Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


- - - - -

Geluid werkt alleen via koptelefoon


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
28 reacties op dit onderwerp

#1 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 09 april 2012 - 08:16


Hallo!

Ik heb een Dell studio xps 1640 laptop en het geluid werkt niet via de luidsprekers,
het werkt enkel als ik een koptelefoon insteek!

Ik heb bij configuratiescherm de luidsprekers al als standaard ingesteld,
maar het werkt nog niet!

Groetjes

#2 Jion

Jion

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4222 berichten

Geplaatst 09 april 2012 - 14:42

Dag CR01,

Kan je eens vertellen wat je zoal gedaan hebt net voor dat probleem met je luidsprekers begon?
bvb. tv aangesloten op je laptop? Of enkele drivers geupdate?...

Doe ook dit alvast eens:
Download en installeer Speccy.
Start het programma en er zal nu een overzicht gemaakt worden van je hardware.
Als dit gereed is selecteer je bovenaan " File - Publish Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Yes ".
In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.



#3 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 09 april 2012 - 16:08

Hallo
Ik kan me niet meer herinneren dat ik iets speciaal heb gedaan met mijn laptop,
maar in ieder geval niet aangesloten aan de tv.

Hier is de link:
http://speccy.pirifo...eK8ndjvOp<br />
Bedankt voor je reactie!

#4 Jion

Jion

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4222 berichten

Geplaatst 09 april 2012 - 17:21

Heb je je volume al nagekeken?
Rechter muisklik op je geluidsicoontje en kies voor volumemixer.

Ga eens naar deze link: Drivers and Downloads | Dell [United States],
geef er je Service Tag of Express service code van je toestel in (hou je muis op het ? ernaast als je niet weet wat dat is) en download en installeer je geluidsdriver eens opnieuw.

#5 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 09 april 2012 - 20:08

Jep volumemixer al nagekeken!

En geluidsdriver, is dat bij audio IDT driver?
Sorry ik ken daar niet veel van :P

#6 Jion

Jion

    Supervisor

  • Supervisor
  • 4222 berichten

Geplaatst 09 april 2012 - 20:19

Je zou iets als dit moeten vinden:
ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01

#7 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 09 april 2012 - 20:36

Hmm ik vind zoiets niet.
Bij audio staat er
IDT-Driver
R261324.exe (16MB)
Recommended
4/8/2010
6.10.0.6267, A18
Applies to:
92HD73C1 Audio

Creative Labs-Application
CREATIVE-LABS_SOUND-BLASTER-_A00_R213242.exe (4MB)
Recommended
3/10/2009
Feb'09 RTS Patch, webpostA00
Applies to:
Sound Blaster X-Fi MB

Is het een van die twee?

Bij video heb ik wel nog dit gevonden:
AMD-Driver
R227577.exe (107MB)
Recommended
10/7/2009
8.631.0.0000, A09
Applies to:
ATI Mobility Radeonâ„¢ HD 3450


ATI Mobility Radeonâ„¢ HD 3670


ATI Mobility Radeonâ„¢ HD 4670

Ik weet niet of je er iets aan hebt?

#8 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 10 april 2012 - 14:27

Download hier (selecteer wel vista 64bit) de drivers voor je Audio kaart,zowel de IDT als die van Creative.
Eens gedownload verwijder je de oude drivers op je systeem en installeer je de zonet gedownloade drivers,eerst de IDT driver gevolgd door die van Creative.
Lost dit het probleem op?

Bewerkt door Jean-Pierre, 10 april 2012 - 14:34.


#9 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 10 april 2012 - 16:22

Ik heb eerst ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01 verwijderd en daarna heb ik IDT driver geïnstalleerd, toen moest mijn laptop terug opnieuw opstarten en dan heb ik Creative geïnstalleerd, maar het laatste wat er staat is dat de InstallShield Wizard gaat opstarten, maar er gebeurt niets... En als ik nu terug bij Apparaatbeheer kijk, staat ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI AA01 er terug... Ik snap er niets van. Heb ik iets fout gedaan?

#10 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 10 april 2012 - 17:47

ATI function driver is een onderdeel van je grafische chip dus ja die komt steeds terug.
Heb je onder Audio de drivers verwijderd die ik je melde?
Apparaatbeheer onder de Tab Audio dus met andere woorden,alles wat daar staat deinstalleren en daarna de nieuwe drivers installeren.

#11 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 10 april 2012 - 22:06

Ja, dit heb ik allemaal gedaan, alleen start die installatie wizard van Creative Labs-application niet op...
En als ik nu muziek probeer te luisteren via Windows Media Player, komt er een rood kruisje en er staat dat er een probleem is met het afspelen van het bestand, dit was nog niet voor ik die alles heb gedeïnstalleerd. Ik krijg dan deze foutmelding Help voor foutmeldingen bij Windows Media Player

#12 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 14 april 2012 - 10:58

Klik eens met je rechtermuisknop op de installer van Creative en kies vervolgens voor uitvoeren als administrator,kijk nu of de install wel start.
Als het dan wel werkt herstart vervolgens de pc.

#13 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 14 april 2012 - 13:01

Neen dit werkt niet, er gebeurt weer hetzelfde.
Het laatste wat ik zie is dit:
Naamloos.jpg
Maar dan gebeurt er niets...

#14 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 14 april 2012 - 17:06

Nog een andere poging.
Download (let ook dat je de 64 bit versie neemt) wederom hier de Intel-chipset driver,installeer die en herstart de pc.(hierna de Creative driver)
Kijk nu eens of dit het probleem oplost.

#15 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 14 april 2012 - 18:17

Ik heb de Intel driver geïnstalleerd, en daarna de Creative driver, maar die begint nog steeds niet te installeren.
Geluid werkt nog niet.

#16 Jean-Pierre

Jean-Pierre

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 8536 berichten

Geplaatst 14 april 2012 - 18:42

Dan weet ik het helaas ook even niet meer .:hmmmm:

Bewerkt door Jean-Pierre, 14 april 2012 - 20:25.


#17 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17638 berichten

Geplaatst 14 april 2012 - 20:09

Sluit de laptop af en verwijder de netspanning adapter.

Verwijder de batterij en duw de aan/uit-knop zo'n 5-tal keer na mekaar in.

Plaats de batterij terug in de laptop (indien batterij niet volledig is opgeladen plug je de netspanning adapter ook in) en start opnieuw op...heeft dit een invloed op de problematiek ?...
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#18 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 15 april 2012 - 11:04

Neen, dit helpt ook niet.
Als ik volumemixer opendoe, ziet dit er wel vreemd uit.. Heeft dit misschien ook iets met het probleem te maken?
fg.jpg

#19 Asus

Asus

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 17638 berichten

Geplaatst 15 april 2012 - 11:07

Hoe lang heb je reeds last van dit probleem ?...
Theory is when you know something, but it doesn't work ... practice is when something works, but you don't know why ...

#20 Guest_CR01_*

Guest_CR01_*
  • Gasten

Geplaatst 15 april 2012 - 11:10

Ongeveer 3 weken. Ik denk dat het begonnen was toen ik met mijn koptelefoon muziek aan het luisteren was en toen ik die er had uitgetrokken werkte het geluid niet meer via da speakers. Maar het kan zijn dat het hiervoor ook al niet werkte dus ik weet niet echt wat de oorzaak kan zijn.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!