe deze screenprotector presteert, lees je verderop in deze review. Uiteraard ontbreekt een microvezeldoekje niet, en ook een installatiekaartje voor de screenprotector is van de partij.


In gebruik

Bijgevoegd Bestand  DSC03834.jpg   34,93KB   296 downloads


De case is gemakkelijk in gebruik. We hebben hier te maken met een ‘Slider’, het product bestaat uit twee delen dat je gemakkelijk uitelkaar kan schuiven. Vooraleer je de Reflex gebruikt, is het aangeraden om eerst de screenprotector te installeren. Let er wel op dat je de screenprotector precies installeert, want het kan wel eens voorkomen dat de case bij het ‘sliden’ per ongeluk de screenprotector opheft. Gelukkig geen groot probleem, want het beschermlaagje plakt enkele ogenblikken later weer op je toestel.

Bijgevoegd Bestand  DSC03838.jpg   24,9KB   292 downloads


De iPhone wordt er niet veel zwaarder van, maar je merkt toch wel dat het dunne gevoel van de iPhone verloren gaat. De Reflex is erg robuust; het geheel voelt merkbaar steviger aan dan een toestel zonder case. Het glas (vooral aan de achterkant) van de iPhone is erg kwetsbaar voor valschade, dankzij deze case is de kans groot dat je gebroken glas voorkomt.

Bijgevoegd Bestand  DSC03833.jpg   36,62KB   361 downloads


Doordat de case uit twee delen bestaat, kan je de iPhone in enkele seconden ‘docken’. Haal het onderste stukje van de case er eventjes af, en klaar is kees. De Reflex laat geen permanente sporen achter na gebruik. Als je de case gebruikt, is het aangewezen om af en toe je iPhone wat schoon te maken, want er hoopt veel vuiligheid op achter de case.

Compabiliteit

Alle knoppen zijn bereikbaar. Achteraan is een voldoende plaats voorzien voor de 30-pins dockconnector, microfoon en luidspreker. Aan de linkerkant vinden we een ruime uitsparing terug voor de Mute-knop. Hoewel de verpakking vermeldt dat de Reflex werkt met de iPhone 4S, zal de case prima werken met een oudere iPhone 4. Voor de volumeknoppen en sleep/wake knop zijn geen uitsparingen gemaakt, enkel een laagje rubber. Je moet echt wel harder drukken om de knoppen te gebruiken, vooral bij het gebruik van de sleep/wake button is het even wennen.


Bijgevoegd Bestand  DSC03836.jpg   29,48KB   320 downloads

Aan de achterzijde is een voldoende uitsparing voor de camera inclusief LED-flitser. De kwaliteit van de foto’s wordt niet beïnvloed door de Reflex. Zoals je op de foto kan zien, is de ruimte voorzien voor koptelefoons en oortjes niet erg groot. Hoewel oortjes zogoed als altijd passen, heeft de case wat problemen met de grotere hoofdtelefoons. Onze SteelSeries Siberia v2 had simpelweg niet genoeg ruimte om te functioneren. Jammer!


Screenprotector

Otterbox levert bij haar Reflex case een screenprotector mee. En we waren aangenaam verrast door de kwaliteit. Het beschermlaagje is gemakkelijk aan te brengen met het meegeleverde doekje en installatiekaartje. We slaagden erin om zonder veel moeite zowat alle luchtbelletjes en stof te verwijderen, enkel aan de randen van het toestel kan je duidelijk zien dat er een screenprotector aanwezig is.

Het beschermlaagje past perfect op het toestel en uiteraard zijn er uitsparingen gemaakt voor de voorste camera, microfoon en home-knop. De responsiviteit van het touchscreen wordt vrijwel niet beïnvloed – in tegenstelling tot heel wat andere screenprotectors op de markt. Ook wordt het beeldscherm wat beter leesbaar in de zon.


Eindwoord

Bijgevoegd Bestand  9432.jpg   22,79KB   448 downloads


De Otterbox Reflex is toch een opmerkelijke case. Wil je een beschermhoes dat je iPhone voldoende beschermt tegen valstoten zonder veel te verliezen aan functionaliteit of design, dan is deze case zeker het overwegen waard. De Reflex is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 29.99,- en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, blauw en roze.


© Jonathan Maes - 2012

Wij willen het Otterbox Team graag bedanken voor het bezorgen van de review sample.


Bewerkt door superjona, 30 maart 2012 - 18:36.

Samenstelling bij Azerty.nl? Klik hier voor een unieke PCH-kortingsactie!
Klik hier voor een overzicht van alle forumregels.

GameTech7.net i.s.m. PCH: Alles over de nieuwste games, gadgets en technologie!
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!