Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Guest
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

draadloze internet verbinding heeft geen geldige IP configuratie.


  • Log in om te reageren
20 reacties op dit onderwerp

#1 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 10 april 2012 - 09:16


Hallo,

Ik heb een probleem met mijn laptop.
Ik krijg meestal geen verbinding via draadloos internet soms heb ik wel draadloos internet maar na een paar minuten valt het weg alleen via LAN lukt het
alle andere laptops hebben wel draadloze internet verbinding.
ook mijn vriendin haar laptop.

kan iemand mij helpen?
ben niet zo goed met een pc.

Mvg robin

#2 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 10 april 2012 - 21:28

Probeer eens of dichter bij je router betere resulaten geeft ? Op het eerste zicht lijkt het een radio signaal probleem.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#3 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 12 april 2012 - 12:44



Probeer eens of dichter bij je router betere resulaten geeft ? Op het eerste zicht lijkt het een radio signaal probleem.


Alleen mijn laptop heeft dit probleem, de laptop is ook pas nieuw.
Daarnaast hebben de andere laptops perfect internet.

#4 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 14 april 2012 - 07:08

Op een moment dat je verbinding hebt voer dan het volgende eens uit ;

Ga naar start - alle programma's - bureauaccesoires.
Zoek het icoon van het opdrachtprompt en klik er op met de rechter muisknop en kies dan in het lijstje voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen.
In het opdrachtprompt typ je ipconfig /all > c:\ipconfig.txt en druk enter.
Let op de spatie voor de / en voor en na de >.
C is de schijfletter van de systeemschijf; deze kan je aanpasssen indien de systeemschijf niet de letter C heeft.
Open de verkenner en klik op de C schijf.
Open het bestand ipconfig.txt en plak de inhoud in je volgend bericht of voeg het bestand ipconfig.txt toe aan je volgend bericht.
Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#5 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 15 april 2012 - 19:37

Op een moment dat je verbinding hebt voer dan het volgende eens uit ;

Ga naar start - alle programma's - bureauaccesoires.
Zoek het icoon van het opdrachtprompt en klik er op met de rechter muisknop en kies dan in het lijstje voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen.
In het opdrachtprompt typ je ipconfig /all > c:\ipconfig.txt en druk enter.
Let op de spatie voor de / en voor en na de >.
C is de schijfletter van de systeemschijf; deze kan je aanpasssen indien de systeemschijf niet de letter C heeft.
Open de verkenner en klik op de C schijf.
Open het bestand ipconfig.txt en plak de inhoud in je volgend bericht of voeg het bestand ipconfig.txt toe aan je volgend bericht.
Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.


Hallo,

heb geprobeerd het in te vullen in mijn cmd maar krijg niks te zien
heb dus gewoon ipconfig ingevuld wat ik heb zit in de bijlage.

[ATTACH]18044[/ATTACH]

Bijgevoegde Bestanden



#6 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 15 april 2012 - 22:35

Dit is vreemd. Het IP adres dat in je logje staat is een "publiek" telenet adres, dus geen IP dat normaal door een private router wordt afgegeven.

Kan je eens beschrijven welke apparatuur je hebt staan, dit zou eigenlijk alleen kunnen met een telenet modem en een draadloos acces punt ....
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#7 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 16 april 2012 - 20:41

ik heb ook een telenet modem en de type is :Motorola SBV6120E
en de draadloze acces punt is d-Link DIR-615

#8 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 17 april 2012 - 00:36

Hebt je een vast IP adres gegeven voor de PC want de IP adres is anders dan de standaard gateaway?

#9 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 17 april 2012 - 08:55

Ik vermoed dat de router functies van de D-Link en de DHCP server afstaan. Op die manier werkt hij eigenlijk als switch en draadloos accespunt en krijg je je IP adressen van de Telenet modem, maar dat aantal is beperkt (afhankelijk van je abonnement).

Om normaal de kunnen werken moet de telenet modem verbonden zijn met de WAN poort van de D-Link en moet de DHCP server van de D-Link aanstaan.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#10 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 17 april 2012 - 22:05

bij de d-link is de modem aangesloten op het cijfer 0 ik zie ook nergens iets van wan
en hoe moet ik de DHCP server aanzetten

sorry ben niet zo goed in deze dingen

Mvg
robin

#11 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 17 april 2012 - 22:19

De WAN poort staat een beetje apart :




dir615b.jpg


De andere toestelen sluit je aan op één van de vier andere poorten.

Probeer het eerstzo eens, DHCP staat normaal standaard aan.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#12 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 18 april 2012 - 20:19

de Modem steekt in de WAN , ik heb nu internet via Lan van 1 v.d 4 poorten en het werkt perfect
maar heb nog altijd het probleem.

#13 stegisoft

stegisoft

    Super Moderator

  • Super Moderator
  • 27423 berichten

Geplaatst 19 april 2012 - 00:01

Download eens inssider op de probleem laptop.
Start het programma op en kijk je naar SSID kolom.
Welke waarde wordt er gegeven?
Welke kanaal wordt er gegeven in de kolom naast de SSID

#14 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 19 april 2012 - 09:43

ik heb gedaan wat je vroeg en heb er een screenfoto van gemaakt.
deze foto is genomen terwijl ik geen verbinding had met het internet.
inSSider.jpg

#15 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 19 april 2012 - 14:51

Je hebt wel degelijk een draadloze verbinding met de router en het signaal is vrij goed.

Kan je de laptop eens aansluiten met een kabel en dan terug een IP config doen ?

Het resultaat van de IP config komt in een bestandje zoals hieronder beschreven, dat is de reden dat je niets zag op je scherm. Lees de handleiding even als je wil ...

Ga naar start - alle programma's - bureauaccesoires.
Zoek het icoon van het opdrachtprompt en klik er op met de rechter muisknop en kies dan in het lijstje voor uitvoeren als administrator om het opdrachtprompt te openen.
In het opdrachtprompt typ je ipconfig /all > c:\ipconfig.txt en druk enter.
Let op de spatie voor de / en voor en na de >.
C is de schijfletter van de systeemschijf; deze kan je aanpasssen indien de systeemschijf niet de letter C heeft.
Open de verkenner en klik op de C schijf.
Open het bestand ipconfig.txt en plak de inhoud in je volgend bericht of voeg het bestand ipconfig.txt toe aan je volgend bericht.
Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#16 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 22 april 2012 - 18:21

hier is de ipconfig waarmee ik Lan verbinding heb
[ATTACH]18193[/ATTACH]

Bijgevoegde Bestanden



#17 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 23 april 2012 - 06:15

Dit is een logje van 15/04, dus hetzelfde dat je verleden week hebt gestuurd.

Het is wel de bedoeling dar je de aanwijzingen volgt want op deze manier komen we echt niet verder .;;;
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#18 robing7

robing7

    Nieuweling

  • Lid
  • Pip
  • 9 berichten

Geplaatst 26 april 2012 - 21:00

sorry
was niet de bedoeling.
hopelijk is deze goed
[ATTACH]18263[/ATTACH]

Bijgevoegde Bestanden



#19 ProMind

ProMind

    Ervaren Lid

  • Lid
  • PipPipPip
  • 2419 berichten

Geplaatst 28 april 2012 - 08:29

Ik kan het van hieruit uiteraard niet zien maar om één of andere reden is je DIR - 615 niet actief. Je krijgt je IP adressen nog steeds rechtstreeks van het Telenet netwerk. Op deze link vind je de gerbuikers handleiding. Bepaal eerst het exacte type van je router en volg dan de installatie wizard. Hopelijk kom je er zo uit.
- Vraag opgelost? Druk dan op de knop "Markeren als opgelost".

#20 piepo

piepo

    Lid

  • Lid
  • PipPip
  • 22 berichten

Geplaatst 28 april 2012 - 09:45

telenet lanceert nu ook telenet homespot of telenet wi-free, dit betekend dat je gratis kunt internet ontvangen op straat of bij vrienden enzovoort, en dat je daarnaast ook je eigen ip hebt dat niemand kan gebruiken zonder je geheime code te hebben, dus de recentse modems van telenet zijn uitgerust met 2 signalen , een van jezelf en een publiek.... misschien ligt het daaraan?




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!